Francija zaradi islamskega terorizma uvaja novo protiteroristično zakonodajo

Foto: epa

Organizacije za človekove pravice v Franciji protestirajo proti predlogu nove protiteroristične zakonodaje, ki jo je sprejela francoska vlada, ker naj bi omejevala proteste. Tovrstna zakonodaja med drugim pristojnim oblastem daje večja pooblastila za zaprtje tistih območij, kjer naj bi prihajalo do povečanja ekstremizma, in sicer za obdobje pol leta. 

Brez odobritve sodišča bodo imele oblasti možnost, da zavarujejo tista območja in dogodke, za katera bodo menili, da obstaja nevarnost morebitnega terorističnega napada. Na ta način bodo torej lahko lokalne oblasti brez dovoljenja uvedle osebne preiskave ljudi in ročne prtljage s pomočjo varnostnikov in namestitev varnostnega kordona.

Po navedbah francoskega premiera Edouarda Phillpeja zakonodaja prispeva k ustreznemu uravnoteženju med varnostjo in spoštovanjem človekovih svoboščin, predsednik Emmanuel Macron pa je povedal, da še vedno obstajajo nekatere neugodne rešitve, ki jih bodo kmalu odpravili.

Foto: epa

Pričakovana ponovna razglasitev izrednih razmer
Nedavni teroristični napad na Elizejskih poljanah po prepričanju francoskega notranjega ministra Gerarda Collomba kaže na nujnost uvedbe nove protiteroristične zakonodaje, ki bo prispevala k večji varnosti. Vse od novembra 2015 so zaradi napadov namreč razglasili izredne razmere, ki so jih kar petkrat zapored tudi podaljšali. STA poroča, da se bodo sredi julija končale zadnje razglašene izredne razmere in pričakovati je, da jih bo vlada te vnovič podaljšala do 1. novembra.

Foto: iStock

N. Ž.

 • Demonkrat

  FREXIT se bo zgodil

  • Nata

   No, saj. . . . . . pa misliš, da bo kaj bolje ? Poglejmo Anglijo !

 • Nata

  Ja, krasno !! Sijajni Pariz in izredne razmere ???? Me pa res zanima, koga varujejeo te organizacije, ki se ukvarjajo s ” človekovimi pravicami “. Te ” pravice ” so najbolj izrabljana beseda na planetu .

  • Zgornji

   AAAMEEENNNNNNN !!! ! !!!

 • samsara

  Rothschild pripravlja teren za uvedbo NWO.
  Priden Macron, priden.

  • logika

   če je celotna amerika pod levičarsko nekrščansko židovsko oblastjo kako ne bodo majhni evropski politiki.

 • samsara

  Kaj imajo skupnega ‘vplivni voditelji človeštva v lepšo evropsko prihodnost’, kot so Macron, Merklova, T. May, in novoizvojeni irski premier, odkriti homoseksualec (kar je sicer nakako v trendu) Leo Varadkar, po očetu Indijec?
  Nihče od njih nima otrok. To samo po sebi seveda nič ne pomeni, niti ni nič slabega in ne sme biti pogoj za karkoli, a ko gre za nekoga, katerega delovanje ima dalnosežne posledice za prihodnost naslednjih generacije, bi glede na aktualno stanje duha in vseprežemajočo pokvarjenost in izprijenost, težko verjel, da vplivna oseba (še zlasti prva dva, do trije omenjeni in najvplivnejši) dela po svoji najboljši vesti in z najboljšim namenom, saj se ji gladko fučka za to kar bo po njihovi smrti. Pri omenjenih je torej povsem izključen riziko pojava slabe vesti in skrbi za njim drage osebe, ki bi jih na tem svetu preživele.
  Naključij pa, kot nekateri vemo in razumemo, ni.

  • logika

   Prav imaš!

  • garfi

   izgleda da je vse režirano od zminiranja WTC
   tudi pri nas

 • razmislek

  žid soros plačuje levičarje, da izdajajo evropske narode in meje!

 • .

  niso ” organizacije” ampak so plačanci

 • Razocarana

  Seveda bodo potem toprotiteroristično zakonodajo upoabljali zato da bodo utišali in zatrli vse proteste domačinov, medtem pa bodo ilegalci ki jih je v Parizu, Caliasu in še v drugih francoskih krajih še naprej nekaznovano razkrajali in preganjali policijo po ulicah in uničevali privat in javno lastnino in napadali domačine, kot se je to dogajalo do zdaj.

 • Olga

  Pravilno! “Človekoljubi” naj grejo pa v Turčijo in kokodakajo, če upajo!

 • šmentanamuha

  Vse gre po načrtu sionistične NWO agende. Zmanjševanje pravic in svoboščin v evropskih državah. To je tudi namen uvoza šeriatarjev: da ustvarijo kaos in naredijo podlago za zaostrovanje zakonodaje. Dobro jutro levičarji, se je mogoče komu že prižgala luč v glavi?

 • Adolf Hitler

  makaron je tudi žid!

 • Caetano

  Prava rešitev bi bila oborožitev državljanov ali/in ustanovitev drž. milic ko se enkrat tako razrašča jihad kot v Franciji. To bi povečalo varnost in pravice. Zdaj ko imajo že toliko muslimanov je to najlažja rešitev.

 • luckyss

  Med “stalnimi izrednimi razmerami” v Evropi in “martial law” v ZDA v bistvu ni neke velike razlike..
  To je eden izmed ciljev NWO in zaenkrat jim gre vse po načrtih..
  Če koga zanima si lahko pogleda na netu kakšne “poslastice” še imajo v načrtu..

  • garfi

   ja soros in tvoj kurćan

 • RealRevolution

  Francoski funkcionarji so kupljeni.
  Francija se spreminja v greznico.
  Levicarji so izrecno zato ,da unicujejo drzave v katerih zivijo.
  Samo sranje pocnejo vsepovsod…

  Morali bi se vprasat ali je sploh drzavno imeti levicarje v parlamentu in na drugih polozajih?
  Ne,ker vsilijo svojo podobo; anti-drzavnost .In niso jo oni zgradili.
  In je ne gradijo ampak posiljujejo.

  • Jurij Musar

   Treba je samo majčkeno pogledati v zgodovino, da ugotoviš zakaj je Francija takšna mešanica ras in veroizpovedi. Francoski in vsi ostali desničarski zahodni imperialisti so lomastili po vsem svetu in ustvarili revščino v svojih kolonijah in sedaj pač vsi ti siromaki rinejo v Francijo oz. v EU. Za vse to mešanje ras, veroizpovedi in umiranje zaradi lakote je kriv klerokapitalizem. To, da so za vse krivi levičarji so te napumpali tvoji pastirji, ti pa jim kot poslušna ovca vse verjameš in upaš, da boš nekoč prišel v nebesa.

 • cosmosjasnovidec

  Take zakonodaje so tudi namen levakov z uvozom kamelotrajbarske muslimanske sodrge.
  Na take izgovore imajo namen spostaviti še večjo diktaturo nad domačimi prebivalci.
  Če se domačini ne bodo oborožili ter vzpostavili red sami nad musliči in policijo bodo v kratkem navadni jetniki svoje države podjarmljeni pod policijo in musliči.

 • Jurij Musar

  Kako lep bi bil ta svet, če bi bili vsi ljudje ateisti.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!