Incident na Bližnjem vzhodu: Sirske obrambne sile so sestrelile izraelsko vojaško letalo F-16, ko je prešlo v njihov zračni prostor

Izraelski lovec F-16 je strmoglavil nad sirskim ozemljem. (foto: Nova24TV).

Mediji poročajo, da je pred dnevi izraelski lovec F-16 strmoglavil nad sirskim ozemljem, ko je prestopil zračno mejo nad izraelskim ozemljem na severovzhodu države. Sirske oblasti so odgovorile z ognjem, ker naj bi izraelska letala napadla njihovo vojaško bazo, piše Russia Today. Tiskovni predstavnik izraelskih obrambnih sil Jonathan Conricus je na družbenem omrežju Twitter sicer zapisal, da sta pilota preživela in da smrtnih žrtev ni bilo. Do incidenta pa naj bi prišlo po tem, ko so izraelske obrambne sile prestregle iranski dron, ki je prečkal sirsko-izraelsko zračno mejo. Izraelska operacija je sprožila sirski protiraketni ščit.

Sirske oblasti sicer trdijo, da gre za izraelsko agresijo, saj naj bi izraelske obrambne sile napadle vojaško bazo v osrednji Siriji, njihova akcija pa je sprožila odziv sirskih zračnih sil. Izraelska vojska trdi, da gre za večjo kršitev izraelske suverenosti, odgovoren pa je po njihovem mnenju izključno Iran. Sirske obrambne sile so namreč streljale na več izraelskih lovcev in jih več tudi poškodovale. Toda izraelski tiskovni predstavnik Conricus je zatrdil, da so se vsa izraelska letala z izjemo enega varno vrnila na svoje ozemlje.

Russia Today še poroča, da se je izraelski predsednik vlade Benjamin Netanjahu že odzval in se udeležil kriznega posveta o sirskem varnostnem vprašanju. Kmalu naj bi bile sprejete tudi potrebne odločitve, kako se bo Izrael uradno odzval na omenjeni incident.

Na spletu so se sicer že pojavile fotografije sestreljenega lovca F-16, s slikovnega gradiva pa je razvidno, kako je potekala reševalna akcija, v kateri so na varno prepeljali pilota. Izraelske obrambne sile so sicer potrdile, da so zajele iranski dron, ki je strmoglavil nad njihovim ozemljem. Izraelci so ga sestrelili s pomočjo vojaškega helikopterja, v regiji na severu Izraela pa so glasne sirene rdečega alarma odmevale daleč naokrog.

Spomnimo. Sirija že dlje časa protestira proti izraelskim vojaškim akcijam, ki se nanašajo na tarče na sirskem ozemlju. Izraelska vojska je v preteklosti napadla vojaško bazo blizu Damaska iz libanonskega zračnega ozemlja, sirska vojska pa je takrat trdila, da je uničila večino izraelskih raket. Januarja pa je Izrael sprožil tri napade na vojaške tarče v Siriji. V Damasku so takrat zatrjevali, da so sestrelili izraelski letali, kar pa so v Jeruzalemu zanikali.

T. F.

 • Caetano

  Sirski Asadov režim in njegovi iranski zavezniki postajajo vse bolj agresivni. Tudi Kurde so napadli na vzhodu države pa so jih odbila ameriška letala. Kravje kupčije sklepajo tudi iz IS, ki so ga pomagali iz okolice Hame premestiti v Ilblid, čeprav bi ga lahko brez težav uničili, so ga raje usmerili v boj z drugimi skupinami, ki so proti režimu. Gre pa v vseh primerih razen glede častne izjeme Kurdov za islamiste.

  • xtc

   Težava Rusov kot Irancev,kot Iračanov ter Turkov in Sircev so Kurdi,ki naj bi jim ZDA omogočile nastanek njihove države saj bi s tem zmanjšali moč vseh teh strani območje pa bi stabilizirali ,saj bi verjetno z Kurdi potegnile tudi vse zmernejše skupine in druge nemuslimanske manjšine seveda pa bi se zmanjšale vse omenjene države razen Rusije,ki pa bi z nastankom Kurdske države,doživela blokado širjenja na tem območju.

