Ko je izkoriščanje otroka za popolno sliko bolj pomembno od zdravniške oskrbe

Foto: epa

Video posnetek ranjenega otroka iz sirskega mesta Aleppo, ki so ga potegnili iz ruševin razkriva, da so ga izrabili v propagandne namene, namesto, da bi mu nudili nujno zdravstveno pomoč. 

Verjetno ni bilo človeka, ki ga ni pretresla podoba petletnega dečka Omrana, okrvavljenega in prekritega v prah, sedečega na stolu, ki nemo gleda v objektive.

Najnovejši video posnetek razkriva, da so dečka, ki je žrtev brutalne vojne v Siriji, načrtno zlorabili v propagandne namene, še preden so mu nudili zdravstveno pomoč. Video namreč jasno prikazuje, kako so dečka posedli na stol samo z enim namenom. Za večino fotoreporterjev je bila fotografija očitno veliko pomembnejša, kot usoda otroka, ki so ga ravno potegnili izpod ruševin in bi nemudoma potreboval takojšnjo oskrbo.

Pravi obraz hinavščine in brutalnosti
Na dan so prav tako prišle informacije, da reporter Mahmud Rslan, ki je avtor najbolj srce parajoče fotografije in stoji za propagandnim izkoriščanjem otrok, delal ‘selfije’ s sirskimi uporniki, ki so zajeli desetletnega dečka in mu z nožem prerezali vrat.

Ko je izkoriščanje otroka za popolno sliko bolj pomembno od zdravniške oskrbe 1

 

M. P.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!