Umrl svetovno znani milijarder Rockefeller – svetnik ali senčni vladar sveta

Foto: epa

Včeraj, 20. marca, je za vedno zaspal svetovno znani milijarder David Rockefeller, ki je dočakal častitljivo 101 leto starosti. Umrl je v svoji hiši severno od New Yorka, svetovni mediji pa poročajo, da ga je izdalo srce. 

Rockefeller je bil še zadnji živeči vnuk legendarnega naftnega mogotca Johna D. Rockefellerja, ustanovitelja podjetja Standard Oil in začetnika družinske dinastije. David Rockefeller, ki je veljal za zmernega republikanca, je vodenje družinske dinastije prevzel julija 2004, vodil pa jo je vse do svoje smrti. Veljal je za enega najbolj priljubljenih svetovnih milijarderjev, navezal je tudi številna prijateljstva s svetovno znanimi voditelji, despoti, svetniki in grešniki.

Strastni zbiratelj: njegova umetniška zbirka ocenjena na pol milijarde dolarjev
Po navedbah ameriške revije Forbes je bilo premoženje družine Rockefeller nazadnje ocenjeno na neverjetnih 3,2 milijarde evrov. Sicer pa tuji mediji poročajo, da je vodil posle in tudi dobrodelne dejavnosti vse do njegovih poznih devetdesetih let. Poleg tega Daily Mail piše, da je samo njegova izbrana umetniška zbirka ovrednotena na kar pol milijarde dolarjev. Njegova smrt je tragedija tudi zato, ker so Rockefellerja povezovali z Velikim Gatsbyjem in zlato dobo ameriških velikih industrijskih dinastij. Poleg klana Kennedy so tudi dinastijo Rockefeller pogosto opisovali kot nekakšno ameriško kraljevo družino, zato ni čudno, da so Rockeffelerje povezovali z ogromno privilegiji. Njegovo življenje je bilo že od malih nog razdeljeno med največje zasebno bivališče v New Yorku, podeželsko hišo, primorski “vikend” v Mainu s 107 sobami in drugimi počitniškimi domovi širom ZDA. Zasluga za to gre v veliki meri njegovemu dedku Johnu Davisonu Rockefellerju, človeku, ki je opisan kot najbogatejši posameznik v zgodovini človeštva.

Študiral zgodovino, književnost, ekonomijo
David Rockefeller je sicer kopičil bogastvo kot predsednik in direktor banke Chase Manhattan. Na čelu te banke je bil med letoma 1969 in 1981, v tem času pa je vzpostavil tudi mrežo tesnih odnosov z ameriško administracijo in multinacionalnimi korporacijami, piše STA. Sicer pa je njegova družina dala veliko na umetnost, njegova mama Abby je bila velika mecenka kulture in soustanoviteljica muzeja sodobne umetnosti v New Yorku, in morda se je David prav zato odločil za študij angleške zgodovine in književnosti. Po diplomi na Harvardu pa se je odločil, da bi mu morda bolje koristil podiplomski študij iz ekonomije – iz tega je celo doktoriral.

Ves čas svojega življenja je ostal goreč zagovornik svoje družine – z ženo Margaret McGrath sta imela kar šest otrok in deset vnukov. Poleg tega je v enem izmed zadnjih intervjujev ocenil, da je dal vsaj 900 milijonov dolarjev v dobrodelne namene. 

Marjanca Scheicher

 • Nata

  Saj vem – ob smrti se ne sme pljuvati po umrlem…….pa vseeno.
  Dolgo ( preveč dolgo ) in dobro ( preveč ) je živel !! No 900 milijonov v dobrodelne namene……koliko se mu jih je pa vrnilo ?
  In, strašno je podoben Sorosu. Sta v ” sorodu ” ??

  • stajerc5

   Vcasih ti pa tudi nic ne pase, kdo bi te razumel! Navsezadnje je bil en bogi cigo proti Gatesu in njemu podobnim, nje?

   • Nata

    Ja, priznam in sram me je !! Kaj češ . Ko berem o bogatunih, ki delajo zdraho po svetu, me prime tista moja – da bi kar naprej čivkala !!

