Julian Assange – hekerske napade na ZDA je izvajala Obamova administracija

Ustanovitelj spletne strani Wikileaks, Julian Assange (foto: STA).

Washington je v preteklih mesecih Moskvo obtožil, da je vdirala v račune elektronske pošte predstavnikov demokratov, ukradene vsebine pa posredovala Wikileaksu. S tem naj bi Rusi želeli škodovati demokratski kandidatki Hillary Clinton in vplivati na razplet volitev, na katerih je zmagal Donald Trump.

Ustanovitelj Wikileaksa, Julian Assange, je zanikal navedbe, da stojijo Rusi za hekerskimi napadi, ki naj bi vplivali na ameriške volitve, temveč je to delo administracije ameriškega predsednika Baracka Obame. Wikileaks je obljubil nagrado tistim, ki bi še pred Obamovim odhodom iz Bele hiše posredovali dokumente.

Upravitelji sistemov, ne dovolite, da Bela hiša znova uniči ameriško zgodovino. Skopirajte zdaj in v prostem času pošljite Wikileaksu,” je tvitnil Wikileaks, malo preden je Assange dal ekskluzivni intervju za ameriško televizijo Fox News. Ob tem so ponudili 20.000 dolarjev nagrade za informacije, ki bi razkrile člane Obamove administracije, ki uničujejo pomembne dokumente.

Assange je imel intervju na ekvadorskem veleposlaništvu v Londonu, kamor se je zatekel junija leta 2012. Povedal je, da lahko zatrdi, da za hekerskimi napadi, s katerimi naj bi se vmešavali v ameriške predsedniške volitve novembra lani, ne stoji Rusija in tudi ne nobena druga država. Prepričan je, da gre za delo Obamove administracije, ki želi spodkopati novoizvoljenega predsednika, republikanca Donalda Trumpa še pred njegovo inavguracijo, ki bo  20. januarja.

B. J., STA

 • PIA PlA

  Vsaka podobnost z našimi rdečimi kmeri je zlonamerna.
  Oni varujejo slovenske arhive z uničevanjem zato, da ne bi kdo poneveril zgodovine.
  Še bolj pa zato, da ne bi neposvečeni našli zabeležene njihove zločine.

  • Steiermark

   Ja, tako je, sedaj se naprej dogovarjajo o “poplavljenih in požganih – v “nesreči”, arhivov v srbiji, da slučajno še tisti, zelo naivni Slovenci, ki jim še vedno verjamejo, nebi spoznali resnice, da so nam vedno in tudi trenutno, vladali rdeči zločinci in danes njihovi potomci, ki imajo na grbi 200.000 življenj poštenih Slovencev…… Fuj drhal!

   • tarantela

    Oprosti, kje si pa to številko dobil?

    • Steiermark

     Ti se raje “oprosti” žrtvam titovih podgan, ki so po 45 letu izvršile eksekucijo več kot 200.000 ljudi, v Sloveniji oz. samo Slovencev. V celi jugovini pa je smrdljivi podganjek tito, dal poklati ali zverinsko ubiti, več kot 1,5 miliona ljudi! Razen, če ti ljudje zate niso ljudje, ker so pač bili pošteni in osveščeni, ter vedeli, kaj komunistična drhal prinaša v njihovo življenje in se zaradi tega niso strinjali z rdečim režimom!

     • tarantela

      To številko si od nekje potegnil, zdaj pa manipuliraš z njo!

