Francija šokirana: Islamski raper bo pel na prizorišču, kjer je bilo v terorističnem napadu umorjenih 90 ljudi

Kontroverzni islamski repar (foto: twitter)

37-letni Medine, ki odkrito govori in javno deli, da je islamist, bo nastopil v pariškem gledališču Bataclan, v katerem je islamski terorist ubil 89 ljudi. Kontroverzni raper, ki je izdal album “Džihad”, piše in poje pesmi z besedili, kot na primer “Križati sekulariste …” in druga sporna besedila.

Poleg ustvarjanja svojih islamističnih in džihadističnih pesmi Medine sledi učenju vnuka ustanovitelja Muslimanskega bratstva, Tarika Ramadana. Ko so ljudje v Franciji slišali novico, da bo Medine pel in rapal na mestu, kjer se je zgodil eden najgrozljivejših islamskih napadov, je to takoj postalo politično vprašanje.

Levičarji ga podpirajo, medtem ko desničarji to idejo ostro obsojajo
Medtem ko so politiki iz desnice in tudi družine žrtev zahtevali, da na tem mestu ne nastopa, so liberalci in levičarski politiki podprli kontroverznega raperja. “Noben Francoz ne more sprejeti, da ta človek izlije svojo umazanijo na istem kraju, kjer so taisti ljudje zakrivili masaker,” se je oglasila na Twitterju Marine Le Pen‏, poslanka Evropskega parlamenta, in ostro obsodila to idejo. Levičarski politiki, kot je Daniel Obono, namestnik stranke”La France Insoumise”, pa v celoti podpirajo raperja Medinea. “To me ne šokira, on je umetnik, ki bo igral v Bataclanu,” je dejal novinarjem.

Po terorističnem napadu v Bataclanu (Foto: epa)

Na žalost pa to ni prvič, da bi umetniki, ki so ljubitelji islamistov, nastopali na tistem mestu, kjer se je zgodil pokol. Le eno leto po terorističnem napadu je Sting v gledališču Bataclan zapel pesem z naslovom “Inshallah” (kar v prevodu pomen “božja volja”), ki jo je posvetil migrantom.

A. G.

 • xtc

  Dokler narod ne bo začel to obojno drhal začel odločno preganjati ne bo nič.

 • macon

  Ja, bravo. Neonaciji naj torej imajo svoj naslednji shod v Auschwitzu. Jihad je sinonim za klanje in nasilno spreobračanje nevernikov, torej ekstremno nasilje in je vsako sprenevedanje odveč.

  Strpnost do nestrpnih je norost, ne pa demokracija.

 • Tone

  Močno dvomim, da bi uprava dovolila nastop, če bi bil raper v čemer koli povezan s terorističnim napadom. Če je sploh kdo šokiran v Franciji, so lahko le tisti, ki so prepričani, da je kriv že samo zato, ker je musliman ali pa samo izhaja iz muslimanskega okolja.

  • Matt von Glanz

   Kaj pa to, da nastopa z albumom Jihad na prizorišču džihada?? Ali se zaradi tega ne sumi njegove motivacije? Zamislite se korektneži. Ta korektnost je sama sebi namen in deluje v korist ljudi, ki nas koljejo. Smejijo se vam.
   Njega vprašaj, kaj hoče s tem povedati in ti bo pojasnil, da JE povezan s teroristi. Njegov džihad z zazkrivljenim mečem ni duhovne, popkulturne ali žalibog celo mirovniške nature.

   • Tone

    Jaz tega tipa in njegove glasbe ne poznam in me tudi ne zanima. Pravim samo, da ne verjamem, da bi ga angažirali, če bi zagovarjal terorizem, najbrž je res prav nasprotno. Naslov Jihad ne pomeni nič, morda se norčuje iz tega. Novi24 ni tuje pretiravanje in izmišljanje “novic”.

    • Matt von Glanz

     no, preveril sem kar na samih besedilih. Gre za širšo kritiko Zahoda vs Vzhod, Goljat vs David. Besedila so spretno na meji kulturne kritike, govora o neprestanem boju, polna arabščine in aluzij na 9.11. (“nisem ne za ne proti” pesem Clique) … na pogled je musliman, določene ženske v spotih so nindže. Ja, dobra mešanica agresivnega rapa za splošni konzum v Franciji in dovolj umetniška, da še spadajo na javni prostor.
     Moja osebna ocena: antiameriška prodžihad militantna kritika Zahoda.

 • Hribouc

  Francoz suis idiot !

 • Logika je osnova

  Ko vam bo slučajno čeprav dvomim kliknilo zakaj je CIA 1970/80 tajno financirala nemški RAF !! vam bo jasno zakaj wilkomen od Merklove in vse ostalo do takrat pa samo … beee

  • Tone

   Logika je bližnjica do zmote.

 • D&G

  It’s crazy!!!

 • Striker

  Kaj pa če kak radikalni kristjan ponovi vajo Batlacan? Saj tega ne bodo gledali pravi francozi, ampak ta zapečeni islamisti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!