Ankete napovedujejo prepričljivo zmago Kurza na avstrijskih volitvah

foto:STAfoto

Javnomnenjske raziskave napovedujejo Sebastianu Kurzu prepričljivo zmago na parlamentarnih volitvah, napovedanih za 15. oktober. Glede na raziskave je vodja Avstrijske ljudske stranke (ÖVP) med volivci. Najnovejše raziskave inštituta Imas kažejo, da bi zanj glasovalo kar 35 odstotkov Avstrijcev zelo priljubljen, poroča avstrijski časnik Die Presse.

Po trenutnih podatkih bi socialdemokrate in kanclerja Christiana Kerna (SPÖ) podprlo 25 odstotkov vprašanih, svobodnjake pod vodstvom Heinza-Christiana Stracheja pa odstotek manj. Zelene trenutno podpira le pičlih 11 odstotkov, stranka Neos, ki bi jo volili trije odstotki volivcev, pa se ne bi uvrstila v parlament. V anketi je sodelovalo tisoč vprašanih.

Na parlamentarnih volitvah leta 2013 je vodil SPÖ s 27 odstotki, za ÖVP je glasovalo 24 odstotkov volivcev, FPÖ je imel 20,5-odstotno podporo, Zeleni 12-odstotno, Neos pa 5-odstotno.

K. F., STA

 • pajot

  Kurz gleda Slovence. Naši bojo volili naše.

 • IvoC

  V Avstriji zmagujejo Kurci, pri naj lulčki, najuspešnejši so anusni!

 • Olga

  Mlad, ambiciozen in sposoben politik! Bori se za Avstrijo z jasno in odločno besedo in dejanji!

 • Novakec1

  Novi Dolfe?

  • sprehajalec

   Ne, ne gre za levičarja.

 • Najplemenitejši

  Zakaj pa se sploh piše Kurz, zakaj ne kar Kurac?

  • sprehajalec

   Zakaj je tvoj nick najplemenitejši in ne kar najneumnejši?

 • dob

  Kurza dobimo s severa, kurca dobimo z juga…

 • andreas82

  Kurz v Avstriji, Janša v Sloveniji, Orban na Madžarskem TOOOOOOOOOOOOOOOOO

 • andreas82

  Treba je samo povezati narode bivše AO, unija znotraj unije med nami in Germani, zraven še prijateljsko Italijo;)

  • mannuro

   .. in boš suženj tujemu vladarju. Sliši se lepo, pa ni tako veš!

   • sprehajalec

    Bolje tujemu, kot pa Cerarju in stričkom….

    • mannuro

     Mislim, da ima Slovenija velik problem, ker je narod že čisto ubrisan. Ravno ste dobili samostojnost, pa po EU se pahate v naročje drugi združbi,.. na koncu pa boste končali na predpražniku Beograda. To ne gre! Res, da če bi MORAL izbirati AO in Jugo izberem, AO. Samo sedaj se raje držim samostojnosti, ki je bila izborjena in negujem to. Cmeroti in kučančki so domači kolaboranti in s to sodrgo narediš potem po njihovo, na kratko. Ne bo druge. Narod ima škarje in platno. Bolje je bit samostojen, kot pa biti hlapec tujcu. Malo več ponosa, ne bi škodovalo in malo več odgovornega ravnanja. Če bi prišlo v Ljubljano 10.000 pravih Slovencev pa zahtevalo, da se ta garnitura spuca, bi tudi se, ker ni organa v Slovenij, ki bi se uspelo zoprstaviti taki sili.

     Ne mi zameriti, glede na komentarje, ki jih tukaj pišeš in so po večini spoštovanja vredni, je takšna izjava, precej neumestna.

     • sprehajalec

      Mislil sem predsvem na dejstvo, da ima tujec know how. Slovenčev se je pokazal kot nekonkurenčen, pa slabo voljo povzroča. Da si prihtanimo živce….

     • mannuro

      Ne podcenjuj Slovenca. Slovence tišči k tlem samo leva banda. Imamo pa velik potencial. Zanimivo je, da Slovenec zna bit priden vedno, ko pride v tujino. To pa samo zato, ker vidi smisel, ki pa ga doma ni. Doma pa ga premakneš edino, če mu zakuriš pod ritjo. Torej je nekaj hudo narobe z državo. Če gledam mlade so, z moje perspektive, veliko bolj podjetni, kot pa nihovi sovrstniki, recimo v Avstriji. Tudi hitreje prodrejo z idejami v svetu. Torej, spet smo pri državi, ki je verjetno najdražja na svetu in lewakih, ki znajo samo krast. Kakorkoli obrnemo, končamo pri politični garnituri, ki vlada, zadnjih 10 let. Samo ena rešitev je, te nasmejane starčke in njihove podrepnike, poslat tja kamor spadajo, za bodečo žico pa jim stisniti lopate v roke, naj hudič enkrat v živlenju dela, pa čeprav 5 min, pred smrtjo.

      Sem 100%, če bi se sedaj zgodila norišnica v Sloveniji, in bi potem prišel na oblast odločen in pošten Slovenec z zdravo kmečko pametjo (ne rabimo dohtarja, taki je zanič), lahko Slovenija prej kot v 10 letih splava iz problemov. Švica ne bomo nikoli, samo če bi deželo naredili privlačno za mlade, za podjetništvo, ustvarili učinkovito sodstvo, bi kamalu lahko konkurirali Avstriji (Avstrija zadnje 15 slet samo strmo mentalno in gospodarsko stagnira) Narod mora samo pamet srečat.

      Edina pot za Slovence je samostojna dežela. Vse ostalo nas bo še bolj pahnilo v bedo. Živim v Avstriji že kar nekaj let, pa ti samo to povem, da je tudi tu politika totalno degradirana, pa ne rabijo lewakov.. pač so fukjeni, vsi po vrsti in samo bluzijo. In ti bi potem šel v španovijo s tako neprspektivno tvorbo, kjer bo prišlo kmalu do bistveno hujših problemov, kot v so v Sloveniji.. nevem no. Cenite, kar imate in težite na bolje! Upanje, potrpežljivost in marljivost je božja mast!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!