    • stajerc5

     Ce bi vsaj MI imeli enega taksnega na nasi strani, bi bili lahko veseli, a ne? Imam prav ali imam prav, hehe?

     • Nata

      Prav. Ne bi imela nič proti – vendar zdraharjev ne maram, pa če so še tako polni denarja. Imam raje manj, pa za tisto vem, od kod je prišlo.

  • Steiermark

   Ja, sta v sorodu, njun “oče” je skupni – satan! upajmo, da se mu kmalu pridruži tudi podgana, ki je z roko v roki s tem satanovimi iztrebki, uničil Evropo!

   • Nata

    Ja………hudir jih pocitraj !!

 • Anton

  3 miljarde, hm kaj ni to malce, kako naj rečem

  • Nata

   hm……malce malo ?

   • Anton

    sicer pa se mi zdi malce kontradiktorno senčni vladar sveta, po drugi strani pa zgolj 3 miljarde

    • Nata

     Pomota, ali zavajanje ?

     • Anton

      ne mislim da nova24tv tu ne zavaja, le zakaj bi, zgolj kopira že ibstoječe podatke na netu, zavajanje, če prihaja, prihaja iz višjih inštanc iz inozemstva.Druga zloglasna bančna familija Rotschild, pa je menda izjemno premožna, govori se o triljonih dolarjih.

     • Nata

      Mislila sem na pomoto Nove, ne na zavajanje.Sem pa bila prepričana, da so Rockefellerji ravno tako bogati, kot Rotschildi .
      Dobro da si napisal. . . . . . . .

 • renee

  Ja in kaj nuca vse to temu velecenjenemu gospodu? en pisker ali 6 dil pa žeblje .

  • soc

   Bolje živeti 100 let bogat kot 50 reven.

   • šmentanamuha

    Slaba logika. Najprej moraš definirati “bogastvo”.

    • stajerc5

     Cisto preprosto: Imeti milijarde, biti zdrav in doziveti- preziveti 100 let! Se kaj?

   • Franc Šink

    Se strinjam, samo bi še dodal.Bolje je biti živ revež, kot mrtev bogataš.

  • stajerc5

   Njemu je ze nucalo, vec kot 100 let! No ja, zate bo socijala poskrbela, da bos dobil zeblje pa dile, nje?

 • soc

  “Strahovito bogat človek” se s 3,5 mrd USD ne uvrsti po Fobrsu niti med 500 najbogatejših zemljanov. Niti celotno premoženje družine (11 mrd USD) ga ne bi uvrstilo med prvih 100… Še ideološko nagravžni (in fizično precej podobni) George Soros tehta kot 29. (…) na lestvici precej več, kar 25,2 mrd.

  Bolj omejeni teoretiki zarot ju vidijo kot arhitekta islamskega uničenja Evrope. Ne zavedajo se, kako hudičevo prekratka za premikanje sveta s tečajev sta tako eden kot drugi. Ob vsem slabem kar sta (predvsem Soros) v živlljenju počela.

  • šmentanamuha

   Potem pa potoči kakšno solzo za njim, soc.

  • šmentanamuha

   Mislim, da si ti malce “prekratek”.

   • soc

    S svojimi tremi frustrirano besnimi odgovori si se dobro umestil. Gostilniški šimfač brez denarja in izobrazbe, ki za svoj položaj krivi mračne sile. Srečno se ventiliraj še naprej.

    Bebčki niso vsi le na levici.

    • šmentanamuha

     Ah, ja, seveda….