     • Steiermark

      in kaj te moti na tej številki? Da je zelo visoka, za narod, ki ga je bilo leta 45, po odhodu Nemcev in Italjanov, komaj ca. 1.200.000 in so ga rdeče jugotitove podgane zreducirale za dodatnih 200.000 (med katerimi, pa kakor vemo, niso bili samo odrasle osebe ampak je bilo tisoče otrok, mladih deklic, dečkov, starcev, in družinskih očetov in mater? Če se pa sama ne strinjaš z navedeno številko, potem pa jih pojdi preštevat, v Barbara rov, Kočevski rog, in po celi Sloveniji, predvsem na Štajersko, kjer, predvsem na Pohorju, nimaš kam noge položit, da nebi teptal grobov poštenih ljudi! Malo se pozanimaj, koliko nesrečniko je pristalo v raznih pancer grabnih, koliko množičnih morišč – grobišč obstaja v Sloveniji, 700 odkritih, koliko pa še neodkritih! V Mariboru in obrobju Maribora, koliko so jih poklali, v gozdovih, kamor so jih privedli, tudi matere in majhne otroke, jih slekli in poklali! Pa res moraš biti duševno zelo boga, da takšne trosiš. Malo prelistaj Črno knjigo komunizma, pa se tam seznani z okvirnimi številkami žrtev rdečih komunističnih svinj, kjer je navedeno (knjiha je bila izdana že pred več kot 15 leti) cifre, ki segajo, v 200.000.000 žrtev komunizma! Da pa nekdo oporeka delnemu številu žrtev komunističnih podgan, 200.000 v Sloveniji, pa mora biti zarobljen, kot tisti idiot, ki se še danes oblači v pošast tito in ga promovira! Kaj je zblojeno je zblojeno!

     • tarantela
     • slonemec

      jaz se oprostim žrtvam vseh vrst kriminala! pa ni važno al so beli ali rdeči. satan nima barve, nima vere! zato ne bodi retardiran!

     • Hun

      Nacistom pa gledas skozi prste al kaj….

    • Aton

     Pojdi na pokopališče v Kožljek, kjer so leta 1945 umirali otroci zaradi naravne smrti. Boš morda razumel, kaj pomeni beseda genovid.

   • PIA PlA

    Za rdeče ni pomembno ali moriš, vseeno je, kdo ti pri tem pomaga, glavno je, da te ne dobijo. Sicer pa si je žrtev tako ali tako sama kriva, da so jo pobili, kaj je pa izzivala. Kako butasto! Ni čudno, da nam država serje po glavi, ko pa je vsem za vse vseeno.

    enfrice, Finance, 14.06.08
    Razlika med partizani in domobranci je bila v tem, da so partizani kao branili posameznega Janeza in Micko, medtem ko so domobranci branili veliko višje sfere naroda.Domobranci so med WWII na Slovenskem branili privatno in intelektualno lastnino Slovencev. Kot rečeno, domobranci so bili pred komunajzerji in nemčurji branili najvišjo sfero naroda, to je privatno in intelektualno lastnino naroda. Domobranci so bili torej pred Nemci in domačimi komunajzerji branili to, kar je bilo v slovenskem narodu najsvetejšega. Žal je po vojni prišlo do pomote pri zaveznikih in le-ti, zaradi majhnosti in nepomembnosti slovenskega naroda v evropskem kontekstu, niso bili sposobni ugotoviti, kdo se je bil v resnici boril na strani slovenskega naroda.

    • tarantela

     Oprosti, ampak tisti ki naj bi branili vse, kar naštevaš, so poslali po vroč kostanj čisto navadne reveže. Ko so videli, kam se je obrnilo, so jo pa pobrisali čez mejo, reveže pa prepustili Angležem in usodi!

    • Steiermark

     Seveda “zavezniki” niso , zaradi pomote ugotovili, kdo se je boril za Slovence in Slovenijo in kdo proti – ker so sami spadali v te satanistične elite, kot tito in ostala masonska klavska in roparsko pedofilska drhal – med njimi je bil tudi churchill in še veliko drugih “velikih” politikov, ki so nas , po odhodu “okupatorja”, okupirali s pravimi satanističnimi rdečimi svinjami!

     • Franc Šink

      Raje bi napisal Angleži, kašni “zavezniki” ?