   • Felix Langus

    Rusi bodo prvo očistili vse v bližini, da bo Asadova vojska lahko napredovala in si ustvarila tampon cono, kjer teroristi ne bodo mogli več obstreljevati civilnih ciljev pod am Asadom. Že zaradi tega, da se lahko, kar nekaj beguncev vrne in začnejo državo postavljati nazaj. Teroristi namreč počnejo že od začetka vojne to, da zanalašč obstreljujejo civilne cilje, da se ljudje izselijo. (enak sistem, kot ga uporabljajo teroristi iz plačilne liste američanov, je bil viden v izraelu, ko so zidje obstreljevali civilne cilje, da so se Palestinci izselili, potem so jih pa zasedli z vojsko in potem naredili svoja naselja)

    Ko bodo spucali vse bližnje zadeve, bodo pa počasi šli proti IS. Civilne žrtve bodo, to je dejstvo, izognit temu se ne da, saj se teroristi skrivajo med in za civilnim prebivalstvom.

    Trenutno pucajo pa vse, kar je nasproti asadovi vojski in tako čiščenje se je tudi pričakovalo. Pa naj Američani evakuirajo svoje, če jim kaj ni všeč. Ustaviti tega pa ne morejo, ker je Ruse to prosil Asad.

    • xtc

     Počasi se bo Rusom Sirija sprvrgla v Afganistan ne manjka več veliko nato pa zopet beg napol nagih,golih in bosih.

     • Felix Langus

      Rusi imajo… recimo temu prednost, da ne uporabljajo zgolj vodenih iztrelkov. Oziroma kar večinoma ne. Razen nekaj A-10 akcije v Iraku so se Američani povsem omejili na vodeno ciljanje. Težava poleg cene je seveda, da dostikrat nimaš kaj ciljati.

      Pri Rusih je tarča praktično uničena še preden letalo vzleti. Samo da tarča še ne ve tega. ;)

     • xtc

      Rusi nimajo NIČ razen pijanščine in narkomanije,ki jih bo v slabem desetletju več kot prepolovila,strezni se.

     • Felix Langus

      Butec bolj malo ti je jasno, zato bi bilo dobro, da ne nabijaš, ker nisi iz foha.

      Rusi so pokazali zakaj so prišli v Sirijo.
      Da uničijo sirsko opozicijo.
      Tisto opozicijo, ki se je borila pred vojno proti Asadu. Samo, da se obdrži diktator na oblasti. No saj razumem, diktator mora podpirati diktatorja.

      Turkom je to jasno, US je to jasno, EUju je to jasno, celotnemu zahodnemu demokratičnemu svetu je to jasno.
      Ni jasno le tistim, ki podpirajo te diktatorje. Privrženci Asada, Putina …

     • xtc

      Rusi zaenkrat niso pokazal kej dost,sej nimajo nobenega pravega nasprotnika,v Afganistanu so fasal ko navadne babe in nato jokal in bežal goli in bosi brez usega.
      Nehaj nabijat nismo od učeraj.

   • Caetano

    Dobro si to povedal!

  • Felix Langus

   To je, mimogrede, taktika Assada. Razlika med Assadom in ISIS je v bistvu samo v tem, da se ISIS s tem hvali, Assad pa skriva. No in seveda v tem, da so Assadove sile neprimerno bolje opremljene in je zato veliko več nedolžnih žrtev.

   • xtc

    Ko se ga bodo lotili Judje se bo ponovil Golan iz r***** se jim bo kadilo in bežali bodo.

    • Felix Langus

     Zidi samo čakajo, da jim sprašijo riti, vojaško so vrhunsko opremljeni.
     Vsem je jasno, da mora Savdska Arabija pasti. Težava je v tem, da je svetovno gospodarstvo zaenkrat eksistenčno odvisno od obstoja Savdske Arabije in njenih sosed.

     • xtc

      Glej bebo podobno so se Arabci in Rusi napihovali po Golanu in jih staknili po p********** ,da je kar cvililo očitno bo treba repete pa bo par deset let zopet mir.

     • Felix Langus

      Bolj malo si informiran kaj, penzionist?
      Zlo so suniti, dokler se podpira šiite in manjšine (jazidi, kurdi, alaviti), ne vidim problema. In to rusi delajo, pomagajo alavitom in šiitom.
      Američani pa podpirajo največ sunite, ker so njihovi zavezniki v savdski arabiji suniti. In Savdska arabija plačuje Isis in upornikom, da se borijo proti Asadu, ker bi radi iztrebili vse šiite.
      Tudi v Jemnu se pobija šiite. Na srečo šiitom tam pomaga Iran. Drugače bi jih že vse pobili.

      In šiiti so zmerni muslumani, katerih ostale vere ne motijo.

