Muslimanska organizacija obtožena radikalizacije mladih Nemcev

foto: epa

Muslimanska organizacija, ki se je poimenovala ‘Prava religija’, je obtožena radikalizacije mladih Nemk in Nemcev. Obtožena je tudi spodbujanja mladih k potovanju v Sirijo in Irak, kjer naj bi se pridružili skrajni skupini Islamska država in drugim džihatističnim skupinam.

Organizacija, ki jo je ustanovil palestinski pridigar Ibrahim Abou Nagie, se zavzema za vrnitev k pravemu islamu. Vodja nemške organizacije se je uprl prepovedi, ki članom omejuje kopiranje izvodov Korana, saj so jih oblasti obtožile rekrutiranja džihadistov Islamske države.

Palestinski pridigar Ibrahim Abou Nagie, (foto: epa)

Palestinski pridigar Ibrahim Abou Nagie, (foto: epa)

Skupina je začela brezplačno kopirati in prevajati islamske verske knjige skupaj s sloganom ‘Laži’ v letu 2011, sicer pa so aktivni že 11 let.

Thomas de Maizière ne želi terorizma v Nemčiji
Pred štirimi tedni je organizacijo prepovedal nemški notranji minister Thomas de Maizière, saj jo je  obtožil radikalizacije mladih Nemcev in Nemk. Organizacija je obtožena tudi spodbujanja mladih članov k potovanju v Sirijo in Irak, kjer naj bi se pridružili Islamski državi in drugim skrajnim džihatističnim skupinam. Thomas de Maizière je dejal: “V Nemčiji ne želimo terorizma in terorizma ne želimo izvažati.” Notranji minister je še poudaril, da prepoved ne želi kaznovati islamskega prepričanja niti razdeljevanje Korana. Po mnenju ministra za notranje zadeve je zaradi omenjene organizacije že 140 mladostnikov odpotovalo na Bližnji vzhod, da se pridružijo islamskim skrajnežem.

foto: epa

foto: epa

Organizacija Prava religija sicer ni bila obtožena morebitnih povezav s terorizmom v Nemčiji ali napadov na evropskih tleh.

Nemška policija izvedla racije
Prejšnji mesec je nemška policija preiskala okoli 200 stanovanj, pisarn, mošej in skladišč, kjer so zasegli številne ‘dokaze’. V času racije so vdrli tudi v stanovanje, kjer živi vodja sekte, 52-letni Abou Nagie. Izvlekli so ga iz postelje in ga zaslišali. Zaradi tega je Abou Nagie napovedal, da bo tožil nemško vlado. Predstavnica ministrstva je tožbo potrdila in dejala, da je bila vložena na Zveznem upravnem sodišču v Leipzigu.

foto: epa

foto: epa

Verski voditelj, ki se je rodil v Gazi leta 1964 in prišel v Nemčijo leta 1982 kot 18-letnik, je poslal video sporočilo iz Malezije, v katerem se posmehuje nemškim politikom. Rekel je: “Samo v Nemčiji imamo barbarske politike, ki preprosto nimajo moralnih vrednot in se delajo, da so Rambo.”

I. K.

 • Novakec1

  Pri nas se pa kar sami udinjajo in radikalizirajo z finančno pomočjo domačih izdajalcev.

 • Olga

  Politična korektnost bo Evropo uničila! Osebek je prišel 1982. leta, star 18 let in ne spoštuje nove domovine, ki mu daje kruh?!!! Po 34 letih?!!
  Kaj lahko potem pričakujejo od današnjih NEZAKONITIH MIGRANTOV in celo TERORISTOV?!!
  Pomagalo bo le: zapreti meje in vse, ki se ne podrejajo zakonom, izgnati za vedno iz EU!

 • Franc Šink

  Nemčija potrebuje novi SS.

 • mona lisa

  Res me čudi kako lahko normalnega mladega ali starega človeka radikalizirajo islamisti. take ki so se pustili radikalizirat po hitrem postopku izgnat za vedno iz Evrope. BREZKOMPROMISNO:

 • šmentanamuha

  Rambo Gela, ko bi vsaj, …no ja, ni vredna besed.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!