Marine Le Pen razkrila, da Macron skriva denar v davčni oazi, on jo je ovadil na državnem tožilstvu zaradi obrekovanja

Foto: epa

Predsedniški kandidat Emmanuel Macron je tožilstvu dal pritožbo proti svoji tekmici Marine Le Pen, ker ga je brez dokazov obtožila, da skriva denar v davčnih oazah, natančneje, na Kajmanskih otokih.

Nekdanji minister za gospodarstvo je namigovanja Le Penove opisal kot obrekovanje, pravico pa bo zahteval na sodišču. Francoski tožilci so že začeli delati na tem primeru – predvsem jih zanima, kdo je začel s temi govoricami. Ekipa Macronove kampanje pa je ta primer opisala kot “učbeniški” za “lažne novice” in zatrjuje, da se je novica razširila po Twitterju z računov in informativnih strani, ki so blizu Kremlju, kot sta Sputnik in Russia Today, novice pa naj bi širili tudi podporniki ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Le Penova je sicer kasneje na francoskem televizijskem programu BFMTV priznala, da ni imela dokazov, s katerimi bi lahko podprla svoje obtožbe, je pa o tem brala. S tem je mislila predvsem na objave v družbenih medijih, kjer so uporabniki delili ponarejene dokumente, ki naj bi se domnevno nanašali na prekomorske bančne račune Macrona.

Do tega dramatičnega preobrata je prišlo v televizijskem soočenju, ki si ga je ogledalo 15 milijonov gledalcev. Razprava je trajala kar dve uri in pol, Francozi pa jo opisujejo kot najbolj brutalno v francoski politični zgodovini. Še več, primerjajo jo s tisto, ki sta jo imela ameriška predsedniška kandidata Hillary Clinton in Donald Trump.

Macron: “Ona je mobilizirala internetno vojsko”
Potem, ko je 39-letni Macron obtožil 48-letno Le Penovo obrekovanja kar v “živo” v televizijskem prenosu, je vložil še pritožbo na državnem tožilstvu zaradi govoric, saj naj bi bila ta internetna “fake” novica posredovana le z enim namenom – da volivci ne bi glasovali za Macrona. Prepričan je, da je te govorice sprožila Le Penova, kar je izjavil tudi na nekem francoskem radiu: “Ona je mobilizirala internetno vojsko.” In dodal, da ta vojska širi “napačne informacije in laži”. Razkril je še, da je nekaj spletnih strani, ki širijo te obtožbe, povezanih z ruskimi interesi, poroča Daily Mail. Če pa bo Le Penova še ponavljala to lažno novico, bo tožil še stranko Nacionalna fronta, je napovedal.

Marjanca Scheicher

 • Lord H.
  • Morala

   Če jim je obljubil gradnjo mošej, je že zmagovalec!! Mini islamska država v Franciji!

  • totex39

   Tukaj pa mi pride na misel, izjava Romane Tomc, da je evropska unija z Francijo močnejša. S tako Macronovo politiko sigurno nikoli.

 • karpelec

  Predvolilni boj dosega vrelišče. Kako pa bi bilo videti, če bi se Le Pen-ova in Macron združila v poljubu, a bi bila kompatibilna?

  • pajot

   Mislim,da ne. Ona je premlada zanj.

   • karpelec

    Kombinacija bi bila sprejemljivejša, da ne bi kosti za njim šklopotale.

 • lauraas

  Isto sranje v Makedoniji, tujci (levicarji) zmagujejo zaradi vse več tujcev.

 • 5-RA

  Saj ne vem kaj (kdo) je huje (hujši)…kolera ali kuga???

  • Anton

   tu pa res ni treba premišljevat kateri je hujši, saj je na dlani. Jaz osebno nebi nikoli dal glasu ojdipovcu, ki ga povrh podpira Rotschild, ki dela skupaj z Sorosom, zgago po svetu.

 • Anton

  tudi Francija ni več tisto kar je nekoč bila, država z ponosnimi, domoljubnimi državljani

 • Igor Kavalar

  Sem poslušal 2 urni intervju, Le Penova je rekla prevedeno v angleščino I hope we won’t discover that you have offshore account in Bahamas. Nanašalo se je na informacije o davčnih utajah, ki so jih izbrskali na tem mediju http://disobedientmedia.com

  Kaj mislite da Rotschildov bankir Makron in bivši finančni minister Francije, nima odprtega nobenega računa v davčni oazi?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!