Islamski skrajneži v Egiptu pred ženo in otroki ubili še enega koptskega kristjana

Foto: epa

V severnem Sinaju so islamski skrajneži ustrelili koptskega kristjana v zavetju njegovega doma, kjer se je sicer počutil varno. Po navedbah egiptovskih oblasti je to že šesti umor v tej nemirni regiji, kar botruje k temu, da se krščanske družine, ki se bojijo za svoje življenje, izseljujejo iz območja. 

Anonimna egiptovska uradnika sta povedala, da so skrajneži v četrtek vdrli v dom vodovodarja Kamela Youssefa in ga ustrelili pred njegovo ženo in otroki.

Islamska država napovedala nove napade
Nobena militantna skupina še ni prevzela odgovornosti za napad, a vendar je pri tem treba poudariti, da je egiptovska podružnica teroristične skupine Islamska država, ki ima sedež na Sinajskem polotoku, v videoposnetku, ki je izšel v začetku tedna, obljubila, da bo okrepila napade na krščansko manjšino.

Koptski kristjani, ki predstavljajo 10 odstotkov egiptovskega prebivalstva, so čedalje pogosteje tarča napada, odkar so leta 2013 predsednika Mohammeda Morsija odstavili z vojaškim udarom. 

Foto: epa

Grožnje dobivajo tudi prek mobilnega telefona
Cela vrsta umorov s strani domnevnih skrajnežev je vplivala na širitev strahu v koptski skupnosti v el-Arishu, po tem, ko so družine prek mobilnih telefonov prejele različne grožnje. Dan pred umorom Youssefa so skrajneži ubili drugega koptskega kristjana in v živo zažgali njegovega sina, nato pa njuni trupli odvrgli ob rob ceste v el-Arishu. Trije drugi kristjani so bili v Sinaju ubiti že prej, bodisi v streljanju iz približujočega avta, bodisi po napadu na njihove domove in trgovine.

Jidah Watch poroča, da koptska krščanska cerkev še ni dala nobenega uradnega komentarja na vrsto umorov, ki so se zgodili nedavno.

N. Ž.

 • Hribouc

  In ?
  Frančišek, papež, seveda, bo spet zapisal kaj kunštno zapletenega, da živ krst ne bo zastopil.

  • Caetano

   Videti je, da on in ljudje okoli njega delajo na tem, da bi se to dogajalo tudi pri nas, še bolj kot se že. Ali pa da jim je vseeno za posledice njihovih dejanj.

   Če temu ne bo konec je morda bolje, da se ustanovi nacionalna krščanska cerkev.

   • Franc Šink

    Evropa bo imela kmalu 400 milijonov mučencev mogoče si pa to želi?

   • Kekec.Mali

    Kako bi pa zgledalo to? Moja mama je katoličanka.

    • Caetano

     Kako bi zgledalo točno ne vem. :) Gotovo pa bolje, kot da pridemo pod šeriatsko pravo in v jihad.

     Ta video lepo prikaže kaj se je zgodilo s kristjani na BV:

     https://www.youtube.com/watch?v=bTj1yTCfbK8

     • Kekec.Mali

      Dolg video. Ja to se nam ne sme zgodit se strinjam.

   • Hribouc

    Ne, ne bo šlo.
    Nubiru prihaja izza Plutona, to je eno.
    Amerikanci se bojo stepli.
    Rusjake bodo porihtali Kitajci z jajci, Evropa je pa , itak, šoder od šodra in ni pomoči.

    Vulkan v Italiji bo počil, drugi, v Ameriki, pa lahko za njim.
    Kučan se bo še enkrat zamrznu in ga bojo spraul v Postojnsko jamo, da bo hiberniral
    dokler Satan ne zmaga.
    Satan pa zmagal nikoli ne bo.To je zagotovljeno.
    Torej, Kučan ostane prvorazredno partijsko in ekobiološko zamrznjeno zahiberniran med človeškimi ribicami, pajki in med rakci in ga bomo hodili gledat z leščerbami.

    Tle pa, Caetano, nobena, še tako partizansko Zoretova ne more pomagati!

    • Caetano

     ???

  • Bozz

   Kako mu še sploh lahko nasedate oz. kateremukoli papežu v zgodovini? Ker ne berete in ne verjamete Svetega pisma. Papež Frančišek recimo pravi, da ne moreš biti rešen v Kristusu po Božji milosti in volji, ampak da si lahko rešen samo znotraj Katoliške cerkve in da je oseben odnos s Kristusom nevaren. Zanimivo ne, kako nikoli ne podkrepi svojih besed s Svetim pismom. Bo začel kmalu tiste, ki mu ne verjamemo spet preganjati kot nekoč, ker verjamemo Kristusu in njegovim apostolom in verjamemo v oseben odnos s Kristusom in smo zato “nevarni” LOL?