     • xtc

      Iranska teokratska šiitska opcija je ista,dajte se streznii levi,med enimi in drugimi ni razlik,a rabite to narisano?

     • xtc

      Šiiti veljajo za radikalnejšo opcijo ne nabijat.

     • Felix Langus

      Fuknjen si.

     • xtc

      Ni to mi piše levo f***** rusofill?
      Skratka,kučanov sel,a ne?
      BEBO levi.

     • Caetano

      Kaj??!! Iranski teokrati prav enako kot tisti iz SA sirijo seriatsko teokracijo in vsestransko podpirajo jihad.

     • xtc

      Pusti kučanovega razglaševalca resnic Iran je to za Šiite ,kar je SA za Sunite-ISTO.
      Prerivanje med Iranom in SA nima nikakršne vrednosti za nas ampak za njih kdo bo vladal BV ali eni ali drugi radikali.-za nas ne pomeni kaj dostii.

     • Felix Langus

      Arabski svet čisto drugače funkcionira (pa pustimo vero ob strani). Tam so aktualni klani, katere vodijo močni posamezniki. Ti zagotovo niso prišli z “zahodnimi demokratičnimi volitvami” na čelo klana. Ti klani se med seboj borijo za prevlado. In tisti, ki je najmočnejši obvladuje sosednje klane/ozemlja.

      Tako da zahodni model “demokracije” ne deluje pri njih. Ampak zahod tega ne vidi in vsiljuje ta svoj model, zato je pa po “demokratizaciji” arabskega sveta tam še večja zmeda in kaos. Države so v razsulu. Cela severna Afrika, bližnji vzhod, Irak, Afganistan, .
      Arabci rabijo diktatorja na čelu, ljudstvo pa lahko samo upa, da bo z njimi ravnal kolikor tolikor humano.

      Če pogledamo Egipt, Libijo, Tunizijo, kjer je bila arabska pomlad, sofinancirana s strani zahoda, je zdaj stanje tam precej slabše kot prej. In to pri osnovnih stvareh, kot so voda, kanalizacija, higiena in predvsem varnost. Sanje o demokraciji so tako brez zveze, ker zahodna demokracija pomeni samo to, da ima raja pravice enkrat na 4 leta iti na volitve, kjer glasuje za novo/staro stranko, ki potem vlada po principih diktature. Samo da ni tukaj ene osebe.

      Arabcem manjka približno 400 let klanja med seboj in renesansa, kot se je zgodila v Evropi. Potem bodo na enakem civilizacijskem nivoju kot mi. Zadnji Samsung/Iphone pač ni merilo za civilizacijsko zrelost. Pred 100 leti je večina bližnjega vzhoda skoraj živela v šotorih …

      Američani pa s svojo kavbojsko politiko pač ne uspevajo. Imajo pač srečo, da ne mejijo na nobeno od teh držav. Vse je daleč stran.
      Zgodovina sprememb…

     • Caetano

      To ti dam prav. Ne zmorejo se demokracijo in rabijo nekaksnega diktatorja ali avtokrata. Vendar je se en pogoj nikakor ne sme biti islamist sicer se stvari ne bodo cisto nic spremenile. Lahko pa bi bil kak prosvetljen avtokrat v stilu iranskega saha ali kaj podobnega.

     • xtc

      Glej pusti levake Iran je pod Šahom lepo napredoval,kam ga je spravila “islamska revolucija in šarija”?

     • Caetano

      Satanski stihi so ga popeljali v teokratski in jihadisticni pekel.

     • Felix Langus

      Imaš prav.. edino.. Iranci so predvsem Perzijci! Iz tega izhaja, da dokler je bil šah so bili sposobni zaradi kulture, presečti islamsko blaznost. Samo to ni blo všeč francozom, oni so producirali Homeinia, na njihoveh tleh se je kalil, in potem ga lepo spustili nazaj v Iran, v imenu lastnih iteresov – Francija ni v Natu, zato ker sami nakaj šušmarijo in lomastijo po svetu. Imaš pa ostalo prav. Iranci so ponosen narod. Ostali pa so cigani, Če bi bil v Iranu še šah, bi bila situacija drugačna. Seveda pa tudi oni podpirajo vse mogoče teroriste, v imenu boja proti Ameriki.. to pa je prekleti Islamizem.

