Kako je Donald Trump premagal zvezdniškega raperja Eminema

Foto: epa

Oktobra lani je raper Eminem na štiriminutnem posnetku, namenjenemu hip hop nagradam BET, kot že nič kolikokrat popljuval ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Zvezdniški pevec je to storil tik pred izidom novega albuma Revival. Očitno je mislil, da bo z napadi na Belo hišo povečal prodajo, saj je bil navajen, da se njegovi albumi prodajajo v nakladah, ki presegajo milijon izvodov. A zgodilo se je nekaj nepričakovanega, piše Mario Nakić v Liberalu.

Prvi teden prodaje albuma, bilo je tik pred božičem, jih je prodal (v glavnem v digitalni obliki) zgolj 267.000, kar je najmanj v njegovi karieri, manj od njegovega prvega albuma za veliko izdajateljsko hišo leta 1999 (283.000 izvodov). Na znameniti glasbeni lestvici Billboard je bil prvi teden sicer na prvem mestu, a je že takoj naslednji teden padel na drugo. Rezultat je bil, da se je Revival v prvih dveh tednih po izidu prodajal trikrat slabše od njegovega zadnjega albuma leta 2013. Kaj se je zgodilo?

Eminem že dve leti bije verbalno vojno z Donaldom Trumpom. V svojih zadnjih treh singlih, s katerimi je napovedoval Revival, je bil politično zelo angažiran in je napadal ameriškega predsednika. V omenjenem posnetku pred nagradami BET je dejal: “Vsa čast Obami, saj imamo zdaj kamikazo, ki bo povzročila nuklerani holokavst. (…) Rasizem je edina stvar, pri kateri je fantastičen. Na ta način odstrani svojo lupino, kajti on je pomaranča.”

Spravil se je tudi na Trumpove volivce
Trumpu je zameril, ker je napovedal zmanjšanje davkov. Tako je dejal: “Dela iste stvari, zaradi katerih je napadal Hillary, zdaj je v tem še veliko slabši.” Napadal je sicer že Georgea Busha, kar pa ni vplivalo na prodajo. Pri Trumpu se je očitno zataknilo. Še posebej zato, ker je neposredno poniževal Trumpove pristaše: “Če je kateri od njegovih volivcev moj oboževalec, bom naredil mejo v pesku: ali si z mano ali si z njim. Če se ne moreš odločiti, kdo od naju ti je bolj všeč in če ne veš, na katero stran se moraš postaviti, bom storil to namesto tebe. J**i se!”

Eminem je s tem naredil hudo napako. Njegovi oboževalci prihajajo od drugod, kot oboževalci raperja 50 Cent ali drugi. Po raziskavah je Eminem najbolj priljubljen v notranjosti ZDA, na območjih z manjšimi ruralnimi mesti. Torej tam, od koder prihaja tipičen volivec Donalda Trumpa. In ti so mu zdaj obrnili hrbet in bojkotirajo nakup albuma Revival.

Eminem razočaran, ker Trump na njegove provokacije ni odgovoril
Eminema je še posebej razjezilo, da se Trump, ki rad tvita, na družbenih omrežjih sploh ni odzival na provokacije in žalitve. “Bil sem zelo jezen in še vedno sem jezen. (…) Pričakoval sem, da bo nekaj rekel, pa ni rekel ničesar,” je potožil Eminem. In medijski mainstream ga je slavil.

Zakon prostega trga pokazal svojo moč
Eminem se je spustil v bitko s Trumpom in jo je očitno izgubil. Tudi drago jo je plačal; njegov album se ne prodaja, kot je pričakoval. Trg je presodil in razglasil zmagovalca, Donalda Trumpa. Eminem očitno ni dovolj resno vzel tistega zakona prostega trga, ki pravi: “Ne ponižuj in omalovažuj svojih kupcev.”

Jože Biščak

 • Sadako

  https://www.youtube.com/watch?v=UTr1JDneynE
  https://www.youtube.com/watch?v=CE4tjOHcyjo
  Saj sta še dva kelnerja vedela, da domoljubje povečuje prodajo.
  Zato so Zoran Predin, Mirko, Zlatko, Nikolovski in drugi morali uničiti Simono Weiss in Brendija. Zato so komunisti tudi uničili Vicea Vukova.

  • Steiermark

   Kaj pa imajo skupnega z “domoljubjem” razni predini-predikaka (turški priimek, in logično tudi geni so turški in protislovenski) in jugofilski čefurćići, ki se še vedno počutijo v jugovini – beri: na balkanu, doma?

