Kamere pokazale, da je obe bombi v New Yorku podtaknil isti terorist

Foto: epa

Dan po eksploziji bombe v New Yorku, ki je poškodovala 29 ljudi, so nadzorne kamere pokazale, da je isti človek nastavil tudi drugo neeksplodirano bombo v “ekonom loncu”.

Sobotni večer je dobesedno pretresel predel Chelsea v New Yorku, kjer so številne restavracije, trgovine in galerije. Policija še vedno raziskuje območje in išče motiv ter odgovorne za teroristični napad.

Nekaj ulic stran od eksplozije je policija našla še eno neeksplodirano sredstvo, spravljeno v ekonom loncu za kuhanje. Lonec je bil z žicami povezan z napravo, ki naj bi bila mobilni telefon. Nadzorne kamere pa so pokazale, da je eksplozivni sredstvi v obeh primerih nastavil isti človek.

Trije teroristični napadi na isti dan
V nedeljo so iz bolnišnic odpustili 26 ljudi, ki so v eksploziji utrpeli lažje poškodbe, ena oseba pa je težje poškodovana. Napad se je po poročanju CNN zgodil na isti dan, ko je islamistični napadalec v Minnesoti zabodel 8 ljudi, še ena eksplozija pa je odjeknila blizu dobrodelnega teka v New Jerseyju.

Oddelek za domovinsko varnost aktivno preučuje vse napade in njihovo morebitno povezanost, vendar zaenkrat še nimajo trdnih dokazov za te trditve.

M. P.