Hrvaška izdala mednarodno tiralico za Ivico Todorićem

Ivica Todorić (foto: STA)

Županijsko državno tožilstvo v Zagrebu je danes razpisalo tiralico za dolgoletnim šefom koncerna Agrokor Ivico Todorićem, potem ko je županijsko sodišče v sredo zanj odredilo pripor. Tožilstvo ga kot prvoosumljenega v primeru Agrokor bremeni odtujitve najmanj 130 milijonov evrov iz koncerna. Predvideva se, da je v Londonu. Na Hrvaškem očitno postopki za pregon gospodarskega kriminala vendarle stečejo, medtem ko se slovenski grobarji gospodarstva in “banksterji”, ki niso okradli ne le državo, temveč vnuke in pravnuke trenutnih davkoplačevalcev, prosto sprehajajo po Sloveniji in še naprej živijo boemsko življenje na račun drugih, na račun vseh nas.

Hrvaški minister za notranje zadeve Davor Božinović v današnjem pogovoru z novinarji še pred objavo tiralice novinarjem ni želel odgovoriti, ali ima policija informacije o tem, kje je Ivica Todorić.

Povedal je le, da hrvaške inštitucije delajo v skladu s hrvaško in evropsko zakonodajo, mednarodna in evropska praksa pa je jasna, ko gre za objavo tiralice.

Hrvaška policija je v ponedeljek izvedla več hišnih preiskav ter prijela 12 nekdanjih vodilnih predstavnikov Agrokorja in nekdanje hrvaške podružnice revizorske hiše Baker Tilly zaradi suma finančnih malverzacij v koncernu. Vendar pa Ivice Todorića in njegovih sinov Anteja in Ivana niso našli na hrvaških naslovih.

Kazenske ovadbe so vložili proti 15 osumljenim, nakar je preiskovalni sodnik v Zagrebu v sredo odločil, da se jih 14 lahko brani s prostosti, 30-dnevni preiskovalni zapor pa je zaradi nevarnosti vplivanja na priče odredil le za Ivico Todorića.

Tožilstvo se je na odločitev sodišča, da 14 osumljenih izpusti na prostost, pritožilo. Odločitev o pritožbi naj bi bila znana prihodnji teden.

Medtem se je v petek starejši Todorićev sin Ante vrnil v Zagreb. Novinarjem je povedal, da je pred preiskovalnim sodnikom zanikal vse obtožbe tožilstva. Nekdanji podpredsednik uprave Agrokorja ima prijavljeno stalno bivališče v Londonu, na vprašanje, kje sta njegov oče in mlajši brat Ivan, pa ni želel odgovoriti.

D. Č., STA

 • Kje sta le? Na toplem in koktejle pijeta. Čeprav mislim, da je njihova politika …sam vrh tudi sodeloval pri kraji.

 • Burek Burecki

  “”medtem ko se slovenski grobarji gospodarstva in “banksterji”, ki niso okradli ne le državo, temveč vnuke in pravnuke trenutnih davkoplačevalcev, prosto sprehajajo po Sloveniji in še naprej živijo boemsko življenje na račun drugih, na račun vseh nas.””

  Res je! Janez Jansa je se vedno na prostosti ceprav nas je okradel in oskodoval. Se le steinjamo o vsaj eni stavri…

  • tohuvabohu

   Katerega od treh imaš v mislih?

  • Janko Gedlička

   Naše sodstvo, tožilstvo, NPU, policija sta v rokah grobarjev našega gospodarstva in banksterjev. Janša in njegova soobtoženca je na koncu sodne farse rešil revolt ozaveščenih protestnikov in strah pred sesutjem kredibilnosti teh institucij pred evropskim sodiščem za človekove pravice in posledično pred sesutjem doma. Sicer pa se inscenira nova sodna farsa, prepričan pa sem, da bodo tudi z njo tik pred takšnim sesutjem prenehali. Bodo pa z njo indoktrinirali volivce, kot so to storili s predhodno farso. In namen bo dosežen. Vendar pa obrambni zidovi proslule trdnjave zavajanja pokajo. Ampak kaj pa dr. Milko Novič, ali on ni vreden odpora zoper krivosodje. Ali je kaj manj vreden kot JJ ???!!! Lastna stranka, katere županski kandidat je bil, ga zanemarja.

 • cosmosjasnovidec

  Todoroviča so butasti hrvatje imeli v rokah ter ga spustili,da je šel v London,ker ima baje tam neki opravek.
  Namesto v London se je lepo spakiral na kake Havaje ali podobno od kjer se sedaj smeji bedakom.
  Tako se bo počasi zgodilo pri nas,ko bodo enake opravke imeli v tujini od copatarskega lopova “jankoviča” ter tovarišev”pahorja,erjavca”skratka celotna lopovska elita katera je pokradla ter razprodala Slovenijo.
  Za njimi ne bo ostalo ne duha ne sluha ostala pa bo le še naprej komunajzerska podgana “milan kurčan”,ker mu ne morejo dokazati nič tudi,če bi hoteli saj celotna SMC oziroma tudi vsa namešćena ćefutarska svojat na položajih dela za njega in po njegovih ukazih.

 • Janko Gedlička

  Todorič ne bi mogel tako daleč prosperirati in grabiti, če ne bi imel podpore v visoki politiki. Zgleda, da se je v samem vrhu bitka prevesila na drugo stran.

 • hle

  Raje se vprašajmo kam so se poskrili vsi tisti ki so ploskali takrat ko je Ivica prevzemal Mercator kajti kot kaže bomo tudi to pokrivali davkoplačevalci da vas vidim kje ste zdaj junaki

  • xtc

   Ne vem kaj bi pokrivali,butl.Mercator ima lastnika ostalo pa je njegov problem.,zopet filozofirate levi ,a?
   Se vam lušta zopet roke v malmelado ,a ne,ko najprej ste ga kradli nato preprečevali prodajo tako dolgo ,da je prišla najslabša opcija.
   Mercator ni nikakršno pomembno podjetje za Slovenijo ,kot farbate levaki je le trgovčič in nič več.
   Če pa tudi Mercator ugasne ni kake posebne škode njegovo mesto bo zasedel drug trgovec ,ki bo zopet rabil ljudi.
   Seveda je za levake zelo hudo,saj ko postanejo lastniki zasebniki ne morejo več krast in kadrirat-to pa je glavni razlog zakaj je treba vse sprivatizirati in glavni zakaj levi tako želite Mercator nazaj v svoje državne kremplje.
   Bog daj da bo mercator čim preje na dražbi kot Tuš ,da ga kupi kaka resna veriga.

   • hle

    Stara floskula država je slab gospodar največkrat slišana od ljudi ki se hvalijo da znajo upravljat z državo in nam pred volitvami obljubljajo sedma nebesa problem Mercatorja se je začel z podmizno prodajo ki je uničila dva močna poslovna sistema Pivovarno Laško in Istrabenz do tega pa je prišlo ker vlada ni na drug način znala odstavit raznih opankarjev od korita ali je potem po tvoje Nemčija komunistična država tam so najpomembnejše panoge v lasti državnih podjetij in ravno ta želijo kupiti strateška Slovenska podjetja kot je letališče Brnik Telekom luka železnice in podobno ko enkrat izgubimo te postanemo kolonija kar pa bi seveda hlapcem tvojega kova pasalo

 • xtc

  Kdaj bo Slovenija začela izdajati zaporne nalige za glavne leve uničevalce Slovenije?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!