fbpx

Nekdanji direktor FBI: Trump in njegova administracija niso nikoli prosili za prekinitev preiskave glede vpletenosti Rusije v ameriške volitve

Foto: epa

Nekdanji direktor Zveznega preiskovalnega urada (FBI) James Comey se je znašel na dolgo pričakovanem pričanju senatnega odbora za obveščevalne zadeve. Pozornost nasprotnikov ameriškega predsednika Donalda Trumpa je bila uprta v odgovore nekdanjega direktorja, z namenom, da pridejo do informacij glede vpletenosti Rusije v predsedniške volitve. Sovraštvo do nepričakovano izvoljenega predsednika je pač veliko.

Kljub temu, da so iz Bele hiše sporočili, da se je Trump za odpustitev Comeyja odločil po tem, ko je ta Kongresu posredoval netočne podatke glede elektronskih sporočil v povezavi z demokratsko predsedniško kandidatko Hillary Clinton, pa z razlogom demokrati niso bili zadovoljni, kljub temu, da so se tudi oni pred odločitvijo Trumpa zavzemali za njegovo odstavitev. Demokrati so v svoj bran glede spremembe stališča izrazili sum, da skuša Bela hiša s tem prikriti resnico v povezavi z vpletenostjo Rusije v ameriške predsedniške volitve.

Foto: epa

Preiskava ni bila ovirana
Nasprotniki Trumpa pa zagotovo ne bodo zadovoljni z odgovorom Comeyja, ki je zatrdil, da ga predsednik Trump in ostali člani Trumpove administracije niso nikoli prosili, da bi prenehal z izvajanjem FBI-preiskave glede vpletenosti Rusije v ameriške predsedniške volitve, kar pa si lahko ogledate tudi v naslednjem izseku zaslišanja:

N. Ž.