     • Hun

      Anglezi so ’41 kot legitimno vojsko priznaval srbsko kraljevo vojsko in jim dostavljal orozje….ko je “cedo” Draze zacel sodelovat se z Nacisti so mu Anglezi obrnil hrbet…

     • Caetano

      Dražo so v nemogoč položaj potisnili komunisti in ustaši, s svojo genocidno prakso in tudi s kolaboracijo. Kajti oboji so se vezali tako med sabo, kot z okupatorji. Churchill sam je rekel, da bolj objektivna zgodovina ne bo mogla imeti Dražo za izdajalca.

    • slonemec

     so branili višje sfere, katere so potem podarili vatikanu. mhm, zelo zanimivo.

    • Hun

     se pravi je po tvoje privatna lastnina in intelektualna lastnina nad cloveskim zivlenjem….
     intelektualka zblojena

 • Anton

  jaz v to celo verjamem, ap če temu rečete teorija zarote ali ne, po predhodnjih podatkih so se mnoge “teorije zarote” izkazale kot resnične.

 • Steiermark

  Komunisti pač brez laži nimajo zagotovljenega obstoja, niti minute več! Vsi jih poznamo, kot prevarante, lažnivce in morilce! In če dobro razmislimo, je ravno obama in klinctonovka, sta dva satanova izmečka, ki dobro sodelujeta z satanovim izmečkom sorosom in družno so povzročili majanje evropske kulture in obstoj avtohtonega evropskega človeka!

  • slonemec

   kakšne veze ima komunizem z Sorosem, Obamo in Clintonovo?
   Obama in Clintonova sta kristjana, ne pozabi!

   • Franc Šink

    Sta Kristjana to je res.Ampak se ne ponašata krščansko.

    • slonemec

     ali dela človek vero, ali vera človeka??

   • sodnikisozločinci

    Obama je musliman, Clintonka pa hlini kristjanko.

    • slonemec

     A ker je oče od baracka musliman, je potem tudi sam avtomatsko musliman? Mama je kristjanka (belka). Ali te je njegovo drugo ime husein, prisililo da napises taksno neumnost? Obama je kristjan in prakticira krscansko vero! Prosim pozanimaj se, preden si naredis sramoto. Hilary je kristjanka. In po vaši logiki bi bili vsi kristjani isti, zaradi peščice. Vemo da tako kot Obama in Hilary, sta pred bogom zločinca najtežje kategorije!

    • Adolf Hitler

     židovska pizda

   • Darth Vader

    vsi zgorej omenjeni masturbirajo na denar in moč in vpliv…..to so glasniki kulturnega marksizma po službeni dolžnosti….

    • slonemec

     Kdo pa ne masturbira na denar?
     Še vedno so kristjani! O kakšnem marksizmu ti govoriš? Veš sploh o čem govoriš?

     • Darth Vader

      ti še vedno živiš v svetu, v katerem misliš da lahko vsakogar kupiš za denar…..kristjani? Clintonova…Obama…..Soros? Soros je del kroga častilcev hudiča, mamo Wikileaks k s hekanjem njihovih informacijskih sistemov pride do zanimivh odkritij……Clintonova in Obama pa sta del univerzitetne bratovščine Skull&Bones….tko da kristjani tolk kot pa humanitarci…..sami fejkerji…..tko kot ti recimo, ki komuniciraš tako, kot na metelkovi, le s to razliko, da so določene intelektualne kapacitete malce višje….https://thehornnews.com/wikileaks-clinton-camp-linked-satanism/

     • slonemec

      Haha :D zakaj sem zdaj jaz na tapeti? Ko sem rekel da vsi masturbirajo, sem mislil vsi “politiki”! Aha si kao razsvetljen :)
      Mene ne zanima kdo je v kaki skrivni skupini/loži. Zanima me samo kdo kaj dela, in kdo na kaj naseda. V tem primeru mi, raja. Ne rabim labeliziranja in polariziranja da izražam svojo mnenje, zanimajo me samo dejstva!