  • RealRevolution

   In teb je to logicno?
   Naftni mogotec,bancni in ima dobre 3 miljarde.
   Na isti strani(forbes),porocajo da ima ustanoviteljica nutelle 26 miljard.
   Seveda ker ne more bit res.Ta in podobne familije imajo po vec triljonov (vsega skup) premozenja.Mogoc ima na racunih 3 miljarde saj je ze zdavno pisal vse na dedice.
   Saj forbes je tak nekorekten in ima od teh saj jih verjetno placujejo da jim stokrat majn napisejo.Tak kot rotsildi naj bi imeli vsega skupi po svet 500 tisoc miljard.
   + nemogoce da so zraven stel podjetja(nafta+letni proracun od njih)
   Forbes pa neke politike izpostavlja kot najbolj vplivne…

   Vglavnem to porocanje je dalec od korektnosti saj se ve da kdo ima po svetu banke in nafte ,diamante je na vrhu po materialnem premozenju.
   Na strani pohlepnezov kot so bush in drugi so naftarji na vzhodu zacvetel.Ker ce bi Tesli dovolil bi imeli avtomobile na elektriko + zastonj elektriko za vse.
   Drgac pa se kitajci tud bogatijo na rucun vseh bebcov od drugod.In to zelo,najbolj so v razcvetu.

 • šmentanamuha

  Lepo, da ste dali to pod rubriko sproščeno. Vsekakor je dobro, da se je svet odrešil enega glavnih satanistov, ki so nam pripravili ta mračni načrt prihodnosti, ki se pravkar odvija pred našimi očmi. Naj mu po sojeno in povrnjeno po njegovih delih pred božjim obličjem, mogoče pa bo šel direkt v pekel. Na portalu Delo so poskušali včeraj celo nekaj “jokati”. Ni vreden ene solze.

 • sončnica

  …bojda stvor ni guznil po naravni poti:

  Hi Cobra, this is Aaron, I’ll be standing in for Richard this week. A few questions for you and the first question is; First, looking at Benjamin Fulford’s report this week it was stated that David Rockefeller and Nathaniel Rothschild were killed last week. Cobra, have your sources been able to confirm this? Is there any knowledge about where these events occurred?
  COBRA – No, actually rumors of this and other Cabal member being killed or arrested are popping up all the time. When this will happen it will be very close to the breakthrough and when this begins to happen more massively it will be in the main stream media./citirano/

 • Borut Stari

  Samo bedaki in konji-saga o slovenski fovšiji.

 • stajerc5

  Cakam na “zaupne” podatke “kuku- sovice” o zadnjem obisku IJJ-a v USA! Baje sta se srecala in mu je nekaj zapustil, psssst, ne naprej povedat…

 • Morala

  Dediči se smejijo :) Pa kaj je to 3,5 milijard? Malo…

 • Franc Šink

  Sloveniji ni storil nič žalega.Kot je naprimer Soros.Zakaj takšni komentarji tu spodaj.

  • stajerc5

   Franc, ali nisi slovenc ali pa nimas sosedov, zlahte ali pa kaj jaz vem koga. Ze, ce imas za en pir vec kot sosed, so ti fausni! Tle se pa gre za miiiiilijarde, hej, ne me hecat…

 • Janez

  Ja ?!
  Med pregledovanjem !
  ameriških e-medijev sem opazil,
  da ga je lani, 2016 obletavala tudi zelo bolna in zelo problematična
  In res zelo bolna in neresna – H. Clinton !
  Verjetno je bil ta človek pač normal, nezloben družinski ZDA bogataš !? L.r. Janez Komenda

  P.s. baje hči H. Clintonove niti ni hči B. Clintona ?!

 • Zaskrbljen

  Dober, druzinski clovek, filantrop… to je povzetek njegovega zivljenja na nova24. Dokaz kako je desnica trmasto nerazgledana in veruje v lazne idole.

  http://www.dnevno.hr/planet-x/javno-financirao-smrt-otisao-je-kreator-novog-svjetskog-poretka-sve-o-davidu-rockefelleru-1010335/

  http://www.dnevno.hr/planet-x/otkriveno-rockefeller-je-zivi-mrtvacevo-na-koji-nacin-ovom-zidovu-odgadaju-smrt-dok-usput-ubija-milijune-797206/

  Clanki so zal v hrvascini, a vseeno, zelim prijetno branje. Na kratko: umrla je posast, odgovorna za smrt milijonov, zaradi lastnih smrtnih grehov. Sicer pa, samo poglejte njegov izraz in vam bo jasno. Tak lep izraz je imel ze ko je bil mlad.