     • Caetano

      Homeini je bil ze star sovjetski zaveznik in tudi v Franciji so ga obdajali Kgb agenti. Komunisti so raje podprli islamizacijo Irana, kot pa da bi bil prozahodno usmerjen. Znano kajne…

     • Felix Langus

      Homeini se je naslonil na Rusijo šele kasneje. Ja, saj veš.. veljalo je, če nisi za Amerikose si za Ruse.. Kgb je pa itak letala vseposvsod – tudi okrog pederajzla Tita!

     • Caetano

      Ne kasneje F. L., ampak preden je sploh emigral v Francijo. Njegovo delovanje v prizadevanju za zrusenje saha je bilo komunisticno islamski projekt.

     • Felix Langus

      Več, kot jasno je, da je Homeini poslal uboge Irance stoletja nazaj.

      Glede tekočih stvari na vzhodu gledam tako, kar sem že omenil prej in tudi z vojaškimi strategi smo o tem precej govorili.

      Mislim, da so se pod mizo Rusi vseeno malo zmenili z Američani, da se zadeva z ISIS-om začne malo razčistevati. Američani nekako nočejo preveč odkrito stopiti na prste ISIS ker je glavni podpornik le tega Saudska Arabija. Prav tako si ZDA verjetno ne želijo popolne sunitske prevlade in izginotja zahodnega dela šiitskega polmeseca. Le na ta način je možno veliko bolj ekstremni islam, ki se pojavlja v sunitski veji kontrolirati in omejevati. Da so ZDA začele počasi voditi malce bolj previdno dualistično politiko kaže tudi deembargo Irana. Seveda pa je tu še en zelo vpliven igralec, ki ima ogromen vpliv na ZDA – Izrael. Njegova pozicija je bila vedno najmočnejša, ko je imel v arabskem svetu “močnega” potencialnega sovražnika. S posredovanjem Rusije tako ZDA lahko samo pridobijo, medtem ko izgubljajo Savdska Arabija, Turčija in morda malo Izrael. Daleč največ lahko pridobijo pa lahko Kurdi, ki bi morali, z malo potrpežljivosti, diplomacije in veliko vojske, priti do samostojne države z ozemljem, ki ga zasedajo v Iraku in Siriji. Samo v Turčiji morajo biti zelo previdni. ISIS pa mora seveda izginiti. ISIS je nevaren poiskus SA in Turčije dokončnega sunitskega poraza, ki pa je močno ušel iz vajeti.
      Zares zanimivo bi bilo vedeti kaj bi se zgodilo, če bi Kurdi, ob oslabitvi ISIS-a, prestopili Evfrat in zavzeli recimo Jarabulus? Po mojem bi znala Turčija kopensko posredovati in s tem bi se začela pa res prava štala ne samo v Siriji in Iraku ampak tudi v Turčiji.

     • Caetano

      Malo so se zmenili Trump in Putin glede IS in vplivnih obmocij v Siriji preko posrednikov to je res. Trump, da bo podpiral Kurde/SDF, Rusi seveda Asada.

      Samo se zapleta zaradi Irana, ki mocno nasprotuje sirjenju Kurdov, saj v tem vidi sirjenje
      izraelskih zaveznikov. Izrael pa hocejo iranski teokrati seveda popolnoma uniciti. Da so Kurdi izraelski zavezniki pa je naravno, ker oboje obdajajo sovrazni arabski sosedje.

     • Felix Langus

      Trump je v precepu glede Sirije. Zapuščina Hilary je katastrofalana. Ona je zaradi svoje lastne norosti ustanovila ISIS, preko aganecij, ki so podaljšek CIA. Putin trmoglavi in v Siriji pod vsakim pogojem hoče održati prevlado. Zato se odnosi na relaciji Rusija in Zda slabšajo. Trump kerepi Izraelski vpliv.. skoraj 1/3 juga Sirije je po njihovim vplivom. Problem so Kurdi, tam ima Nemčija precejšni vpliv, ker to izrablja kot pritik proti Turčiji. Američani pa kot ravnoveseje Iraku, ker ciganom ne gre zaupat.

     • Caetano

      Filoislamisti kot so Obama in Hilarija pa tudi evropski filoislamisti delajo z roko v roki in v zaveznistvu z Muslimansko bratovscino ( Erdogan, Katar), salafiti, SA. Tudi IS je zrastel iz tega. To se moramo popolnoma zavedati.