 • Olga

  Obama se je tudi javno, proti vsej dosedanji praksi, mislim, da edini ameriški predsednik, vpletel v umazano predvolilno tekmo in pristransko propagiral Clintonovo! Vmešala se je celo zdajšnja prva dama!? To je škandalozno!
  Umazana igra, ki jo razkriva Assange je ZELO verjetna! Obama je tudi prvi ameriški predsednik, ki ga je na delovnem mestu brez vsakršnega vloženega dela, čakala Nobelova nagrada! S tem je tudi ta nagrada izgubila vso svojo veljavo!

  • Steiermark

   Kako ga nebi čakala Nobelova nagrada, ko je pa zvesti hlapec in izvrševalec volje satanove bestije, sorosa in drugih!

   • tarantela

    Exserciste poslat!

    • Steiermark

     Exerciste? Kaj naj pa “exercirajo” – vadijo ?
     Aja, kot pripadnica tardečim, pač ne ločiš eksorcista od exercista …..

     • tarantela

      Oprosti, sem se zatipkala, tudi če se ne bi, veš kaj sem hotela predlagati, sicer pa vem, da zelo malo vem.

     • ent’č

      lažnivcem ni treba nič vedet. Glavo imajo samo zato, da jim veter slame ne odnese.

     • tarantela

      Ja, drži, zato pa blejajo.

     • rrrrr

      Citiraš Sokrata? A ni to tisti domobranec, ki je migriral iz afriške plošče, se naselil v Horjulu, v VII. stoletju delal za CIO in je sedaj zunanji dopisnik Dela za skoraj propadlo, posttrampovsko Ameriko?

     • tarantela

      Ja pa Janši tajnico špila.

     • rrrrr

      Ponovno Janša? V psihiatriji pomeni fiksna ideja bolezensko predstavo ali blodno misel, ki se je človek ne more otresti in jovenomer ponavlja..
      Ampak, draga moja Tarantela, leto se je komaj začelo in poskusi se je za vselej znebiti. Jaz pa ti bom tovariško stal ob strani. Bo šlo? Pa vse dobro in lepo ti želim..

     • tarantela

      “V Platonovem delu Apologija je razložen zagovor Sokrata o sodelovanju s someščani. V zgodbi je prerokinja iz Delfov dejala, da je Sokrat najmodrejši človek. Sokrat je menil, da je to paradoks, saj je bil sam prepričan, da sploh ni moder. Da bi razrešil uganko, je pristopil do različnih govorcev, pesnikov in drugih ljudi, ki so veljali za modrece. Čeprav je vsak od njih mislil, da vé veliko, je v resnici vsak od njih vedel le malo. Takrat pa je Sokrat prišel do spoznanja, da je prerokinja govorila resnico. Čeprav je sam vedel, da ni moder, je bil zaradi tega modrejši od ostalih, saj se je edini zavedal svoje nevednosti. Dejal je: »Vem, da nič ne vem.« Tako je Sokrat postavil izhodišče za svojo metodo, na temelju delfskega izreka – spoznaj se. Njegova diagnoza je pesimistična, in sicer z rekom »Vem, da nič ne vem« lahko ugotovimo, da je Sokratova predstava o znanju močno povezana z razmišljanjem in sposobnostjo pojasnitve.”

     • ent’č

      Torej se primerjaš s Sokratom ? Ha, ha, ha, si pa res skromen.

     • tarantela

      Učim se od njega

     • ent’č

      pa še glava mu je otekla, zato zdaj uporablja burko .

 • dež

  Ob dejstvu, da je Hillary želela nadenj poslati dron, je potrebno to izjavo vzeti z malo kritične distance. Ne trdim, da ne more biti res, da Obame in Clintonove ne mara pa je vseeno potrebno upoštevati.

  • Darth Vader

   e vseglihar vseglihar….a zdej boli, k je resnica od Obamove in Clintonove amerike prišla na dan?