 • sončnica

  …živi mrtvec,ki je živelod smrti drugih…..prav zato narejenih….ali pa ugrabljenih

 • Vrhovni sodnik

  101 let prepozen.

 • Svinsk zrezk

  Kva a je miljarde na oni svet nesu

  • Olga

   Samo kosmato dušo!

 • Olga

  Kdaj bo Matilda Sorosa povohala?

  • Franc Šink

   Ko bo zmanjkalo denarja za sedmo presaditev srca.

 • Darko Bukovec

  Družina Rothschild so najbogatejši na svetu…Svetovana banka je njihova osebna banka.

  • samsara

   Še pred tem pa ameriški FED. Tako v prvi, drugi in aktualni tretji izdaji, od 1913 dalje.

   • mojadezela

    Lastnik FED-a je Rothchild.

    • samsara

     Sedi pet.

 • Feriss.H

  Na žalost je tale stvor samo eden iz vrha svetovnega finančno-kriminalnega miljeja ki se je usodno prepozno stegnu. Njegov prispevek načrtu NWO Mafije je razviden iz njegovega hvalisanja –

  “Some even believe we are part of a secret cabal working against the best interests of the United States characterizing my family and me as ‘internationalists’ and conspiring with others around the world to build a more integrated global political and economic structure – one world, if you will. If that’s the charge, I stand guilty, and I am proud of it,” he wrote in his book Memoirs”

  Razkril pa je tudi razsežnost vpletenosti medijev v ta NWO plan –

  “We are grateful to the Washington Post, the New York Times, Time Magazine and other great publications whose directors have attended our meetings and respected their promises of discretion for almost forty years … It would have been impossible for us to develop our plan for the world if we had been subjected to the lights of publicity during those years,” he said at the 1991 Bilderberg meeting. “But, the world is more sophisticated and prepared to march towards a world government… The supranational sovereignty of an intellectual elite and world bankers is surely preferable to the national autodetermination practiced in past centuries”

  Čeprav mnogi viri navajajo da ni Žid, kaže pa da temu le ni tako. Knjiga “Americans of Jewish Decent” Židovskega zgodovinarja Malcolm-a H. Stern-a natisnjena v vsega 500 izvodov za INTERNO rabo vodstev v židovskih krogih, obdeluje cca 25,000 Ameriških Židov med katere uvršča tudi tega, zdaj že kadavra.

  Vrhovi AshkeNAZIstične Banksterske Kabale očitno predstavljajo homogeno združbo ki so ji Goyim kolaboranti in preostanek ne-židovskega sveta temeljito podrejeni. Na tem svetu je samo ena sodrga hujša od teh omenjenih – ultra “progresivni” Levičarji.

 • Franc Novak 1979

  Zdaj bo pa še v peklu pizdarije naredil. Satan, pazi se, ta ti bo stisnil stolček, ali pa bo naredil enako peklensko finančno poslovanje kot na Zemlji.

 • sunday

  a je mogoče soros izgubil prijatelja – no, se je le začelo, da tudi oni zapuščajo ta svet – o ko bi vedeli, koliko ljudi je ta svet zapustilo prav zaradi njih in ne šele z 101 letom!!!?

 • FRANC3

  Pokojni je trdil, da je dal v dobrodelne namene 900 mio $. Morda ja. Koliko pa so dali rdeči tajkuni?

  • Anton

   no stvar je seveda treba gledat iz širšega konteksta. Morda je res da gre mnogim v nos nepoštena porazdelitev, abnormalna koncentracija bogastva v lasti le-teh,vendar je treba v poduk vzeti še dejstvo, da slednji zaposlujejo na 100 miljone ljudi po svetu, da ima zaradi njih kolikor toliko solidno preskrbljene življenske potrebščine ,procentualno toliko gospodinjstev, kaj so pa naše komunajre-tajkuni v primerjavi z stemi bogataši dali državi(država smo ljudje po Platonu)? Nič drugega kot samo pogorišče.

   • mojadezela

    Blablabla….. malo si poglej kaj morajo ti zaposleni delati za tisto mezdo. Pa malo si poglej, kaj njegove korporacije deljao z naravo in ljudmi 3 sveta. itd…..več škode in zelo malo ali pa nič koristi.