   1 Timotej 2:5
   5 Bog je namreč samo eden. Samo eden je tudi srednik med Bogom in ljudmi, človek Kristus Jezus,

   Ne vem no, mogoče moram dati gor očala, ampak ne vidim da bi pisalo, da je ta EDEN (1!) srednik papež v Rimu ali pa da sta dva srednika, človek Kristus Jezus inčlovek papež, da ne omenjamo, da je vseh papežev v zgodovini bilo čez sto. Je Apostol Pavel zapisal, da je več kot sto srednikov? Apostol pavel ni napisal Rimski škof, ki se je naredil glavnega mimo vseh zapovedi Svetega pisma in proglasil za papeža, ampak je napisal človek Kristus Jezus (niti ni zapisal mati Jezusa Marija). Srednik je samo EDEN. Mimogrede beseda papež pomeni oče.

   Matej 23:9

   9 Tudi na zemlji nikomur ne pravite ›oče‹, kajti eden je vaš Oče, ta, ki je v nebesih.

   Če moški v Rimu krši najmanjšo zapoved Jezusa Kristusa, kako bolj šele vse ostale? Tako preprosto je to. Primož Trubar (ki je bil v začetku Katoliški duhovnik, kot Luther in ostali Reformatorji, ki so raje verjeli Svetemu pismu kot papežu) je imel prav, mi pa smo ga nagnali.

   • Bozz

    Luka 16
    10 Kdor je v najmanjšem zvest, je zvest tudi v velikem, kdor pa je v najmanjšem krivičen, je krivičen tudi v velikem.

   • Bastian

    Zblojeni Frančišek ki vlači musliće v Vatikan da jim umiva noge nima pojma.Treba je še enkrat dobro prebrati sveto pismo kjer piše prosto po DaniluTurku da so ostali verniki in brez verniku drugorazredni.

  • Jefferson Vendski

   Mah on bo samo par arabcem umil noge.

 • Franc Šink

  Angela von Deutsland,se še kar sprenevedaš, ali kaj? Se vidi da si protestantka s pridihom komunizma.

  • Bozz

   Protestantka, ki uboga papeža, mu poljublja roko, hodi k njemu na obisk in tako dalje. Torej ni več protestantka, se ti ne zdi? To je vse krinka. To so vsi Makiavelijski princi in princese na oblasti.

  • Bozz

   Mimogrede komunizem so ustvarili Jezuiti v Paragvaju na začetku 17. stoletja. Sistemu so rekli Paragvajske redukcije, ko so ubogi Paragvajski indijanci delali za “minimalca”, Jezuiti na vrhu pa so obogateli, ko so njihove prideke prodajali v svet. Se zdi znano mar ne. Ampak kaj bi s tem pomembnim zgodovinskim dejstvom. Večina itak ne verjame, ko jim poveš, ampak takšna je prava zgodovina. Komunizem je bil vpeljan v Evropo z namenom nadzora “levih” ateističnih množic, in tako lepo kotrolirajo obe strani, ki se na njihovo veselje vsake toliko časa malo pobijejo med sabo. Deli in vladaj.

   • Caetano

    Komunizem je bil skozi zgodovino poizkušen večkrat in na različnih koncih sveta od različnih sekt ipd. Je pa vedno propadel. To je zgodba stara dosti več kot tisoč let. Moderni komunizem tudi ni bil vpeljan za kontrolo ateističnih množic, ampak je le-te ustvaril.

 • rubec

  Tovrstne zločince so včasih položili pod piramido al kako se to že reče v Franciji.

 • Olga

  Miroljubni islam, Porić? Sobivanje po islamsko??!

 • Jefferson Vendski
  • rubec

   *******

 • antimur

  To očitno kučaniste in njihovo golazen kot so norci v ZL ne prizadane, kajti v njihovih medijih tega ni zaslediti, razumljivo, saj so kristjani njihov sovražnik št., tako kot njihovim primitivnim soborcem, muslimanski drhali.

 • Gretta Garbo

  To isto caka Slovenijo. To bo kazen ker se nismo uprli teti Geli, Cmerotu, Barbiki, Levosucnim in filantropom. Problem so bolj domaci izdajalci kot muslimani.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!