   • Gobec od Tanje

    Tisti rdeči glasbeniki od Predina do Zlatka, so načrtali, da bodo MPT uničil kariero, kot jo je V. Vukovu uničil Đorđe Marjanović. Saj se nikomur ni šlo za politiko, samo bali so se močnega konkurenta. Marko pa ni bil dobri, nežni in prijazni Vice in je naredil tisto kar je naredil Bill Gates naredil s svojimi Windowsi. Nalašč je spiratiziral samega sebe in naložil vse svoje izdelke na internet. Takrat je rdečim glasbenikom postalo vroče, ker so zaradi tega prodali samo še po tri štiri plate.
    Kar se pa tiče Brendija in Simone Weiss je pa tako, da so jih RTV načrtno uničevali, ker so bili močna konkurenca njihovim rdečim glasbenikom.

    • Lucija

     Kaj pa pravi SAZAS, ko Borno, Škoro, Zečić, Thompson, Bulić in drugi Hrvaški domoljubi zastonj ponujajo svoje izdelke?

     • Gobec od Tanje

      Zagotovo niso navdušeni, kot tudi Linuxovci niso bili navdušeni, da je Bill Gates na splet naložil piratske kopije svojih programov.

   • Micka Mandarina

    Turek ali Slovenec. Jezen je na močnejšega konkurenta.

 • Morala

  To mu je šola…se je opekel :)

 • Grenze

  Cegan zamorsk praznoglavec

 • Boris_j

  Od 99′ do 2017 se pa v glasbeni industriji ni spremenilo “čisto nič”.

  Si želite kupiti skladovnico glasbenih CDjev? – Sean Parker, ustanovitelj Napsterja

  Naj vam povem, da butasti Donald ne vpliva na celotno vesolje kot se vam zdi. Eminem je bil kritičen tudi do bolj priljubljenega Busha mlajšega, pa mislim da ni bilo posebne škode. Poleg tega ima Revival precej mešane kritične ocene, česar sploh ne omenjate. Kar je nekako bistveno pri prodaji albumov, oz. glasbe.

 • Gobec od Tanje

  Preprosto speljala mu jih je Taylor Swift.

 • Božo

  Aaaaa a Bump je povzročil padec prodaje enega reperja. Desničarji vi ste res bolniki ker vse gledate tako poenostavljeno. Kot da bi jaz trdil da se zadnji album od Murkota ne prodaja dobro zaradi Kučana.
  Biščak je novi Danko

 • Roman n

  Ti kulturniki ne kažejo drugega kot svojo primitivnost!

 • Lucija

  O kom je govoril Zoran Predin, da so onesnaževalci?

  • Gobec od Tanje

   Verjetno o tistem, ki ponuja zastonj tisto, kar morajo Predinovi, plačati Predinu in njegovim kolegom od Nikolovskega do Mirkota.

 • OrangeHitler

  Navijači zagotovo že vzhičeno ploskajo, medtem ko izgubljajo zdravstveno zavarovanje, njihova delovna mesta pa kljub obljubam prevzemajo Kitajci.
  Ampak navijačem nič od tega ni pomembno. Ni jim pomembno, če se je Trump lagal glede zdravstva, davkov, vlaganja v propadajočo infrastrukturo, izsuševanju washingtonske koruptivne greznice (aka “the swamp”), omejevanju bančnega kriminala ki je povzročil svetovno recesijo, nižjih cenah zdravil (ZDA plačujejo največ za zdravila), bombardiranja SIrije,…konec koncev jim tudi ni mar za to, da je v pol leta dopustoval več kot Obama v 3 letih, kjlub temu, da je vztrajno zagotavljal, da bo neprestano delal in da NE BO tak kot Obama, ki “vedno igra golf”….in še in še in še….
  Nič od naštetega jim ni pomembno.
  Pomembno je le maščevanje nekim namišljenim “liberalnim elitam”, pa četudi za to izgubijo zdravje, službo in hišo…. So definicija sektaškega in kultnega obnašanja.

  …ah ja…

  • Gobec od Tanje

   Ali bo tako kot Obama oborožil ISIL, da bodo klali nedolžne Sirske katolike, zmerne muslimane in ostale. Putinovo posredovanje v Siriji je preprečilo genocid.

