Kar 634 migrantov od 700 so ujeli na laži

Foto: epa

Danska agencija za migracije je pod drobnogled vzela 700 prosilcev za azil, ki so trdili, da prihajajo iz Kuvajta, a so bili neprijetno presenečeni, ko so ugotovili, da jih kar 634 laže.

Od 700 migrantov jih je kar 634 lagalo o tem, od kod prihajajo. Trdili so, da so iz Kuvajta, a je podrobna preiskava pokazala, da pravzaprav prihajajo iz drugih arabskih držav, je poročal danski časnik Jyllandsposten.

Brez državljanstva, lažje do azila
Danska agencija za migracije je do teh ugotovitev prišla s pomočjo zgodovinskih zapisov na družbenih omrežjih, mobilnih podatkov in z mednarodnim sodelovanjem. Tako so lahko dokazali, da je večina migrantov lagala o svojem ozadju. Vsem 634 so zato zavrnili prošnje za azil. Številni med njimi so namreč prihajali iz Iraka, kar 300 pa jih je bilo del iste skupine.

Razlog, zakaj so so lagali o svoji identiteti, je v tem, da je lažje dobiti azil, če so brez državljanstva, tako kot je to v primeru Kuvajta. Azil je bil sicer v letu 2016 odobren 82 odstotkom tistih brez državljanstva, hkrati pa je azil dobilo le 13 odstotkov tistih, ki so prihajali iz Iraka.

B. O.

 • soc

  Kuvajtski državljani, potomci beduinov, so med daleč najbogatejšimi na svetu. Niso nori, da bi šli iz bogato preplačene eksistence. Bil, videl, jamčim.

  Delavci na začasnem delu v Kuvajtu so drugo – solidno plačani Palestinci (učitelji, zdravniki), slabo, a še vedno bistveno bolje kot doma plačani Pakistanci (fizikalci). Tudi ti niso nori, da bi sami od sebe zapustili sanjsko deželo. Državljanstva pa seveda ne bodo dobili nikdar, emir je pameten mož.

  Mimogrede, v zgodnjih osemdesetih so najboljši zdravniki ljubljanskega UKC hodili tja na polletne šihte in vlekli po pet tisoč mark neto na mesec ob plačanem velikem stanovanju, UKC pa je dobil svojo nagrado za dovoljenje “ekonomske migracije” direktno iz Kuvajta. Plača vrhunskega kirurga v UKC je bila tedaj 600 DEM… Tudi Angleži so radi hodili tja, za nemške, skandinavske, italijanske in avstrijske dohtarje stvar ni bila lukrativna.

  Kako vrhunski lažnivci so torej preostali “iz Kuvajta”, tistih 66 od 700, ki jim zasliševalci niso mogli do živega…

 • RATATA

  Pravi begunec je bil Harirson Ford.

 • Olga

  Tisti, ki laže, tudi krade in mori! Vrniti vse lažnivce nazaj, od koder so prišli! Lahko pa tudi v Kuvajt, saj imajo dovolj denarja in kapacitet!

 • šmentanamuha

  Arabec se zlaže, takoj ko odpre usta. To je osnovni princip. Kdor je bil kdaj v teh deželah, mi bo pritrdil. Samo bedaste evropske “humanitarke” mislijo, da jih njihovi 30, 20, 10 let mlajši ljubimci resnični ljubijo. Kera patetika, omg.

  • Norm Kinley

   Enaki so pri nas srbjanci in siptarji.

 • Norm Kinley

  Pejte na zavod in socialo…. Preverite, koliko srbjancev, siptarjev in ostalih cifutov se laze….

 • dob

  Slab odstotek! kučan se zlaže 700 od 700 krat, ko odpre usta.

  • xtc

   Narobe zlaže se 1400 sto krat.

 • xtc

  Azil je treba ukinit predvsem za muslimane,kajti nelogično je ,da musliman beži k katokiku njgovem sovražniku po koranu.

 • Franjo Trojner

  Samo ne komplicirat, naložit na ladjo pa pelat domu.

 • sprehajalec

  Danska agencija za migracije je pod drobnogled vzela 700 prosilcev za azil, ki so trdili, da prihajajo iz Kuvajta, a so bili neprijetno presenečeni, ko so ugotovili, da jih kar 634 laže.

  Nemogoče, to je pa še mene presentilo. Nekje sem nekoč prebral, razliko med severnjakom in balkancem. Pa južneje je pa itak vse tužnije.

  Severnjak ti bo vse verjel toliko časa, dokler se ne bo prepričal, da lažeš.
  Balkanec ti ne bo nič verjel, dokler se ne bo prepričal, da ne lažeš.

  Prav ta razlika povzroči, da Severnjaki v naših očeh dostikrat izpadejo malone naivni. In ljudje iz juga znajo to dobro izkoristiti.

 • cosmosjasnovidec

  Presenečeni?
  Vsem je jasno,da kamelotrajbarji lažejo samo zahojenim dancem ne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!