Ameriški senat si mimo Trumpove administracije prizadeva za dodatne sankcije proti Rusiji in Iranu

Foto: epa/iStock

Ameriški senat naj bi danes glasoval o zakonskem predlogu, ki uvaja dodatne sankcije, usmerjene proti Rusiji in Iranu, saj želi preprečiti morebitno omilitev sankcij proti Moskvi brez njihove potrditve. 

Kljub temu, da je državni sekretar Rex Tillerson odsvetoval kakršno koli zaostrovanje odnosov z Rusijo, ki bi lahko povzročile prekinitev komunikacije z Moskvo, pa v senatu še vedno obstajajo drugačna prizadevanja, ki se jih Trumpova administracija več kot dobro zaveda.

Zaželena prilagodljivost
Po besedah Tillersona, v odboru Senata za mednarodne odnose, je treba ohraniti občutek prilagodljivost z namenom, da se pusti prosta pot v primeru, če ne bo mogoče vzpostaviti boljšega sodelovanja z Moskvo v boju proti terorizmu in pri končanju sirske vojne.

Foto: iStock

Do prizadevanja ameriškega senata je prišlo po tem, ko je nekdanji direktor Zveznega preiskovalnega urada (FBI) James Comey med zaslišanjem na senatnem odboru za obveščevalne zadeve priznal, da ga predsednik Trump in ostali člani Trumpove administracije niso nikoli prosili, da bi prenehal z izvajanjem FBI-preiskave glede vpletenosti Rusije v ameriške predsedniške volitve.

Foto: epa

Trump ima možnost vložitve veta
Predlog senata mora po navedbah STA potrditi tudi predstavniški dom ameriškega kongresa, potreben pa je tudi podpis Donalda Trumpa, ki ima možnost, da nanj kot predsednik vloži veto.

N. Ž.

 • Olga

  Trumpu mečejo polena pod noge in mu otežujejo pošteno delo! Pri Obami, ki je dokazano sodeloval z Rusi in omogočil nastanek “islamske države”, invazijo nezakonitih migrantov, rušenje Makedonije ter vzpon sultana Erdogana, pa je bilo vse v redu?!!

 • logika

  V Beli hiši NI več križa!!! Zdaj so židovski simboli tam. Nad ameriškim narodom in nad ameriško vojsko vlada antikrščanski židovski lobi, ki pošilja američane v vojno proti Siriji, Iraku, Libiji, ker Izraelci želijo ozemlje od sosednje Sirije, Palestine, od vseh sosednjih narodov, ter tako ustvarjajo nemir, migracijo, pri čemer trpi tudi naša Evropa! http://cognitiveliberty.net/2016/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • Evropa je suženj od ZDA

  ” Američani moramo uničiti Sirijo za koristi židovskega Izraela” Hillary Clinton http://cognitiveliberty.net/2016/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

 • premislek

  američani so naivni in ves čas bijejo izraelske židovske bitke, namesto, da bi denar doma imeli in ne za vojne na Bližnjem vzhodu!! https://syrianetwork.files.wordpress.com/2013/10/usa-zion-puppet-2013.jpg

 • logika
 • garfi

  levakarji Trumpa vrtijo na ražnju že eno leto
  menda ga že odstavljajo
  revolucija je pri njih dedna in v genih

 • žnj

  Trump niti nima neke besede tam, žal. Šefi so v ozadju.

 • žnj

  Trump niti nima neke besede tam, žal. Šefi so v ozadju..

 • Artur

  Huuh nekdanji podpornik Trumpa se je krepko razjezil nad njegovo procionistično globalistično NWO agendo(načelen človek sposoben priznati svojo zmoto in temu primerno reagirati in se postaviti proti svinjariji) medtem ko se nekateri naše “ovčetine” še vedno slinijo nad njim ne glede na na to v katero smer in s kom ga je začel srati in komu se je v bistvu klanjal že ves čas s tem , da je to moralo slej kot prej priti na dan . Tipično za “Butalce” https://www.youtube.com/watch?v=gxYhernaAKc
  https://www.youtube.com/watch?v=nx4HuKp4OeI
  https://www.youtube.com/watch?v=Vcd-yvudYSg

 • tarantela

  Ljubi moji levi in desni!
  Na RTVSLO je francoski film o materi, ki ji je komaj polnoletna hči pobegnila v Sirijo in se spreobrnila v islam. Film nazorno prikazuje, kako islam novači mladino iz vsega sveta. Vredno pogledati, tudi mi imamo mladino, da ne bomo presenečeni.
  lp

 • črnaovca

  To kaže da je Trump samo napihnjena lutka

 • Caetano

  Ameriški levičarji po novem tudi s terorističnimi dejanji na ameriških tleh posnemajo jihadiste ki jih sicer želijo uvažati v ZDA enako kot njihovi somišljeniki pri nas v Evropo.

  Levičarski teroristični napad na ameriškega poslanca:

  http://www.breitbart.com/

  http://www.rtvslo.si/svet/v-streljanju-ranjen-vodja-republikancev-scalise-napadalec-ubit/425032

 • Artur

  Exkluzivno! Slovenija prva, ki bo predlagale sankcije proti Ameriki . Eden od mnogih razlogov za to : Strupeno svinjajnje(chemtrails) našega ozračja od njihove Nato avio zločinske bande. Sarkazem press.

 • Jožef

  Teorijam zarote ni konca ne kraja.
  Razgrete glave vztrajno širijo fakenews o recimo:
  Američani niso bili na luni,
  WTC niso napadli teroristi,ampak Američani sami,
  Zemlja je ploščata in ne okrogla,
  Zemlja je v notranjosti votla in naseljena,
  Na Antarktiki imajo nacisti podzemno bazo,
  Nato nas zastruplja iz letal,
  S cepljenjem proti ošpicam, črnim kozam ipd. nas skušajo spraviti iz tega sveta,
  LGBTQ
  Teorija spola, itd.
  Pri nas v Sloveniji pa tekmujemo, kdo bo izmislil kako novo kozlovsko potegavščino:
  SDS je koruptivna stranka v sužnjelastniškem razmerju z Janezom Janšo,
  Janez Janša – 200 in več obtožb,
  Janšev sin prizadet
  Janševa žena žrtev moževega nasilja
  Grims propagandist po vzoru Goebelsa
  Vsi SDS poslanci nekredibilni in lažnivi
  Nova 24tv hiša neresnic, zavajanja, fakenews itd.
  NSi vsakodnevne nenačelnosti,
  RKC izvor vsega zla v Sloveniji
  In še in še brez kraja in koca.
  Ljudje, ali smo res tako zaslepleni in gluhi, da ne ločimo več drevesa od gozda ?
  Jančič pravi “fakenews”

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!