   • OrangeHitler

    Torej se strinjaš z napisanim, če se moraš skrivati za Obamo. Pa še o Hillary kaj napiši

    • Na žalost

     Nasilje nad civilnim prebivalstvom Sirije in Libije je glavna značilnost tistih, ki sta jih podpirala Obama in Clintonka. Smrt nedolžnih ljudi v Ameriškem konzulatu v Libiji jima bo preprečila, da bi se preselila v nirvano in goljufija s katero sta oškodovala Bernarda Sandersa je postavila na prestol Trumpa.

     • OrangeHitler

      8 kongresnih preiskav pod vodstvom republikancev je pokazalo, da za napad v Libiji ni bila kriva Hillary. 8 preiskav. 8. Osem.
      Sicer se v celoti strinjam glede goljufanja Sandersa, tudi pogodbe, ki so bile sklenjene med Hillary in DNC (demokrati), so na to kristalno jasno kazale.

  • Micka Mandarina

   Krivi so demokrati, ker niso za kandidata postavil Bernarda Sandersa ali Oprah Winfrey, ker proti njima Donald Trump ne bi imel niti najmanjše možnosti.

   • OrangeHitler

    Ja, na žalost imaš prav.
    volilci v ZDA so presenetljivo progresivni, kar se tiče politike. Nedvomno bi Bernie Sanders gladko premagal Trumpa, če bi dobil kandidaturo.
    Jaz bi rekel aroganca demokratov na čelu s Hillary, v kombinaciji prostitucijo MSM, ki ji je novinarska integriteta že dooooolgo časa španska vas

 • soc

  Dragi mi novinar, g. Biščak, veseli me, da vsaj tule lahko v miru rečete kako naklonjeno o Trumpu, če ste že znotraj Reporterjeve ekipe novinarjev in kolumnistov v manjšini in je tam očitno precej bolj cenjen pogled nanj vašega levičarja in pobesnele mizantropinje.

  • OrangeHitler

   Še dobro, da imamo novinarje, ki Trumpu brezpogojno kimajo, brišejo za njim in ga nepreklicno zagovarjajo. Kajti 70-letni otrok in poklicni bankroter potrebuje svojo osebno vojsko opravičevalcev, da ga ščitijo pred neprijetno realnostjo.

   To je ta klena novinarska hrbtenica.

   • Sama kriva

    Največja kazen za Clintonko in Obamo je, da je Clintonka sama kriva za zmago Trumpa. Z goljufijo je odstranila Sandersa, ki bi premagal Trumpa in posledice so takšne kakršne so.

    • OrangeHitler

     Američani so žal naučeni, da socializem pomeni komunizem in bedo, istočasno pa sami subvencionirajo naftna podjetja ter iz bankrota z davkoplačevalskim denarjem rešujejo banke in avtomobilske konglomerate (GM). Naučeni so, da je bogastvo de facto znak inteligence ter da je biti slaven kompetenca.
     Ja, Sanders bi gladko zmagal, saj so ameriški volilci bistveno bolj progresivni in socialno naravnani, kot si upajo priznati.

 • soc

  Zanimiva tema, da je večina nickov neprijavljenih.

  Se usrane leve riti (ena ali dve tule, pa x nickov) bojijo, da jih bo grda in občeprisotna CIA izsledila? Ali se tega bojijo njihovi nalogodajalci?

 • Izdajalci in Obamovi prostitut

  Obamove prostitutke krive za smrt veleposlanika in ostalega osebja v Bengaziju, so oborožile IS, kradle v lastni dobrodelni fundaciji in hotele uničiti Asada tako kot so Gadafija.

 • Caetano

  Trump je in bo še marsikoga premagal.

 • Olga_10

  Samo v Butalah “umetniki” s pljuvanjem po vodji opozicije poslovno uspevajo…saj jih nagrajujeta ministrstvo za nekulturo in Janković v breme davkoplačevalcev!?
  Povsod so ljudje bolj inteligentni in sprevidijo pokvarjenost levičarjev! Bravo Amerikanci!

  • Micka Mandarina
  • Boris_j

   Ta pokvarjenost etabliranih levičarjev (ki to pravzaprav sploh niso) pa je v zapustitvi predstavljanja delovnih ljudi.

   Konkretno v ZDA se vidi v že več kot enoletni obsedenosti z domnevnim ruskim vmešavanjem v tamkajšnje zadnje volitve, namesto da bi se politična levica ukvarjala s sabo in s svojo idejno krizo. In posledično prenovo.

   Če tega ne bo naredila, se bo uspeh gnilob ala Trump le še bolj širil.

