Izbirčnost na kvadrat: Migranti, ki pridejo v Evropo, najprej vprašajo za brezplačen internet, šele nato za vodo in zatočišče

Foto: iStock

Ko pridejo migranti v za njih pripravljene tabore v Evropi, najprej zahtevajo wi-fi gesla – in to še preden preverijo, ali jim v taboru omogočajo vodo, hrano in osnovne sanitarije. 

Migranti pogosto uporabljajo svoje mobilne telefone, da jim kažejo, ali so res usmerjeni proti Evropi. Ko pa pridejo sem, najprej poiščejo wi-fi povezavo, da ostanejo v stiku s svojimi bližnjimi doma, piše The Times.

Izvršni direktor mobilnega operaterja Turkcell Kann Terzioglou je dejal: “Prva stvar, ki jo migrant zahteva, ko pride v migrantski tabor, nista voda ali hrana, ampak geslo za wi-fi.” To je izjavil na Svetovnem gospodarskem forumu v Davosu, kjer je še dodal, da si morajo prizadevati za učinkovito rešitev migrantske krize.

M. S.

 

 • Janez

  Vprašajte kateregakoli otroka kaj ima raje dostop do interneta ali hrano pa bo vedno izbral prvo. Sodoben svet pač.

  • garfi

   iz katerega sveta si ti

   • Asterix in Obelix

    Iz tistega, ki mu vlada krvava naftna OPEC mafija, ki želi uničiti krščansko Evropo.

    • garfi

     iz sveta plaĆancev, ki ščiti islamizacijo

  • Razocarana

   Samo v primeru če je sit in preskrbljen.

  • Slo hunter

   Ker ne vedo razmišljati,le kako bi ti preživeli v naravi? Niti en dan!! Če ljudem izklopiš elektriko se začne naravna selekcija!!

 • garfi

  pred tem so pa zažgali šotor v ZLOveniji in delali selfije
  leviĆarji in rkc pravijo, da so to iskalci osebne sreče in jih moramo sprejemati
  pater cestnik press

 • Antonius

  Naj jim plačajo Wi-fi povezavo v državah od koder so prišli, pa bodo lahko doma zastonj iz oči v oči v stalnem stiku s svojimi.
  Krdela nevzgojenih, neizobraženih in podivjanih je Merklova navlekla v Evropo. Šerijatarji so pristno integrirani samo med kamelami.

  • Franc Šink

   Ali ni čudno da se Merklova v javnosti sploh ne pojavlja več.Ali ima res Soros Vso komando ?!

 • Asterix in Obelix

  Mene bolj zanima od kot imajo Apple telefone, medtem ko se morajo Slovenski upokojenci s 400€ prebijati skoz mesec?

 • dob

  To so tudi naši pra-pra dedje in babice prvo zahtevale ko so emigrirali v Ameriko.

 • Caetano

  Pet mrtvih in zažganih v roparskem napadu islamistov na vas v Nigeriji. Lokalna policija je civiliste preslabo zaščitila.

  https://www.pressreader.com/nigeria/thisday/20180127/281483571813184

 • Franc Šink

  Niso oni neumni Mi smo neumni.=be nas EU politika.

 • Olga_10

  Enostavno: zapreti meje, pa bo! Njihovo vedenje je dokaz, da sploh niso v stiski!

 • samotoje

  Zakaj bi pa rabili vodo?

 • Slovenec 33

  Poskusite doumeti, da to niso nikakršni migranti, ampak navadni dezerterji, ki so svoje pustili v bedi in nevarnosti sami pa so pobegnili z namenom prevzgajati “civilizirani” zahod, kjer smejo zatirati staroselce zaradi idiotizma vladajoče sodrge.

 • samsara

  Prilepim še sem, kar sem napisal pad drugi čnanek tukaj.

  Bom navedel še primer iz Postojne, ki v domu Srednje in lesarske šole v Postojni na stroške davkoplačevalcev gosti (domnevno) mladoletne migrante brez spremstva. Nedavno so jim člani Rotary kluba Postojna-Cerknica, podarili športne copate, rokavice za kickbox in boksarske vreče, vredne tisoč evrov. To jim je predala sektetarka omenjenega kluba K.P., ki je ob tem dejala naslednje.