      Trump je pa to zaveznistvo razdrl. Z odlicno potezo priznanja Jeruzalema je uspel zapecatiti zadevo. Zato mu je tudi Muslimanska bratovscina napovedala jihad. Erdogan pa pri tem preizkusa meje z napadi na Kurde, kar so v Turciji uradno razglasili za jihad.

     • Felix Langus

      Trump je Jeruzalem priznal samo zato, ker
      a. Rusi brez kompromisa lomastijo po rusiji.
      b. discipliniranje IRana.. saj veš Hamas,… to je ve njihov satelit.. pa cigani se vlečejo vse v libanon.

      Izraelci znajo dobro popucat to govno.. radi to počnejo.

     • Caetano

      Tudi zaradi Irana, vendar prav tako zaradi Muslimanske bratovscine.

     • Felix Langus

      To je pa itak jasno!

     • xtc

      Opomni levega bebota,kaj dela ned islamisti v Iraku Husseinova hčerka,bojda je bil Hussein lev bolj kot ne.,kot Assadi.

     • Caetano

      To je levica, ki je raje islamisticna kot pa prozahodna. Saj ti dobro poznas te zadeve…

     • Felix Langus

      Zabit penzionist, za take, ki serjete klamfe tukaj jaz delam!

     • xtc

      Blej levo zahojeni Bilderberrg iz “24 Kur tu so te že enkrat zbrcal na kurah pa precej omejil torej vprašaj se kam s sviojimi kretenizmi sploh še sodiš.

     • Steiermark

      V obzir bi bilo potrebno vzeti, da izhajajo tako izraelci, kot arabci iz iste rase, razlikujejo se pa po verski pripadnosti, židje so ohranili prastaro židovsko vero, iz katere pa so musliji vzeli, najslabše, za oblikovanje svoje zločinske vere, ki je istočasno tudi politična pripadnost!

     • Felix Langus

      V tem bi se pa strinjal z vami.

   • Caetano

    To je res. IS se hvali s svojimi zlocini, medtem ko jih Asad skriva podobno kot so jih skrivali njegovi stari zavezniki jug. komunisti.

 • črnaovca

  Očitno rusko orožje deluje bolje kot si nekateri mislijo

  • xtc

   Jep!
   Kot na Kursku.
   Prav imaš 10 ++++++++++

 • Felix Langus

  Domnevam, da Izraelu ustreza razbijanje močnejših arabskih držav, saj razpadanje arabskih akterjev ter konfliktnost med posameznimi razbitimi deli krepi dominantno vlogo Izraela na Bližnjem vzhodu, slej ko prej pa lahko dejansko napade tudi Iran. Dvomim, da je sirski režim zmožen izvesti povračilne ukrepe proti Izraelu, “bo pa morda poskušal organizirati nekonvencionalne, teroristične napade na ‘mehke’ izraelske cilje, na primer turiste.”

  • RATATA

   Živjo Felix. Si ceu z bordanja?

   • Felix Langus

    Živjo, stari. Seveda sem živ, ja. Še kar stražiš Ančko s pištolo? Hehehe

    • RATATA

     Dve roki imam, tudi pištolci sta dve. Na rami pa puška, za pasom sablja in med zobmi nož.
     Smešen bi se ti zdel, če bi me videl. Danes bi mi zihr dal en pustni krof.

     • Felix Langus

      No gusar, potem se ne razlikuješ dosti od mene. S tem, da imam jaz eno pištolo v rok, ta drugo pa v hlačah. ;-)
      Kva ga kej biksate tle?

     • RATATA

      Stare zamere po stari navadi pogrevamo.
      99% nekoristnega, ostalo pa vrhunske resnice za odrešitev Slovenije, Evrope in Sveta.

     • Felix Langus

      Ej, zaradi žensk se ne bomo tepl, ta leta sem dal že skoz. Lej, v zelje ti ne mislim skakat, bom pa budno spremlal, kaj Anči piše, sem vidu, da ima odprt in da komentira na Demokracija. Nisem vedu, da je tudi tam komentiranje. No, preveč mi tam ne diši, nisem rad ovca. Sorry.

     • RATATA

      Saj se opazi, da ti gre boljš od rok vodenje tropa.

     • Ana Job

      Nisem ovca, če komentiram na Demokraciji, pač levim bom odvzela glas, da ga dam desnim, čeprav sem nezadovoljna s tem kar imamo. Kaj češ.

