Alarmantno stanje v Nemčiji: Število migrantov, osumljenih kriminalnih dejanj, se je povečalo za 50 odstotkov

Foto: epa/iStock

Število migrantov, ki so osumljeni kriminalnih dejanj, se je v Nemčiji v lanskem letu povečalo za 50 odstotkov. Podatki notranjega ministra, ki so jih objavili v ponedeljek, so razkrili, da je bila policija leta 2016 na lovu za 174.000 osumljenci, ki so opredeljeni kot migranti, za razliko od leta 2015, ko je bilo tovrstnih osumljencev za 52,7 odstotka manj. Izredno skrb vzbujajoč pa je podatek, da se je povečalo tudi število zločinov, ki so motivirani na podlagi islama, in sicer za 13,7 odstotka, kar vključuje tudi teroristični napad na berlinski božični sejem, ki ga je zagrešil zavrnjeni prosilec za azil tunizijskega porekla. 

Notranji minister Thomas de Maiziere je opozoril, da so se kazniva dejanja migrantov v lanskem letu nesorazmerno povečala. Migranti so lani predstavljali 8,6 odstotka vseh osumljencev kaznivih dejanj, v primerjavi z letom prej, ko so ti predstavljali 5,7 odstotka. Število nemških osumljencev pa se je na drugi strani zmanjšalo za 3,4 odstotka, na 1,407.062 ljudi.

Večina migrantov prišla iz Bližnjega vzhoda
V zadnjih dveh letih je v Nemčijo prispelo več kot milijon migrantov, ki večinoma prihajajo iz Bližnjega vzhoda. Pomisleki glede varnosti in integracije so po navedbah Daily Maila dvignili podporo Alternativi za Nemčijo, a je ta pričela nekoliko upadati zaradi upočasnjene stopnje prihodov migrantov.

Foto: iStock

Nemčija se ne sooča samo z zločini muslimanskih migrantov in džihadističnimi napadi, ampak tudi z obsežnim računom za plačilo. Januarja je Express poročal, da bo naval muslimanskih migrantov nemške davkoplačevalce stal 46 milijard ameriških dolarjev, nato pa je svojo oceno popravil in dodal, da bo številka veliko višja in bo znašala okrog 70 milijard britanskih funtov.

N. Ž.

 • pajot

  Ajde,Hrvati,dajmo tisto vašo,skupaj , večglasno: danke Deutschland,vielen dank

 • Morala

  Če že vedo, da so ilegalni in da so jim zavrnili azil, zakaj jih ne deportirajo!? Omenjeni so bili tudi – ilegalni migranti iz Balkana!

 • Olga

  Divjakom in Merklovi nogo!

 • Demonkrat
 • totex39

  Merklova pa je očitno zelo vesela, ko ima okrog sebe toliko zapečenih migrantov.

 • Danda

  Ne bom komentiral,ker brez kletvic nikakor ne morem ….Potem me pa brišejo….Navržem pa vseeno,frau Merkel pejdi nekam,tam kje si že bila pred rojstvom…

 • Franc Popndekl

  Gela še bo za vse to grdo gor plačala.

  • Novakec1

   Ona nič, bojo pa domorodci, tako bo povsod po zahojeni €U

 • cosmosjasnovidec

  Kljub temu ima pa še levaška KGB svin.. številno podporo usekanih levakov tako,da bo verjetno nazadnje še zmagala na volitvah.Da bi ji vsaj tresnilo v ta morilski gobec.
  Švabi so kot izgleda ostali švabi zahojeni kot so bili med vojno.

  • Igor Kavalar

   Vsake toliko časa imajo enega norca na oblasti, ki zafrkne celo Evropo.

 • xtc

  Ma to ni res;pa saj so ja rekli ;da prigaja sama elita opd jedrskih fizikov;letalskih inžinerjev;doktorjev;sodnikov;zdravnikov skratka sama elita(kot jo poosebljaTunnek)

  • Dragan Krstič

   Za Tunneka je vsakdo, ki zna šteti do 5 intelektualec. Če pa je naš je dovolj do 3.

   • xtc

    A si morda pomislil ;da do tja če zna že podrapati psa ali kopzo?

 • Levicar nikoli!

  Za tako stanje v Nemciji ste krivi tudi slovenski levuharji, ker niste pravocasno postavili neprodusne ograje, kljub temu, da ste mesece prej vedeli, kaj se bo zgodilo, in ker ste to islamisticno svojat nekontrolirano spuscali preko drzave! Za vsako smrtno zrtev in posiljeno zensko v Evropi, katere zakrivijo te zapecene podgane, nosite krivdo tudi vi! Picka vam materina nesposobna!!!

 • Silvo Centrih

  Torej si ti desnuhar… :-)

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!