  “Verjamemo, da bomo s tem prispevali k razvoju psihofizičnih sposobnosti mladih ljudi v stiski,da jim bomo pomagali osvojiti in razvijati prvine vztrajnosti, potrpežljivostin delavnost ter sodelovanje v skupnosti in da bomo s tem pospešili njihovo integracijo v našo družboini okrepili medsebojno
  spoznavanje in spoštovanje.”

  Kolikor se spomnim so migranti takrat nastanjeni v njim namenjenem cenru na Viču v LJ, pred par leti, kmalu po prehodu pol milijona pol milijona pripadnikov Sorosove pehote preko Slovenije, izrazili željo po dveh parih boksarskih rokavic in boksarski vreči. To je bilo takrat nekako povezano, če še ne motim z tamlajšnjimi Lionsi.

  Zanimivo. Ljudje ki naj bi bili žrtve nasilja, vojm agresije, pred čemer celo ‘bežijo’ z doma, v tujini izražajo želje po opremi za borilne športe. Razni filantropi, pa jim pri tem pomagajo.
  Sem včeraj prebral na Breitbartu, koko so jo skupili trije Avstrijski policisti, ko so v civilu, v sklopi njihove akcije proti ilegalni preprodajalcem mamil, skušali aretirati dva osumljena arabska migranta,
  enega starega 16 let, drugega19 let. Vsi trije policisti so bili precej poškodovani, kar je sprožilo razna ugibanja komentatorjev o usposobljenosti današnjih policistov. Hm…
  Podiranje pri osvajanju znanja borilnih veščin tistih skupin narodov, ki so svetu splošno znani po njihovemn izkazovanju ter udejanjanju vsakovrstne agresije, tako v vojni kot zoper nedolžne civiliste po Evropi in drugje se mi zdi skrajno deplasirano. Če bi želeli pri tujcih spodbujati kar je omenjena
  sekretarka Rotariancev povedala (potrpežljivost, vztrajnost, delavnost, ter sodelovanje v skupnosti), bi jih mordal lahko poskusili priučiti kakšnega uporabnega dela, ali pa morda delo tem ljudem, ki naj bi se
  integrirali v družbo, kjer si ljudje zagotavljajo eksistenco z lastnim delom (razen privilegiranih izjem), ne pritiče? S čim si bodo pa oni služili preživetje?
  Tako pa tujce znane po njihovih agresivnem obnašanju in takšnih odzivih na razne situacije v njih tujem okolju, nekakšni filantropi podpirajo pri izpopolnjevanju njihovih borilnih veščin.
  Akademiki pa hkrati na pročelju zgradbe njihovega sedeža v prestolnici, nagovajajo javnost s plakatom
  in portretom konkretnega ilegalnega migranta, ter napisom “Spoznajte Ahmada”.
  Člana parlamenta pa istega skirivata pred policijo, kateri s svojim ravnanjam, ki je kaznivo dejanje, onemogočata izvedbo uradnega dejanja. V nadaljevanju pa se med izvedbo skrivanja v DZ, predsednik DU in še nakateri drtugi parlamentarci pomenkujejo, sedeči za mizico ob pijači.
  Kolektivna norost sedanjega časa ne pozan meja.

  • Teja Tesko

   Golazen je treba nagnat delat, pometat ulice, pobirat smeti in podobno.
   Brez dela ni jela!

 • WatsonForus

  ma vse nagnat nazaj – pa naj se jebejo!

 • Slo hunter

  Naši predniki so imeli navado reči:BOG OBVARUJ NAS TURKOV IN KUGE! Zdaj se itak obračajo v grobu, ko vidijo, da ni nobenega borbenega duha v tej mladini, sramota od sramote, kdo še danes ve streljati s puško, lokom itd??? V igricah ja seveda!! Ko bodo začeli klati, to več ne bo igrica!

 • janez.pokoncni

  Upam, da vas Lunatik & co ne berejo, drugače bomo kmalu zopet spreminjali ustavo – musliči pravico do zanje brezplačnega interneta … ki ga bomo plačali mi.

 • piko8

  To bando kameltrajbarjev pod nujno deportirat tja odkoder so prišli z merklco vred!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!