Milijarder Soros prejel milijone dolarjev davkoplačevalskega denarja za financiranje svojih progresivnih načrtov

Foto: epa

Milijarder George Soros se je dokopal do najmanj 9 milijonov dolarjev, ko je Obamova administracija leta 2016 nakazala denar njegovi organizaciji, ki se imenuje East West Management Institute. Dvaintrideset strani dolgi vladni dokumenti so razkrili domnevni manever. Judicial Watch je začel s tožbo, da bi pridobil te dokumente, potem ko so vladne agencije prvotno zavrnile posredovanje informacij javnosti.

Dokumenti so pokazali, da je bil denar porabljen za socialistično-komunistične operacije s strani albanske vlade. To je vključevalo raziskavo, s katero so dokazali, da Albanci zagovarjajo omejevanje pristojnosti pravosodnega sistema v svoji državi. “Kar je zaskrbljujoče, je, da Soros ne potrebuje denarja davkoplačevalcev za opravljanje katere koli od teh dejavnosti,” je povedal Tom Fitton, predsednik podjetja Judicial Watch. “Zunanje ministrstvo in Ameriška agencija za mednarodni razvoj sta torej sodelovala s Sorosom in mu v bistvu omogočila dostop do ameriške zunanje politike,” je še dodal.

V skladu z dokumenti so lahko Soros in njegovi pomočniki vstopili tudi v pisarne zunanjega ministrstva in si zagotovili tehnične preglede drugih vlog za vladno financiranje, ki so bile namenjene za Albanijo. Po prejemu dokumentov se je Judicial Watch strinjal, da bo umaknil svojo tožbo, v skladu z izjavo na svoji spletni strani. Preiskujejo tudi dejavnosti, ki jih vodi Soros v Romuniji, na Madžarskem, v Gvatemali in Kolumbiji.

Tudi Mike Lee je postal sumničav glede prenosa davkoplačevalskega denarja. (Foto: epa)

Ali je bilo to še komu sumljivo?
Lani je skupina senatorjev, ki jo je vodil Mike Lee, pozvala takratnega državnega sekretarja Rexa Tillersona, naj razišče, kako je davkoplačevalski denar končal kot podpora Sorosovemu političnemu programu v več vzhodnoevropskih državah. Iz pisma, ki je na spletni strani Leeja, je razvidno, da se ta sprašuje, ali so se milijoni dolarjev davkoplačevalcev preusmerili prek Ameriške agencije za mednarodni razvoj  v Sorosove fundacije, ki spodbujajo njegove programe, poroča The Blaze.

“Albanska fundacija in njeni strokovnjaki so s financiranjem Ameriške agencije za mednarodni razvoj ustvarili sporni strateški dokument za albansko pravosodno reformo,” navaja pismo. “Nekateri voditelji verjamejo, da so te ‘reforme’ v končni fazi namenjene temu, da se premierju in levi vladi omogoči popoln nadzor nad sodstvom.”

A. G.

 • RATATA

  Letos so še posebno aktualni Ubežni delci.

 • Franc Šink

  Tudi sorosa in njegovega denarja bo enkrat zmanjkalo.Kajti komunisti neznajo upravljati z njim.Za starega dementneža bo pa poskrbela narava.

 • Franc Šink

  Kučan in Soros sta si fizično toliko podobna da se mi poraja misel da v murglah stanuje Soros, Kučan pa nekje upravlja z pokradenimi. milijardami.

  • Sadako

   Če sta oba ena in ista oseba. In on je tudi biološki oče Marjana Šarca.

 • garfi
 • Morala

  Naj vrne denar…

 • karlina

  Grrrrrr. kakšna grozljiva kreatura, te zmrazi do kosti.

 • xtc

  Počasi a sigurno se zanka okrog vratu Soroša zateguje.

  • Sadako

   Soros zmaguje. Rok Žavbi bo kmalu zunaj in bo zbral sovražnike Putina in Asada…
   Soros je dejansko Katarski plačanec in ne samostojen subjekt…

 • Dostmamrecesije

  Kako naguban. Nič kaj podoben človeku.

  • Steiermark

   saj ni človek, je zombi…..

 • tramal

  Na madžarskem je doživel popolni polom ,v sloveniji pa je narod podkupljiv in mu bo uspelo obdržati leve bandite na oblasti.

  • stajerc5

   Ehhh, tramal, nehaj z taksnimi suboptimisticnimi, drugace si bom se zacel kaj misliti…, hehe.
   Positiv denken ist halbe Gewin…

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!