     • Felix Langus

      Seveda, nisi ovca, Anči! Oprosti, narobe sem se izrazil. Bom pogledal, kaj pišeš tam.
      Dobro razmišljaš in vedno napišeš, pogumno in ostro. Tudi jaz bom prisiljen obkrožili esds, ker drugega pač nimam na izbiro, čeprav so ga s krediti posrali čez paragrafe in izpadli, kot levica!

      Lepo bodi pozdravljena, brihtna glavica!

     • Felix Langus

      Veš, da bi ti dal en krof, pa tudi kake evre bi ti dal, da bi Anči pelu na kofi.

  • xtc

   Kako kaj Bilderberg?
   Zopet kakaš zunaj kur pod parimi nicki kot Tunnek?

   • Felix Langus

    Nikakršnega znanja ne premoreš! Rajši zaveži zabit gobec, namesto, da se spuščaš v stvari o katerih nimaš pojma. Boril sem se že v Afganistanu in tudi na drugih nevarnih predelih, zato mi tvoja kurja pamet ne pride do živega!

    • xtc

     Glej Bildi ne napenjaj se idiot si tukaj so te sheblal kot na kurah torej si res primerek psihiatrije.

     • Felix Langus

      Hahaha, nikoli nisem komentiral na 24kur,budala stara. Boli te, ker sem te s tvojim neznanjem pritisnil, kot bolho ob zid! Nimaš pojma in zdaj noriš do stropa, ker si ZABITA STARA BUDALA, ki ni nikoli delal v vojski in tukaj trobenta oslarije in ničesar ne ve! Taki, kot si ti so tukaj sramota! Bolje bi bilo, da zavežeš, da ne boš eksplodiral in bo tvoj drek po vseh stenah tvojega brloga! Hahaha

     • xtc

      Glej bebo zavonjam te na par sto m enako si s*********** po Siolu pod kupom nicov zavonam te kot pasji……………….

     • Felix Langus

      Jaz pa zavoham na km popolnega bleferja brez osnovne izobrazbe. Bolje je zate, da se odpraviš spat in vzameš tableto, da te ne bo kap stari. Znanje prepusti mlajšim, ki vemo iz prve roke, vsaj tisti, ki smo tam služili.

     • xtc

      Glej drekač iz Siola tam si trolal pod kupom nickov od Proggresiv,Progota do ne vem česa doklej te zaradi agresivnega trolanja tam niso zaklenil,ko so te zaklenil tam si začel desne komentatorje prijavljati na “spletno oko” tako ,da so naredil cenzuro isto počneš tukaj a tew ne j**********************+ iščeš načine kako uničirt portal.
      Težava tebe je ,da se skrivaš za različnimi nicki a stil pisanja je enak,moj je enak kot nekoč na demokratičnem Siol -u kot danes tukaj ti pa si navaden provokator brez hrbtenice,seleč se po portalih,ki levim ne ustrezajo,kako jih uničit,ne naprezaj se,preveč prozoren si. in isti stil pisanja.

     • Felix Langus

      Resnično si bolan človek! Nihče tukaj tako ne misli. Vsi so prijazni in se lepo vljudno obnašajo. Tvoj edini problem je NEZNANJE. In ker sem te odkril, da nimaš pojma o čem govoriš te je popadla sveta jeza! Svetujem ti da me blokiraš, kajti ravnokar pišem odgovor prijetnemu sogovorniku Caetanu, ki ima pojma o čem govori in ne naklada. Kapiš?

     • xtc

      Glej Bildi in alliasi zavoham te kot pasji d****** ne moreš se skriti isto si počel na Siol u Tunnek,Bilderberg,Progo,Progressiv,Frenk Novak itd.

     • indijanka

      Pa kaj je s tebj narobe xtc? Imaš preganjavico?

     • xtc

      Nehaj tumbati tepc,niti ne poznaš zgodb par idiotov ,ki tumba tule z istim namenom je sesulo povsem spodoben Siol dokler ga niso v roke dobili levaki in scenzurirali.
      Ne napletaj PROSIM!

     • indijanka

      Edini portal, ki bi odgovarjal tebi, bi bil tvoj lastni, kjer bi imel monolge. Saj se sploh ne znaš pogovarjati. Monologi dolgočasijo. Dialogi so prijetnejši. Pejt v en tečaj komunikacije.

     • xtc

      Nehaj raje,če bi poznal-a kaj se je dogajalo na Siol-u bi se ti hitro posvetilo kdo te nateguje(oprosti izrazu),tip je isti ,ki je razheblal Siol-ti pa kakor želiš.

