Fanatika Islamske države visoko nosečo žensko in otroka vzela za talca, da bi prišla do denarja v sefu

Foto: epa

Džihadista iz vrst Islamske države sta v Franciji za talca zajela nosečo ženo in sina poštnega uslužbenca, z namenom, da bi prišla do denarja, s katerim bi lahko financirala nadaljnje sejanje terorja na francoskih tleh. 

Sedemintridesetletni Ibrayima Sylla in 26-letni Pierre Roubertie sta z nožem in električnem paralizatorjem planila v dom poštnega uslužbenca Jacquesa Penhoueta v Parizu.

Moškega prisilila v izpraznitev poštnega sefa
Fanatika Islamske države sta visoko nosečo ženo Claire in njunega sina vzela za talca. Medtem, ko je Roubertie stražil talca, je Sylla zvekel Penhoueta do pošte, kjer je ta zaposlen. Radikalni islamist je tako odkorakal z 2.000 evri gotovine, po tem, ko je prestrašenega očeta prisilil, da je izpraznil sef na pošti. Penhoueta, njegovo ženo in sina sta nekaj ur po tem izpustila. Kljub temu, da niso bili poškodovani, so bili zaradi slabe izkušnje vidno pretreseni.

Ko sta bila džihadista nato obsojena zaradi nasilnega ropa, je Sylla kot vodja ropa izjavil, da je bog njegov edini zaupnik. Moška sta namerala ukradeni denar porabiti za financiranje terorističnih napadov na francoskih tleh.

Foto: epa, fotografija je simbolična

Radikalni islamist Sylla, ki je bil v času aretacije pod policijskim nadzorom, je bil obsojen na 25 let zaporne kazni, potem ko je leta 2013 sodeloval pri ropu. Roubertie, ki se je v islamsko vero spreobrnil po očetovi prezgodnji smrti, je bil obsojen na 13 let zaporne kazni. Jihad Watch poroča, da sta bili imeni obeh moških dodani na državni seznam terorističnih prestopnikov.

N. Ž.

 • Caetano

  Ugrabitve, izsiljevanje, posiljevanje, terorizem, jihad, propaganda za šeriat… multi kulti politika je odprla ta peklenska vrata islamizacije.

  • Novakec1

   Pandorina skrinjica.

 • Olga

  “Miroljubni” islam po Poriću!

 • rubec

  Se bo že kanada zavzela zanju vendar morata prej kakšno deklico začutiti v sebi.

 • karlina

  http://www.24ur.com/novice/svet/v-nemciji-lani-deset-napadov-na-migrante-dnevno.html Takole pa levičarski medij zagovarja in brani migrante, ter ljudem, ki jim seveda verjamejo, perejo mozgane, grozljivo , res. Nikoli in nikdar pa ne objavijo, koliko posilstev, kriminala in celo umorov se je zgodilo , od kar so migranti v Nemčiji, oz. v celi Evropi.

 • indijanka

  Sem prav razumela, da sta obsojena na dolge zaporne kazni in da se je ugrabitev zgodila leta 2013?

  • Nata

   Sem ravno hotela napisati ! Sta se kar špancirala okoli ? Čudno !!

 • Marija

  Pri nas zopet vse tiho.

 • garfi

  ravnokar murgelski dnevnik poroča o napadih na lažne begunce
  jugobutale press

 • xtc

  Za take ni zapor ampak samo trajno umaknjenje;so nepoboljšljivi:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!