Grozljivka iz Umaga: Moški ugrabil žensko in jo tri dni zvezano kruto trpinčil

Foto: San Marco

Saj ni res, pa je. Tri dni je trajala agonija 26-letnice iz Umaga, ki jo je v sobico gostinskega objekta San Marco na umaški rivieri zaprl 54-letni Samir Šabanović, lastnik restavracije, ki je predstavljala kraj zločina. 

Vse se je začelo 12. septembra okrog 22.30, ko se je mladenka sprehajala po ulici. Izza hrbta ji je prišel Šabanović, s katerim je bila do nedavnega v ljubezenskem razmerju, ta pa jo je po navedbah istrske policije tudi omamil z neznanim sredstvom. Po tem, ko jo je moški omamil, jo je odnesel v prostor restavracije na umaški rivieri ter ji zvezal roke in noge. Ko se je dekle prebudilo, jo je trpinčil in pretepal tri dni, vse do 15. septembra, ko se je odločil, da jo izpusti na svobodo, in ji zagrozil, da jo bo ubil, če bo to prijavila policiji.

Motiv za napad je bilo ljubosumje
Na podlagi neuradnih informacij je oče mladenke 14. septembra o izginotju obvestil policijo, potem ko se ta ni javila kar dva dni zapored. Po tem, ko je moški 26-letnico naposled le izpustil na svobodo, je ta nasilneža prijavila policiji. Izvedeli smo, da je bil motiv ugrabitve in nasilja nad mlado žensko ljubosumje, ki se ni končalo niti po tem, ko sta prekinila ljubezensko zvezo.

Foto: Restavracija San Marco

Moški je po navedbah Jutranjega lista zašel v težave, ni pa točno jasno, v kakšne, je pa dejstvo, da je bila njegova restavracija zaprta v času poletnih mesecev. Anonimni vir pa je povedal, da je bila ugrabljena v preteklosti zaposlena pri Šabanoviću. Napadalec je stari znanec policije zaradi več različnih prekrškov in je član znane gostinske družine v Umagu.

Foto: iStock

Zaradi poškodb ženska ni utrpela dolgotrajnih posledic
Moški je bil 16. septembra prijavljen umaški policiji, aretiran pa po kriminalistični preiskavi, ki je potrdila sum storitve kaznivega dejanja protipravnega odvzema svobode, povzročitve telesnih poškodb in groženj. Zaradi udarcev je ženska utrpela lažje telesne poškodbe, imela je poškodovano lice, roke, noge, podplutbe, vendar to ne bo pustilo dolgotrajnih posledic.

Moškemu bodo sodili zaradi treh kaznivih dejanj. Za protipravni odvzem svobode je zagrožena kazen do treh let zapora, ker pa je bila punca v zvezi z napadalcem, je mogoče, da se mu izreče kazen do deset let zapora, zaradi groženj in poškodb, ki jih je povzročil, pa lahko dobi dodatna tri leta zapora, je sporočil tiskovni predstavnik policije.

N. Ž.

 • tarantela

  Po mojem je bil tu komunist, musliman in še homoseksualc povrh!

  • Krtača 20

   Pozabla si na udbaša in kučahedina ipd. Kako morš!

  • steiermark

   če bi ugrabil tebe, bi pa verjela, da je poleg islamca tudi homoseksualec!

 • twin

  Nimam rad hrvatov, pa tudi načelno hrvatic ne, ampak v tem primeru se mi zdi, da sta se dobro zmenila. Upam le, da ji ni povzročil kakšnih trajnih fizičnih poškodb, sicer to ni ravno zgodba, o kateri bi lahko javnost na veliko moralizirala ampak osebna zadeva obeh.
  Nista se vračala ravno iz koncerta Šank rocka, če me razumete. Sovražim nasilje, vendar ob enem spoštujem in cenim temperament, meni se zdi zgodba na nek način romantična.
  Sta sploh hrvata, če bi šlo za italijane, se sploh ne bi čudil, tako pa mi je všeč, da so se nalezli nekaj njihove fatalistične kulture in melosa.

  • goldhorn

   Rad bi te videl v dekletovi koži, buhtelj!

  • sodnikisozločinci

   Imaš nekako prav, zgodba je res romantična, celo bolj kot Romeo in Julija, tukaj glavni osebi vsaj živi ostaneta, je pa konec vseeno tragičen, ko mora moška oseba v zapor. Mogoče bo pa nadaljevanje srečnejše.

 • Anja Kovacic

  PREKLETI KOMUNISTI!!!!!!

  • janez zorman

   A nje ?! Dje !

 • janez zorman

  Kako gre že tista od Smolarja; “tepem bolj počas” !

 • Adolf Hitler Lebt

  kai lahk clovek pricakuje od enega z iQem Forrest Gumpa!

 • xtc

  Samir Bečanovič?
  Hrvat?
  Hm.
  Dvomim.

  • steiermark

   sladoledar….

   • Franc Šink

    Ne ni.je Bosanac.

 • slosin

  O tempora, o mores….pa ta svet je že čisto prfuknjen…

 • Franc Šink

  Poznam tega starega pohotneža.On je član verne in ugledne muslimanske družine. Zato……

 • Olga

  Najboljša kazen za divjaka bi bila, da se zbere nekaj krepkih dedcev in ga tako premikasti, da mu nasilje ne bi prislo nikoli več na misel!

 • Valter BraniSlav

  …Grozljivka iz Umaga: Moški ugrabil žensko in jo tri dni zvezano kruto trpinčil…
  SE EN DOKAZ VEC KAKO SPREVRZENA JE LAHKO HETEROSEKSUALNOST….
  (edina izjema sva moja zena in jaz… he he)

 • sodnikisozločinci

  Kdo bi si mislil, tudi med Hrvati lahko najdeš hude manijake, pa čeprav so božji narod, pravijo, Bog i Hrvati. Res, bogi Hrvati.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!