     • Felix Langus

      Videl sem vprašanje, ki si mi ga zastavila na Demokraciji. Naredil sem uslugo prijatelju, niti nisem pozorno bral o čem se gre, mislim, da ima težave s spemanjem in da se drugi sprenevedajo nekaj. Glej, ne poznam situacije, samo obesil sem, mu pa verjamem, ker sva bila skupaj v vojaški službi in dam zanj roko v ogenj, da ni lažnivec in da bi naju oba zdaj rešil, če bi bila v nevarnosti.

     • xtc

      ???????????????????????????
      Blefiranje ob razgaljenju?

     • indijanka

      Malce ga poznam. Včasih se pogovarjava. Oba sva zelo temperamenta, ker sva ognjena. Moj mir je prigaran, zato včasih kakšne stvari preskočim. Sem pa vajino povezavo čutila, zato me tvoj komentar nasmejal.

     • Felix Langus

      Fejst poba je. Jaz pa se režim, ko berem tega tvojega kolega xtc-ja. Nisem ga želel tolk zmleti, da bo tkole joku, hehehe.

     • indijanka

      Hmm… ja. Vem, da ti ni kos. Zato nežno :)..to dela ljudi velike.

     • xtc

      Idiote misliš?

     • indijanka

      Ne alfa samce loči od preostalih moških primerkov, ki bevskajo.

     • xtc

      No sejravno zato ste pamtni,ki razumete spravili državo na tjakje smo.

     • Felix Langus

      Do vaju z Ančko bom vedno nežen, ker sta krasni damici in brihtni.

      Moram ti povedat, da stvari res ne funkcionirajo demokratično, ravno kar sem dobil spem na tisto, kar sem prijatelju objavil na demokraciji. Stvari so skrajno pokvarjene in tam ne bom nikoli komentiral, ker vlečejo ljudi za nos.

     • indijanka

      Tudi sama sem nekoč ponorela, ker so mi nek komentar spemali. Pa sta mi Markin Ana pomagala. Ampak, je bilo potrebno komentar preurediti.

     • Ana Job

      Hvala.

     • indijanka

      Takšne kot so zgornje besede v meni vedno sprožijo napačne reakcije :) vsak razum ima svoje meje. Lahko noč.

     • Felix Langus

      Vsak ima pravico do lastnega mnenja. Lahko noč

     • indijanka

      Poznaš to:
      Nimam miru. Želja me po vzdaljnem…….Pozabljam, vselej pozabljam, da ne poznam poti, da nimam krilatega konja. (Tagore)

      Nikoli se ne obremenjujem z mnenji. Če bi se, bi mirovala :) , svet je pa tako širok. Prepuščam se življenju, ker ne vem, kam me vodi, se ne morem izgubit :).

      Lahko noč.

     • Felix Langus

      Lepo napisano. Jaz gledam le svojo pot, ki sem si jo začrtal. Lahko noč. :-)

     • Felix Langus

      Malo bolj spoštljiv bi bil lahko do inteligentne dame, ki se s teboj vljudno pogovarja.

     • xtc

      Ki naseda provokatorju kot si ti ostali te vonjamo po stilu pisanja kot pasji d+

     • Felix Langus

      Pozdravljena, nisem ti še uspel odgovoriti, ker se ukvarjam s pisanjem Caetanu, v kolikor se vame vtika spodnji omejenec na tem področju.

     • indijanka

      Xtc je precej poseben, mi je pa nekoč prijatelj rekel, naj ga pustim pri miru, ker je naš. Včasih mi popustijo živci, ko se dotakne moje ahilove pete..vesoljčka ali pa, ko podcenjevalno govori o ženskah. Ne sekiraj se zanj, poznamo ga.

     • Felix Langus

      Prijetna ženska si in tudi bistra. Nikogar nisem ranil, le pokazal sem pot, katero ni nikomur potrebno vzeti za svojo. Govorim o tistem kar poznam, v tisto česar ne poznam se ne spuščam.

     • xtc

      Ja izkušnje in resnica so boleče,kakor želiš.

     • xtc

      BTW “xtc” jeone and only in tisto kar večina ne želi slišati,pa četudi je še prekleto res.
      Temu levi rečejo “public enemy”

  • indijanka

   Glede na to, da svet Asada uvršča med največje morilce tega stoletja in so se o Sirski rešitvi pogovarjale Turčija, Iran, Rusija in Sirija je tole izzivanje Izraela predvidljivo.

