Ko je ogrožena varnost ZDA mainstream mediji in demokrati molčijo, prioriteto jim več kot očitno predstavlja blatenje Donalda Trumpa

Foto: epa

Medtem ko mediji sistematično proizvajajo in širijo lažne novice v povezavi z ameriškim predsednikom Donaldom Trumpom in Rusijo, pri tem pozabljajo na dogajanje, ki bi lahko resno ogrozilo varnost države. 

Konservativci so pozvali k preiskavi treh muslimanskih informacijsko-tehnoloških uslužbencev, ki so med drugim tudi bratje, in so osumljeni ogrožanja zaupnosti demokratskih omrežij v povezavi z delom parlamentarnega odbora za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ter odbora za zunanje zadeve, z namenom, da ugotovijo, kako so lahko demokrati dopustili morebitno ogroženost varnosti države.

Eden izmed osumljenih bratov zaslužil vrtoglave zneske
Abid, Imran in Jamal Awan so se po poročanju Dailycallerja znašli pod drobnogledom kapitolske policije zaradi zlorabe kongresnih informacijskih strežnikov, domnevne kraje in preplačila računalniške opreme. Jim Jordan, republikanski član predstavniškega doma, se je v pogovorih z ostalimi konservativci na Kapitolskem griču javno zavzel za preiskavo glede konkretnega primera. Kasneje je med drugim dodal, da se glede preiskave v prihodnosti nadeja nadaljnjih pogovorov z Jasonom Chaffetzem in Ronom DeSantison, prav tako republikanskima članoma predstavniškega doma. Po besedah Jordana pa je naravnost nenavadno, da je eden izmed bratov, Jamal, zaslužil skoraj 160 tisoč ameriških dolarjev letno, kar predstavlja trikratno plačo povprečnega zaposlenega v informacijsko-tehnološkem oddelku.

(na sredini: Jim Jordan) Foto: epa

Bratje Awan so bili v začetku meseca razrešeni s funkcije, med drugim tudi zaradi ogrožanja strežnika demokratske članice predstavniškega doma Debbie Wasserman Schultz, ki je bila v času predsedovanja demokratskemu kongresnemu predvolilnemu odboru leta 2016 tarča hekerskega napada. Republikanec Jeff Duncan je poudaril, da bi moral kongres nujno preiskati, katere informacije so bile ogrožene v lanskem hekerskem napadu.

Scott Perry, republikanski član predstavniškega doma, je povedal, da trajajoča preiskava kapitolske policije onemogoča javno zaslišanje in dodal, da se zavzema za zaščito podatkov, ki so nacionalnega pomena. “Glede na to, da o tem nič ne zasledim v medijih, želim iz svojega zornega kota narediti vse potrebno, da zavarujem ameriški narod.”

Foto: Twitter

Demokratom varnost ne predstavlja prioritete
Perry je prepričan, da mora javnost izvedeti, kateri podatki so bili tarča in dodal, da ne želi, da bi bila to ena izmed stvari, ki bi bila spet pometena pod preprogo. Med drugim je poudaril, da je razočaran, ker mediji temu namenjajo mizerno pozornost.

Republikanec Raul Labrador pa je izpostavil, da je žalostno, ker mediji ne želijo poročati o stvari nacionalno-varnostnega pomena, medtem ko se brez zavor vtikajo v vse, kar je v povezavi z delom ameriškega predsednika Donalda Trumpa. “To je naravnost nezaslišano. To so ljudje, ki so imeli neposredne povezave in dostop do zaupnih podatkov, ki bi lahko ogrozili varnost ZDA, mediji pa ne poročajo skoraj nič o tem. Očitno je, da demokratom za to ni mar.”

N. Ž.

 • Anonimno

  vsi so glih

 • Foglof Tunek

  “Ko je ogrožena varnost ZDA mainstream mediji in demokrati molčijo, prioriteto jim več kot očitno predstavlja blatenje Donalda Trumpa.”

  Same laži !!!… t.i. FAKE NEWS !!!… NovaTV namreč!!!

 • Olga

  Nezaslišano je, da levičarji, sem štejem Ameriške demokrate, NE spoštujejo in NE sprejemajo rezultatov volitev!!!! S tem rušijo temelj demokracije!!!!! Trump, pogumno naprej!

 • Olga

  Nezaslišano je, da levičarji, sem štejem tudi Ameriške demokrate, NE spoštujejo in NE sprejemajo rezultatov volitev!!!! S tem rušijo temelj demokracije!!!!! Trump, pogumno naprej!

 • xtc

  Levakom državna varnost v primeru ,da niso na oblasti ne pomeni nič,saj z njenim spodkopavanjem računajo na ponoven naskok na oblast,pa četudi z orožjem.Če pa so na oblasti in imajo vzvode moči pa je žew vsaka njihova kritika razlog za ogrožanje državne varnosti,spodbujanje nemirov,rasizma ipd izmov ,ki jih ima levofašistični tabor na zalogi v obilici,takrat so kritikepripravljeni zapirati,streljati,obešati in še kaj samo da imajo oblast trdno v rokah.

 • resnicaboli

  xxxx

 • Anonimno

  Tudi v Sloveniji je podobno!

 • Anonimno
 • Janez Novak

  Trump nas je prebudil iz iluzije globalistične prevare. Globalisti, katerih trdo jedro je mednarodni finančni kartel, obravnavajo Evropejce in Američane kot gojime (izraz, ki ga uporabljajo Sionski protokoli) , živino, s katero delaš, kar te je volja. Evropske narode in Američane hočejo globalisti uničiti prek ekscesnih migracij. Trump hoče to ustaviti, v Ameriki in Evropi, toda gojimi, ki so jim zaupani vplivnejši položaji (politiki in evropski birokrati), bi za svoje položaje naredili vse. Tudi uničili Evropo in Ameriko. To so navadni izdajalci.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!