   • OrangeHitler

    Problem je, da etabliranih levičarjev pravzaprav ni, razen Sandersa. Vsi demokrati iz demokratske stranke so pravzaprav desno-sredinski.
    Če vse gledaš s strani denarja in financiranja kampanij, ti nemudoma postane jasno, da so demokrati plačani zato, da izgubijo. Oziroma so plačani zato, da nimajo levih stališč. Kajti če bi se res zavzemali za univerzalno zdravstvo, brezplačno visoko šolstvo in umik iz BV, bi imeli zagotovljene doživljenjske mandate.
    Toda demokrati so plačani, da izgubijo proti agresivnejšim republikancem, ki imajo koneckoncev enako ekonomsko politiko. Raje izgubijo proti republikancu, kot da zmagajo s progresivcem, saj bi obstajala nevarnost prekinitve denarnega toka s strani njihovih donatorjev, kar je še edina stvar, za katero se odkrito borijo.

    • Boris_j

     Če zmagajo eni, zmagajo njihove korporacije, če zmagajo drugi, pa druge. Beda tovrstne politike je res velika ja. ZDA so kot sahara vode potrebne tretje, Zelene stranke. Da bodo imeli ekonomsko gledano desno sredino (Demokrate) levo sredino (Zelene) in pa…. čudake, ki pravzaprav sploh niso več normalna politična stranka, torej Republikance.

  • OrangeHitler

   Hahaha…
   Če bi ti štefka kučan skuhala kavo in postregla s piškoti, bi ji pljunila v obraz in stresla nanjo to, kar stresaš po tem forumu.
   Če bi te janša udaril v obraz, bi se mu nasmehnila in prosila za še enega.
   Tako prozorna in dolgočasna si.

   • Ljubezen do morilcev

    Pa ti ali ti je Barack Hussein Obama všeč samo zato, ker je oborožil ISIL, da so klali zmerne muslimane in Sirske kristjane? Sramota. Sanders ima eno dobro lastnost in to je, da jaz osebno mislim, da bi bil edini, ki bi Erdoganu preprečil napade na Kurde.

    • OrangeHitler

     Zakaj naj bi bil meni pa všeč Obama? Ker ne maram Trumpa? A tako enostaven je svet, da tisti ki ne marajo Trumpa, avtomatsko ljubijo Obamo?
     Škoda časa za take otročarije….

  • Sadako

   Ivane Pavle II
   Hej narode pozdravimo Boga
   On nam šalje namjesnika svoga
   Sa nebesa poruka nam stiže
   Na krilima vjere sve je bliže

   Svu mu ljubav poklonimo
   Našeg papu pozdravimo
   Aleluja!

   Ivane Pavle II hrvatski te narod ljubi
   U molitvi skupa s tobom
   Stojim pred dragim Bogom
   Ivane Pavle II hrvatski te narod ljubi
   Isusa i Gospu voli
   I za božju milost moli

   Cijeli život s puno dostojanstva
   Nosiš brime našeg čovječanstva
   Namjesniče ovog Božjeg stada
   Blagoslovi našu zemlju sada

   Svu mu ljubav poklonimo
   Našeg papu pozdravimo
   Aleluja!

   Ivane Pavle II hrvatski te narod ljubi
   U molitvi skupa s tobom
   Stojim pred dragim Bogom
   Ivane Pavle II hrvatski te narod ljubi
   Isusa i Gospu voli
   I za božju milost moli

   https://www.youtube.com/watch?v=JC97RKuT8G8
   Koliko boljši je od Eminema?

 • Micka Mandarina

  Na star način. Taylor Swift mu je pobrala gledalce.

 • cosmosjasnovidec

  Torej ima Trump enako mnenje kot jaz???
  ————————————————————————————————–
  Vsakemu levaku,komunajzerju in čefutarju se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

  • OrangeHitler

   Hahaha
   ….medtem ko vsem desnim politikom ližeš rit, piješ njihovo scalino in prosiš za še. Njih pa boli k**** zate, potem ko si oddal svoj glas.

   • Vprašam

    Pa ti, bi ga oddal gospe Clinton, čeprav je ogoljufala Bernarda Sandersa in je odgovorna za smrt nedolžnih ljudi?

    • OrangeHitler

     Ja bi dal, ker bi bil v to dobesedno prisiljen. Glede smrti nedolžnih ljudi, tega bo kriv popolnoma vsak predsednik, tudi Sanders če bi bil.

     Ne maram Clintonove, vendar je Trump večja eksistencialna grožnja, to si moramo priznati. Da niti ne omenjam in primerjam splošne osebne zrelosti, diplomatskih izkušenj, razumevanja političnega procesa,…in še in še…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!