Grozljiv masovni poboj: Število mrtvih v bombnem napadu naraslo na 213

Fotografija je simbolična (Foto: epa)

Število mrtvih po bombnem napadu teroristične Islamske države v Bagdadu je naraslo na 213. Gre za najbolj grozovit napad v zgodovini IS.

Policisti in zdravstveno osebje poročajo, da med ruševinami še vedno iščejo preživele. V napadu v Bagdadu je bilo ubitih več kot 200 ljudi, med njimi tudi 25 otrok. Glede na povzročeno škodo gre za najbolj smrtonosen napad, ki ga je izvedla IS. Nekateri mediji poročajo, da je bilo žrtev manj, a se vse ocene gibljejo blizu števila 200.

Močna eksplozija je odjeknila v okrožju Karrada, kjer so bile ulice polne družin, ki so nakupovale za tridnevno praznovanje zaključka prazničnega meseca ramazana, poroča BBC.

IS, ki je odgovorna za napad na šiitsko sosesko Karada, je sporočila, da so namenoma ciljali na šiite med zadnjim dnevom ramadana. Iraški premier Haider al- Abadi je takoj odredil varnostne ukrepe v prestolnici. Bombni napad je največji v zadnjem letu in med najbolj smrtonosnimi v več kot desetletje trajajoči vojni.

M. P.

 • Steiermark

  Res ne razumem, da ob vsej “dobri volji” ostalih muslijev, ni mogoče iztrebiti to muslijevsko isisovsko zločinsko bando….

  • tanja

   Razlika med militantnim in zmernim muslijem je ta, da te bo militantni musli sam ubil, zmerni si pa zeli, da bi te ubil militantni. Obojim pa ubijanje nevernikov nalaga sam koran, tako da “zmerni” pac ne ubogajo mohamedovega nauka v celoti in zato niso pravi muslimani.

 • Imersion

  Obsoditi je potrebno preživele svojce samomorilcev, jim življenje narediti takšno, da nikoli ne bodo videli svojih nebes! Mogoče bi potem kakšen samomorilec pomislil kaj bo storil svoji družini!

 • sprehajalec

  Takšen “svoj” svet, prinesejo tudi s seboj.

 • macon

  Kolega mi je razložil, kako je vojska v Egiptu ustavila lokalne islamiste. Njihovi svojci namreč dobijo nakazan denar iz tujine, samomorilci pa so lokalni heroji in mučeniki.

  No, napadalec na tuje turiste, ki so ga policaji in vojaki počili, je pa s kolegi pobil več turistov, je bil iz ene vasi na jugu Egipta in tam je bila seveda potem velika fešta. Vojska je poslala tanke in iz razdalje stolkla celo vas, mrtvih sploh niso šteli in nič ni smelo iti v medije. Potem so se borci pretežno naveličali napadati turiste.

 • Caetano

  Oni mislijo, da so versko superiorni in od Alaha edini poklicani za vladanje. Neverniki morajo že na tem svetu trpeti in zato so oni pooblaščeni od Alaha. Lahko so ponižani in trpijo pod šeriatom, če se pa nočejo podrediti šeriatu pa se zoper njih izvaja jihad. Tako so kalifi vedno razumeli islam in tudi t.i. zmerni islamisti stremijo za tem, samo cilj dosegajo bolj postopno. Za sunite so seveda tudi šiiti neverniki in krivoverci.

 • Krtača17

  To ima spet Killary hlinton s svojo cio fešte

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!