   • dež

    V čem ti vidiš vsegliharstvo ? Napisal sem preprosto dejstvo, da je v primerih izjav dveh oseb, ki se sovražita kot pes in mačka, vedno potrebno imeti nekaj distance, ko govorita drug o drugemu.

    • Darth Vader

     sovraštvo je negativno čustvo, ki te uniči….je avtodestruktivno…..in lahko mi verjameš na besedo, če ti rečem, da takih “podvigov”, kot se jih gre Assange z wikileaks medijsko hišo na digitalnem/nevidnem bojišču, ne moreš sproducirati, če nosiš v sebi sovraštvo….zato vsegliharstvo….

     • dež

      Če nekoga za nekaj obtožiš je prav, da priložiš tudi dokaze.
      Assange je do sedaj objavil na milijone elektronskih dokumentov, ravno v tem primeru pa nobenega, vsaj konkretnega.
      Druga korektna možnost je, da bi za svojo obtožbo uporabil pogojno obliko (verjetno, naj bi, skoraj zagotovo, …), ne trdilne.
      V zadnjem času se pogosto dogaja, tudi na tem portalu, da se nekoga za nekaj obtoži še preden se priložijo dokazi, ki bi to potrdili. Nato tega človeka 50 komentatorjev popljuva samo zato, ker je iz nasprotne strani.
      To ni prav in to me moti. Zgleda, da se iz afer Patria in Novič nismo čisto nič naučili. Mene bi bilo še danes sram, da bi kadarkoli samo pomislil, da sta Janša ali Novič kriva. Ker do sedaj še ni nisem videl nobenega verodostojnega dokaza. Da nekoga za nekaj obtožiš, mora obstajati dokaz in neka logika, jebeš indice. Tudi v tem primeru do sedaj še ni dokaza za Assangove trditve. Nenazadnje, zaradi podobnih zadev ima tudi sam težave. Po nekaj mesecih sta ga dami obtožili posilstva. Kje sta bili do tedaj in kaj sta počeli v njegovem stanovanju, se sprašujem.

     • Darth Vader

      si pa edini na tem planetu, ki trdi, da do sedaj assange ni objavil nič oprijemljivega……evo ena za v roke vzet shekana email dokumentacija, ko je bila Hitlary še državna sekretarka ZDA http://yournewswire.com/clinton-email-we-must-destroy-syria-for-israel/

     • dež

      Če je oprijemljivo, zakaj pa potem US pravosodje ni ukrepalo ? Ker ga imajo v rokah demokrati, ne verjamem. Nič do sedaj se ni zgodilo, dopuščam možnost, da se bodo stvari spremenile, ko pride Trump v Belo hišo.
      Kot stvari sedaj kažejo, so imeli strežnike slabo zaščitene, zato so se vsi (domačini in tuje obveščevalne službe) veselo pasli po njih.
      Mislim, da je najin prepir brez haska, nasploh sem mnenja, da se Slovenci, ne glede na Melanijo, preveč ukvarjamo z US volitvami.

 • tarantela

  Ajaaaj! Dvojno-trojni agenti, vohuni KGB, CIA itd., sami naprej naštevajte!

  • stajerc5

   Nikdar ne pozabi na Udbo! Mrtvo proglaseni pridejo vedno nazaj, pri nas kot zombiji.

 • željudin

  spominja na watergate…

  • ent’č

   ta je še veliko hujši. Zelo spominja na te črnuhe, ki okupirajo EU.

 • antimur

  Kot v Sloveniji počnejo to nasledniki udbe kučanisti, imenovani po njihovem harambaši Kučanu. največjem sovražniku Slovencev.

 • Poštenje velja

  opice na drevo
  musliče v njihov arabski raj
  bosance in srbjance nazaj v balkanski raj

  PA BO MIR IN BLAGINJA

  • tarantela

   Pa povsod drek, ka nau nobenga, de b za nami svinjarijo pucou.