  • RealRevolution

   Ni pa povedal katera in kam.
   Saj soros jih tud da.In koliko je slavnih ki skrito dajo npr za Lgbt.
   Ne bit tak naivni…
   Nemores vedet.
   To je politika.

 • RealRevolution

  Zaradi pohlepa drzava izgublja na moci vzameno pa se drugi se bolj bogatijo.
  Naprimer familjija bush so pohlepni ultra bogatasi.Ampak jih lahk nadrejeni kdajkoli “razlastijo”.Sam tak ne ker takim tak pase da denar priteka ne glede na vse.
  Potem postane in imajo oni nek dolocen vpliv.
  In taki interesi so proti drzavi in ljudstvu v njej.

 • dr Janez Sveti

  Nepomembno!
  DR Janez Sveti genij

  • Aresnica

   Je pomembno.
   ____________
   Lep pozdrav

   • dr Janez Sveti

    Lahko govorim samo v svojem imenu.
    DR Janez Sveti Junačina

 • Aresnica

  Hvala bogu-_- vsaj nekaj.
  ____________
  Lep pozdrav

 • samsara

  Spominja na Sorosa. Isti pogled, ista vrsta.
  Je imel še svoje izprijeno srce ali je bilo nemara že kako peto po vrsti?

 • samsara

  Ja, tudi parcelo za palačo OZN je poklonil, ‘humanist’. Je že vedel zakaj.

 • Jožef

  Žalostni dan za Bildenberge in novodobne levičarje. Tudi Soros se približuje svojemu Final destination.
  Še pred tem bo pomagal preseliti par milijonov afričanov v Evropo, seveda ob pomoči levičarjev in neumnih aktivistk, kot tista na današnji TV.

 • mojadezela

  KONČNO!!!! Upam da je bilo boleče in dolgotrajno. To bi bil lahko povod za lov na ostale gnide na tem svetu ki jih je potrebno iztrebiti. Vse bi morali izbrisati iz tega planeta z njihovimi bljižnimi in daljnimi sorodniki in lakaji.

 • Janez

  No ja !
  Najbolj znani prednik umrlega !
  John D. Rockefeller – tvorec ZDA naftne industrije !
  Pa znani Carnegie ( jelarstvo) , Morgan (banke) itd. so bili pač ameriški zelo trdi, samodisciplinirani podjetneži !
  Ki so s vztrajno aktivnostjo, s kopičenjem osebnega kapitala zelo razvili svoja področja !
  In si nakopičili ogromna bogastva !
  Ter ustvarili tak t.i. razviti zahodni svet – kot ga poznamo !
  O njih “etičnosti” je odveč govoriti, ker gre za osebno podjetnost itd.
  Vsekakor, leni niso bili. Trdi posloovneži pač, ki so plačevali tudi velike davke !
  Filantropi pa zato – da so imeli olajšave od davkov !
  Z viškom denarja so si pred smrtjo postavili javne spominske centre kot so Carnegi Hall itd.

  G. Soros je veliko bolj sporen od teh klasičnih podjetnežev.

  Umrli je bil le dedič silnega prizadevanja in premoženja začetnega
  J.D. Rockefellerja !
  Koliko je bil umrli res vpliven, pozitiven ali – naj povedo drugi !
  Januarja 2017 je bil. še ob Sorosu v Davosu – na Bilderbergu,
  lani pa ga je obletavala zdaj umirajoča H. Clinton !
  Kot se vidi na Googlu. Baje mu je odpovedalo “osmo” srce !? L.r. Janez Komenda

  • Janez

   Se opravičujem !
   Šesto !srce – mu je odpovedalo, kot poročajo ! Janez Komenda

 • Te ljudi imenujemo ilu mi nati, vsi pa so tudi zaradi obredij sa tan isti. Ja veliko je bilo povedanega. Zakaj ZN in donacija palače- ker je ta organizacija zametek nove svetovne države, kot so si jo predstavljali tile ljudje.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!