Medved v Italiji napadel in poškodoval sprehajalca

Foto: STA

V bližini jezera Lamar v italijanski pokrajini Trento je rjavi medved v soboto zvečer napadel 70-letnega sprehajalca s psom. 70-letnik je utrpel poškodbe rok in nog, poškodovan je bil tudi njegov pes.

Sprehajalcu se je sicer uspelo rešiti pred najhujšim s skokom v jezero. Reševalci so ga nato odpeljali s helikopterjem v bolnišnico, ki je v mestu Trento. Po poročanju italijanskih medijev napadeni ni utrpel smrtno nevarnih poškodb.

Medvedi čedalje bolj razširjeni tudi v Italiji
Rjavi medvedi v pokrajini Trento na severu Italije že dlje časa povzročajo težave. V minulih letih se je zgodilo več napadov na ljudi. V pokrajini Trento naj bi trenutno živelo več kot 50 rjavih medvedov.

Leta 1999 so na tem območju uvedli projekt Interreg, ki ga je podprla takratna Evropska skupnost, katerega cilj je bil na severozahodu pokrajine Trento ohraniti še zadnje domače populacije rjavih medvedov v Alpah. V ta namen so v naravo izpustili devet rjavih medvedov. Medvede, ki so jih izpustili v naravo, so med drugim pripeljali tudi iz Slovenije.

C. Š., STA

 • Kako ga je napadel, saj medvedi nikoli ne napadejo. Čudno, da se ni le kdo napravil v medveda. Ja naivni v prvo verjamejo; v vaseh, ki pa so pri nas ogrožene od medveda, pa lahkotnega sprehajanja ni več, pač pa stalni strah pred medvedom.

 • lauraas

  Človek in divjad ne more sobivat! V tretjem svetu bodo vse iztrebili, kako hitro se množi prebivalstvo. Prav je rekel Macron.

  • cosmosjasnovidec

   Vse bo iztrebila muslimanska golazen,če se ji ne bo v kratkem stopilo na prste.

 • tarantela

  Frdaman komunajzarji, zdej že medvede šuntajo proti ljudem!

 • cosmosjasnovidec

  Medved kar tako brez razloga ne napade,če se ne počuti ogroženega ali podobno tako,da je vprašanje kaj se je tukaj godilo.
  Po vsej verjetnosti je napadel zaradi psa kateri je lajal ali pa ga celo skušal ugrizti razlogov je lahko na stotine.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!