   • McBobo

    Bo. Komunajzerje, lgbt in ostele lenuhe na sociali nagnat na ceste, da vsaj enkrat v življenju pošteno zaslužijo denar za svoje preživetje.

    • Hun

     pocas boste siptarski drek jedl

     • McBobo

      Dokler bom lahko s svojim znanjem in svojimi rokami delal sigurno ne.

     • Hun

      svojimi rokami bos drkal kurac siptarski

     • McBobo

      Tega živ ne boš doživel. Verjetno se ti pa baba fukar s šiptarjem ali kar tvoj moški ritopik, da si tako nastrojen proti šiptarjem, proklet smrad.

     • Hun

      zdj vids kako je ce se kdo “socno” izraza kot vecina skrajnih desnakov na tem portalu…ceprou ima Nova24Tv zanimive clanke…ste pa komentatorji nekateri prostaki in mi je v veselje se naprej se spuscat na vs nivo

     • McBobo

      Jaz sem šele na tvoje podnivojske replike začel odgovarjati na tvojem nivoju. Še ena taka s tvoje strani, pa greš na ignor.

     • Hun

      sm zbrisal svoje grdo besedicenje do tebe …

     • Hun

      ce si ti kot Slovenec nastrojen proti “pravoslavnim juznakom”
      sm jst kot Slovenec nastrojen proti zmanjsanju kvot za Siptarje
      to je zame domoljubnost

     • McBobo

      Bravo, to pa je domoljublje. Ti si očitno samo slovenski državljan in nimaš nobene veze z domoljubljem.

     • Hun

      jst Slovenec po krvi zate nevem

     • Hun

      men ga je drkala siptarka ti ga bos siptarju se jedu…

     • McBobo

      Ok, zdaj imam pa zadosti tvojih ČEFURSKIH izpadov. Marš na ignor.

     • Hun

      ocitno zivis nek v rovtah in se nisi s svojo babo sprehaj po Ljubljani ali Kranju ko ti skupina mladih sipcov buli v babo kot da so prvic zensko vidl…ti si ljubljenec siptarjev

     • McBobo

      Vi levaki pa verjamem, da boste tudi šiptarski drek žrl, ker drugega za lenuhe ne bo.

     • Hun

      nism politicno opredeljen …sam zres njihovo svinjarijo v kebabih …upam da nimas hcerke in ti domov cerkeza ne prpele z zlato verizico in obeskom orla…pol mors na zeno pazit, pa mamo, cerkezi nimajo ovir sam da je lukna…pa vso sreco v prihodnosti

     • McBobo

      V življenju sem samo enkrat jedel kebab in nikoli več. Ne vem, od kje ti podatek “da žrem”? Saj je še mene sram, da se sploh spuščam na tvoj “komunajzersko” žaljivi nivo komuniciranja.

 • Johan

  Ta odgovor sem čakal

 • domovina mili dom

  Samo dokaz na ogled in bomo potrdili, da vsako kazanje na druge, iz strani levakov, pokaže, da to oni delajo.

 • tomven

  Husein, go home… kjer koli že je tvoj “houm”.

 • sončnica
 • montyamp

  Kaj Obama je črni komunist ???

  • Andrej

   Črni radikalno islamistični židovski komunist.

   • Adolf Hitler

    mešano židovsko govn

 • pokvarjeniSvet

  Me ne preseneča, je pa nekaj res, danes je namerno veliko false flag novic. Tako da je treba dobro ocenjevat, preverjat in poskušat poiskati informacije še na kakšen drugi način, preden lahko novici verjameš ali ne

 • Andrej

  Ampak če prav razumem, je Obamova administracija hekala samo sebe. A ni to malo… zapravljanje časa? A so pozabili passworde?

 • Adolf Hitler

  tko ja trba mu jebat mater pojebanem negariu

 • Orel Pravice

  Obama=Clinton=Soros=ISIS. Upam da bo Trump temu kos.

  • slonemec

   ne vem od kod ta naivnost?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!