Grozljivo: Islamska država razkriva brutalne tehnike mučenja in obglavljanja v 40-minutnem filmu

Foto: YouTube

Na svetovnem medmrežju je Islamska država objavila nov film, ki prikazuje zapornika, ki ga skrajneži utapljajo v akvariju za ribe, in fanatika na vozičku, ki se pripravlja na izvajanje samomorilskega terorističnega napada z avtomobilom bombo, poroča britanski Daily Mail.

Video, ki prikazuje usmrtitev, je bil posnet v Mosulu. Prikazuje vohuna, oblečenega v oranžen pajac, ki so mu glavo potisnili v akvarij, poln vode. Pred tem bil zaslišan s pomočjo ene izmed najbolj krutih zasliševalnih tehnik ‘waterboarding’, pri kateri z vlivanjem vode v usta in nos poskušajo zaslišanca utopiti in ga prestrašiti do te mere, da spregovori.

40-minutni posnetek razkril metode skrajnežev
Nasilneži iz vrst Islamske države so skozi steklo posneli stisko ujetnika, ki je tik pred utopitvijo. 40 minut dolg film z naslovom Konvoj svetlobe (The Convoy of Light) prav tako prikazuje obglavljanje zapornika na vrhu strehe, ki ga izvede zamaskirani džihadist, ter intervju s fanatikom na vozičku, ki je tik pred izvedbo samomorilskega napada v Mosulu.

Invalidni fanatik na vozičku je prikazan s skrivnostno glasbo v ozadju, posnetek z dronom pa prikaže, kako se ta razstreli. Veliko je tudi posnetkov upornikov, ki so na misiji razstrelitve s pomočjo avtomobila bombe.

Videoposnetek utopitve si lahko ogledate na naslednji povezavi.

Iraška vojska in koalicijske sile uspešno napredujejo
Islamska država je izgubila več kot polovico teritorija, ki ga je enkrat v Iraku že imela pod nadzorom. Izguba Mosula pa bi pomenila velik udarec za kalifat, ki je bil razglašen junija 2014. Iraška vojska skupaj z varnostnimi silami sodeluje v boju proti skrajnežem iz vrst Islamske države in v 11 tednov trajajoči bitki za zavzetje Mosula dobivajo nov zagon. Poveljnik koalicijskih sil pod vodstvom ZDA je izjavil, da sodelovanje iraških in ostalih varnostnih sil pomembno pripomore k osvoboditvi mesta izpod oblasti Islamske države.

Zmaga iraških sil v Mosulu bi najverjetneje povzročila konec samooklicanega kalifata s strani Islamske države pod vodstvom Abu Bakr al-Baghdadija, ki ga je ta razglasil pred dvema letoma in pol. V zadnjih dneh je Islamska država prikazala brutalne taktike, po katerih bo posegla v primeru izgube mesta. Te vključujejo umor desetine ljudi s pomočjo sprožitve bomb v Bagdadu in napadanje varnostnih sil drugje po svetu.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!