Bankomati izpraznjeni, v supermarketih kaos: Milijone Evropejcev je zadela Visa apokalipsa, saj se je plačevalni sisem s kartico Visa zrušil

Foto: twitter

Iz podjetja, ki upravlja s kreditno kartico Visa, so se opravičili, potem ko se je celoten sistem v Veliki Britaniji in Evropi zrušil, saj ni bilo mogoče plačati s kartico. Uporabniki so se množično javili po spletnih medijih v petek zvečer, ko jim je bila zavrnjena uporaba kartice v lokalih, trgovinah in so morali čakati v dolgih vrstah na bankomatih.

V podjetju so dejali, da tega niso pričakovali, da so bili prepričani, da so dosegli cilj, da so zagotovili, da kartice delujejo vedno zanesljivo, in zatrdili, da bo kartica Visa ponovno delovala z vso svojo zmogljivostjo.

Ne le trgovina, tudi promet je zastal, saj so se vozniki soočili s težavami pri vstopu v Wales, saj sistem plačevanja s kartico ni bil mogoč na mostu čez Severn. Težava je bila posledica okvare strojne opreme in ni bila povezana z nepooblaščenim dostopom ali kibernetskim napadom, so dejali v Visi. Okrog 95 odstotkov vseh kartic v Veliki Britaniji upravlja ravno Visa, poroča Mail Online.

Na Twitterju so se zvrstile objave in kritike, Sandra Foy, ki je lastnica knjigarne, pa je priznala: “Vodim majhno podjetje in vsaka izguba je za nas velika stvar”. Spet drug je napisal: “Ker nismo vedeli, kaj se dogaja, je nastal pravi kaos, tudi osebje ni vedelo, zakaj transakcije ne delujejo.” Nekateri so celo na trgovino nalepili plakat z napisom “poslovanje le z gotovino”. Poročali so tudi o kaosu v mnogih mestih, zaradi čakalnih vrst na bankomatih, da so čakali ure in ure, ker niso mogli plačati cestnine s kartico.

S 95 odstotki vseh kartic v Veliki Britaniji upravlja ravno Visa. (Foto: Twitter)

V soboto v zgodnjih urah pa so iz podjetja Visa Europe sporočili, da so težave odpravljene.“Plačilni sistem Visa Europe zdaj deluje v polni meri, imetniki računa Visa pa zdaj lahko uporabljajo kartico Visa za vse njihove nakupe, kot običajno. Naš cilj je zagotoviti, da vse kartice Visa delujejo zanesljivo 24 ur na dan, 365 dni na leto. Danes smo dosegli ta cilj in se opravičujemo vsem uporabnikom.”

A. G.

 • xtc

  Tega bo vedno več,ni samo to,ko se bo začela lomiti ekonomija EU,se še le bo pokazala vsa beda tega,narod preprosto ne bo mogel do casha.

  • Zgornji

   Ja, Amennn – Aaaampak, nebo samo v Evropi tako, Temveč po Celotnem Planetu !!! ! !!! Samo da se Začne , potem tega procesa “očiščevanja” planeta pač Nebo Več mogoče zaustaviti !!! ! !!! A Žal Mora biti tako , Zaradi Drugega Prihoda v Naslednjem Desetletju !!! ! !!! Lp do tedaj .

 • Zgornji

  Še dobro da imam Visine dve kartice zdaj v rezervi, ker jih ne uporabljam več toliko imam tudi manj denarja gor …

 • montyamp

  Ko so začeli deliti plače na papirju , je bilo konec sveta .

  • xtc

   Na papirju brez zlate podlage,je bilo realne ekonomije konc.

 • xtc

  Tole je poduk,vsem tehničnim in drugim “inovativnim fanom”,cash je ZAKON in VEDNO BO.
  Vse kar je na karticah,papirjih,bitcoinih ipd jajcih je virtualen denar,ki sedaj je čez par sekund ga pa ni.
  Ko vas nekdo prepričuje ,da kartica je PAČ CASH vam na debelo laže, ko se ekonomija samo malce zalomi si lahko kartico porinete nekam ali nekomu,če tam pade kaj ven.
  Kartica ni CASH,dejansko je lažen virtualen denar,ki ga ni s tem se dejansko poganja gospodarstvo na nič ali drugače kartice imajo bistveno večjo maso denarne vrednosti,kot je denarnega toka torej razlika med tem pa je virtualno ustvarjen denar,ki ga v resnici NI in zanj ni pokritja.
  Zakaj hočejo brezgotovinsko poslovanje?
  Popolna kontrola in dejansko popolna odvisnost državljanov od banke in dejansko poslovanje na virtualen način,na način ,ki nima nikakršnegakritja dejansko se zadeva vrti na nič in ,ko mehurček poči nimaš ničesar.
  V bistvu pa je kartica iluzija lažnega denarja,ki ga lahko trošiš,a ga še nimaš zasluženega.
  Če je še CASH realno otipjiv in se da manipuliranje in prikrivanje njegovega manjka sorazmerno hitro odkriti,je pri plastičnem denarju to precej težje,ko gre za nivo držav in velikih firm,te lahko spretno manipulirajo z virtualno plastičnim denarjem ,ki daejansko materialno nimajo obstaja le v iluziji,med tem ,ko ga pa fizično ni niti ni pokritja zanj.
  Ti izpadi bodo vedno pogostejši ravno zaradi prevelikih finančnih razkorakov-prevelikega obtoka denarja,ki realno nima nobene pokritosti in ga materijalno tudi ni so le številke.
  Za kako veliko bmbo gre se bo pokazalotakoj ko zaniha EU in še katero ečje gospodarstvo ali pride do vojnega stanja,takrat bo zadeva udarila na dam maksimalno saj se bo realno pokazalo koliko je pokritega finančnega toka in koliko je večji oni virtualni.
  Č si NPR denar z lato podlago,še lahko zamenjal za njegovo vrednost v zlatu današnjega če se zalomi zadeva ne moreš za nič kot ne plastičnega niti virtualnega,ravno zaradi vseh teh pretesov invrtenja na nič se bo zadeva zalomila.

  • Korenjak

   Neresnično. Tudi “cash”, kot ga ti imenuješ, je le 0,5% v papirni obliki, vse ostalo je digitalno in dosti manj zanesljivo, kot uporaba blockchain tehnologij za menjalno sredstvo. Poleg tega so “cash” menjalna sredstva centralizirana in z njimi upravlja nevidna mafija, ne centralne banke.
   To, kar bi ti rad, pa je: da bi bil denar otipljiv in vedno na varnem pred digitalnim svetom. To je mogoče le, če bomo ukinili vsako digitalizacijo in prešli nazaj na kovance iz plemenitih kovin. V tem primeru pa se srečaš s problemom sodobnega sveta: le kako boš plačal partnerju v sosednji državi, na daljavo torej, s kovanci, s plemenitimi kovinami? Bodo kilograme zlata prenašali kurirji?

   Skratka: kar izobrazi se glede blockchain tehnologij in boš sam spoznal, da je decentraliziran, od nikogar (razen od matematike) odvisen sistem menjalnega sredstva edina pot, ki nas čaka.

 • garfi

  lahko so ga načrtno zrušili za kaos
  in iz kaosa bo sledil red-sistem-svetovna totalitarna NWO diktatura

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!