   • Felix Langus

    Dobro razmišljaš. Izrael potrebuje vojno in na to čaka že dolgo. Posebej Egipt jim je trn v peti.

    • indijanka

     O tem bi največ vedel Peter. Sem si pa sama želela letos tja, ker Ogorevec pripravlja potovanje v Sinajsko puščavo. V Afriki je nebo lepše in stik z zemljo pristnejše. Pa je hči še premajhna, da bi razumela moje sanje, ki sem jih odložila. Drugače pa v normalne življenju delam z vsemi navedenimi državami, razen z Iranom.

     • Felix Langus

      V Iranu sem bil z motorjem in sem užival. Veliko sem prevozil.
      Ti moraš pa verjeti v svoje sanje, predstavljati si moraš, da se bo to zgodilo in boš videla, da se bo. Samo ne umikaj se sanjam!

      Jaz sem vedno dosegel kar sem si zastavil, sem pa vedno imel realne cilje. Realno pa je skoraj vse, tudi tisto, kar je včasih nemogoče. Pomebno je, da smo strpni. Tudi sam včasih popizdim. :-) Zdaj moram pa peljat psa scat, ker mi praska po vratih. Lep večer še naprej!

  • Ne bo tako, nobenih terorističnih napadov se ni bati. Če bodo udarili, bodo najprej počistili Izraelske plačance – džihadiste, ki so jim požrli del ozemlja na jugu.

 • xtc

  Čas je ,da se Izraelci resneje lotijo tegale Assadeka ,kot so že enkrat naklepali tastarega in je zaleglo za dolgo očitno bo treba vajo ponoviti temeliteje in bolj uničevalno.

  • Volkhv

   Ja uničevalno kar nad civiliste. Tebe bi bilo potrebno kastrirati, odreti kožo in potem polivati s kisom in soljo, mater bi užival v tem, da si niti ne misliš. In ne nisem komunist.

   • xtc

    Rusofile je baje njihov brat po socializmu Adolf po 41 expresno ,dal na ogrevanje,zakaj že?
    Hja glihni tiči a konkurenčni,na oblasti pač ni mesta za vse.

 • Volkhv

  Edino dobro, da branijo svoj teritorij.

  • xtc

   He,he,he sam ,da jih Judje priimejo bodo cvilili kot podgane ,ko se utapljajo.

 • xtc

  Assadiin Rusi so vse bolj živčni kot Ferdo nastanek Kurdske države bi v bistvu Ferdotu zelo uzel moč Assad in Rusi bi bili mariginala Irak (kurdski del) dokaj stabilen in premožen in Iran v razsulu,zato Rusi hujskajo,kajti Kurdska država je BLOCK za njihove vilje na BV in Iranu,kjer bi se lahko demokatična opozicija povezala z Kurdi ib zrušila teokratski režim in vzpostavila pod vrnitvijo šaha stabilno regijo in zapečatila velike Putinove plane na BV.

 • xtc

  Zanimivo je ,da se tukaj zopet pojavlja isti komentator ,ki je uničil Siol,tam je bil Progrssiv,Progo itd na Kurah Bilderberg in Real Bilderberg,kot tukaj Bilderberg,ko ga zbrcajo iz portala se začne pod več nicki pojavljati na portalih in pisati hujskaške mpamflete,kar nato prijavlja napreje organom ,da naj “hujskaške” portale scenzurirajo.
  Ko ne morejo več usiliti levoruso islamističnih teženj prijave zope portal kar dežujejo.

 • xtc

  Naj opozorim komentatorje še nekaj ,komentator ,ki močno navija za Rusezagovarja tudi teokratsko islamistični režim v Iranu za katerega je kučanova sprega prala denar in katere del so v Nemčiji po zaprli,v Sloveniji pa se sprenevedajo in vse
  skupaj pelje na NLB ,ki jo upravlj levo kučanova druščina.
  A se vam kaj svita kdo je pišoči provokativni komentator in komu pripada?

 • Ja tako je, zraven ogromne škode, ki so jo tudi danes naredili izraelci v Siriji, je vsaj malo zadoščenja ko sta padla dva lovca in še nekaj je prestreljenih. Ja drugače pa vedno bolj kaže na to, da je glavni organizator IS prav Izjael. Po daljšem natačnem spremljanju dogajanja se vedno več umazanih skrivnosti kaže ven…

 • Hribouc

  Zelo slabo.
  Bog pomagaj!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!