Muslimani objavo na Facebooku izkoristili za spopad s hindujci

Foto: YouTube

Protest muslimanov zaradi “sporne” objave na družabnem omrežju Facebook glede preroka Mohameda v hindujski skupnosti v okrožju Basirhat v Bengalu se je sprevgel v nasilni obračun s policisti. Nasilna drhal je namreč brez slabe vesti zažgala vrsto podjetij, hiš in policijskih vozil. 

Incident se je po navedbah Daily Maila pričel po tem, ko je eden izmed študentov, sicer hindujec, na Facebooku objavil bogokletno sporočilo, zaradi česar je bil v nedeljo aretiran.

Nasilje kljub aretaciji 
Kakorkoli, vandalizem se je nadaljeval tudi v ponedeljek in torek, saj administracija javnosti ni obvestila o aretaciji krivca. Lokalno prebivalstvo trdi, da policija ni naredila ničesar, da bi preprečila eskalacijo protesta, zato je ministrstvo za notranje zadeve na omenjeno območje poslalo okrog 400 pripadnikov paravojaškega osebja, da bo zavarovalo območje.

Indijski politik Idris Ali je bil med tistimi, ki so se pripeljali na območje, kjer je divjala nasilna množica, saj je želel umiriti strasti. Zaradi izražanja nepristranskega stališča je stvari celo poslabšal, njegov avto pa je bil deležen toče kamenja. Po njegovih besedah so se stvari sedaj umirile in so pod nadzorom pristojnih organov.

Kakorkoli, lokalni viri trdijo nasprotno, in sicer da je situacija daleč od običajne, glede na to, da so številni hindujci zapustili prizadeto območje. Blokade se še vedno nahajajo na vsaj 60 mestih Basirhata, zaslediti pa je tudi poročila o pretepenih policistih, zato so bile razporejene hitre akcijske sile. Velika večina prebivalcev je prepričana, da so muslimani obtoženega mladoletnika uporabili kot priložnost za napad nad hindujce.

N. Ž.

 • Demonkrat

  Facebook je raj na zemlji za masovno debilizacijo.

 • Caetano

  Trump bo v govoru na Poljskem govoril o ogroženosti zahoda! Poljsko bo dal za zgled države, ki se uspešno brani pred ekstremizmom in terorizmom. Sprejel je pa menda tudi vabilo Pahorja na obisk v Sloveniji. Upam, da se bo srečal tudi z našo opozicijo. Ta človek je naš zaveznik proti islamizaciji in jihadu ter tudi proti filoislamistom v Bruslju, ki so to situacijo ustvarili skupaj z Arabci in ameriškimi filoislamisti, ki so pa volitve na srečo izgubili.

 • Razocarana

  Ljudje ki nimajo dovolj samo-kontrole da rešujejo svoje nestrainjanja z pogovorom, ter ki se na banalno objavo na FB (ali kje drugje) odzovejo z nasiljem nimajo v civiizirani družbi kaj za delat. To velja za nasilneže v Bengalu in za vse tiste ki izvajajo nasilje v Evropi. V Evropi bi morali vse ki zažigajo, uničujejo privat in javno lastnino, in napadajo druge, odstraniti iz javnosti in jih prevzgoiti, če so Evropejci, in odstraniti iz Evrope, ter jim doživljensko prepovedati vstop v Evropo, če niso Evropejci.

  • Demonkrat

   Spomnimo se akcije gotof je .

 • stop migraciji in zlu

  divjaki

 • plamen100

  Smrduhi podivjani, škoda debate o tem življu razen, da marš iz Evrope smrasd ogaben, kdo pa vas bo gledal in povrhu še vohal (smrdijo kot kuga, fuj)!!!

 • Slovenec 33

  Lepo bi bilo, da bi si zapomnili, da je islam krvava, histerična, nasilna in pedofilska religija, ki vse, ki pridejo z njo v stik potiska v mračnjaštvo in fevdalizem.
  V času svojega obstoja in širjenja je islam povzročil (pobil) skoraj 700 mio ljudi – nevernikov.
  Zato od njih ne pričakujte humanosti ampak samo teror in zlorabljanje.
  Za preglednost njihovega delovanja je potrebno pogledati v njihovo “sveto” knjigo, ki se imenuje koran, ki je dejansko priročnik za ubijanje.
  izvlečki v nadaljevanju
  https://med.over.net/forum5/viewtopic.php?t=9913261

  • Goran Hvala

   Kdo pa zna arabsko da to prevaja na medover netu? Una mamica 30letna ki ma probleme z mozolji al kdo? Da mal vprasam..

 • Ja prsneto, ni dovljeno objavlajati, njegove podobe, ker je imel izrazito zloben pogled in ni dovljeno povedati kaj in kdo je bil v resnici ta človek. Ja bil je morilec in to večkratni in s tem si zapravi vsako dobro ime…Vse to je “prepovedano” zaradi množic sledilcev, ki se v trenutku spremeni v drhal.

 • Novakec1

  Kmalu bo tretja virtualna SV, zmagu bo pa tisti z hitrejšo miško.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!