Za krvav strelski napad na Floridi krivi glasovi Islamske države?

Esteban Santiago (foto: Twitter)

Strelec, ki je bil vpleten v včerajšnje krvavo streljanje na letališču na Floridi, v katerem je bilo najmanj pet smrtnih žrtev, ranjenih pa osem ljudi, naj bi po poročanju britanskega Expressa to storil, ker so mu glasovi v glavi dejali, naj se pridruži teroristični skupini Islamska država. 

Napadalec, iraški vojni veteran, je sicer znan Zveznemu preiskovalnemu uradu FBI, saj je novembra lani vkorakal v njihove pisarne v Anchoragu in dejal, da ga je Islamska država prisilila v to, da se bori za njih.

Strelec orožje prijavil v skladu s predpisi
Oblasti so zavrnile predvidevanja, da bi bil lahko terorizem motiv za napad. Osamljeni strelec, ki je nosil majico z napisom Vojna zvezd, se je v četrtek zvečer vkrcal na Deltin polet v Anchoragu. Poletel naj bi na letališče Fort Lauderdale Airport na Floridi. Potoval je tudi s svojo torbo z orožjem, s katero lahko Američani potujejo, če jo predhodno zapečatijo in čekirajo pred poletom. Po pristanku na Floridi je prevzel svojo prtljago z orožjem, se odpravil na stranišče, kjer je napolnil pištolo.

Ko se je vrnil s stranišča, je pričel v bližini tekočega traku s prtljago streljati na naključne mimoidoče in pri tem ubil pet ljudi. Župan mesta je izjavil, da so ob sedmi uri popoldan po našem času na mesto zločina prispeli policisti in reševalci, da bi oskrbeli ranjene. Floridski senator Bill Nelson je povedal, da so na podlagi vojaške izkaznice identificirali strelca kot 26-letnega Estebana Santiaga.

Foto: epa

Foto: epa

Zaradi psihičnih težav se je že zdravil
Santiago izvira iz New Jerseya, nekaj časa pa je živel tudi na Aljaski. Pred šestimi meseci je bil razrešen iz nacionalne garde zaradi neuspešnosti. Družinski člani strelca so povedali, da je bil zaradi psihičnih problemov Santiago že na zdravljenju v bolnišnici, njegovo službovanje v Iraku pa naj bi ga močno spremenilo in zaznamovalo njegov način razmišljanja.

Strelec se je po tem, ko mu je zmanjkalo nabojev, mirno ulegel na tla, odvrgel morilsko orožje in počakal, da so ga aretirali policisti.

N. Ž.

 • Caetano

  Aha, Alahovi angeli pomagajo IS in nagovarjajo bolnike k terorju he, he.

 • lauraas

  In spet presenečenje.

 • tarantela

  Posttravmatske težave udeležencev v vojni:
  https://sl.wikipedia.org/wiki/Zalivski_sindrom

  • dob

   Dražgoški shod je vsakoletno postravtmatsko izživljanje idiotov nostalgikov, ki je pospremljeno z grožnjami prebivalstvu. Travmo jim predstavlja izguba Jugoslavije in socializma. Zdaj branijo kučanovo oblast.

 • Aron

  amerika je leglo teroristov. jasno, če pa njihova zunanja politika temelji na terorizmu- ni večjega terorizma, kot to, da greš v nezakonito vojno v tuji državi brez soglasja UN. nažalost je strelec s PTSDjem produkt te politike.

  • soc

   Žebljico na glavico, bi rekel Edvard Kardelj.

   Jaz pa rečem kot ponavadi: bebce na vrvico.

 • dob

  Zaradi psihičnih težav bo ta tip bo proglašen za abnormalnega.
  kučanove vlade pa ena za drugo uničujejo državo in vse veljajo za normalne.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!