Švica: Najstnik s sekiro napadel več ljudi, nato so ga ustrelili

Fotografija je simbolična (foto: iStock)

S sekiro oborožen najstnik je v nedeljo v Švici napadel in ranil več ljudi, nakar ga je policija ustrelila in aretirala. Incident po navedbah policije naj ne bi bil povezan s terorizmom.

Tarča napada 17-letnega državljana Latvije so bili ljudje v prostorih pošte v kraju Flums v kantonu St. Gallen. Ranil je več ljudi, nato pa pobegnil v ukradenem avtomobilu. Kasneje je ranil še eno osebo na bencinski črpalki, kjer ga je tudi ustavila policija, poroča STA. Nanj so streljali in ga ranili, nato pa aretirali, je dogajanje povzel tiskovni predstavnik policije Krusi Hanspeter.

Kot je še zatrdil, zaenkrat nimajo nobenega dokaza, da bi imel napad teroristično ozadje, a policijska preiskava se nadaljuje. Po poročanju novičarske spletne strani Blick je policija v okviru preiskave zvečer preiskala neko hišo v tem območju.

C. Š.

 • šmentanamuha

  Pomembno je samo to, da (če) je bil musliman. Katolik zagotovo ni bil. Državljanstvo ni pomembno. Muslijem se trga film na vseh koncih. To je vera norcev in psihičnih bolnikov.

 • Olga_disqus_WT4phmLEC6

  Niso teroristi, so predstavniki “miroljubnega” islama po Poriću!

 • Caetano

  Kaj je bilo se bo še pokazalo, vsekakor pa je jihad na pohodu kljub izgubam na BV.

  V Nigeriji je samomorilski napadalec ubil 13 ljudi.

  https://casebook.icrc.org/case-study/european-court-human-rights-kononov-v-latvia

  V Indiji je bilo včeraj na domu umorjeno 18 letno dekle, druga pa je bila ranjena.

  http://indianexpress.com/article/india/j-k-militants-shot-dead-woman-in-trals-seer-village-search-operation-underway-4901184/

 • xtc

  Zopet kak “Latvijec” muslimanskega ali ruskega porekla.

 • samsara

  Tako je zdaj, ko je moda tovrstnega nasilja lansirana.
  Začeli pa so jo ‘bogatitelji in plemenitelji Evrope’, ki jih preživljamo avtohtoni davkoplačevalci, ker tako hočejo levičarski veleizdajalci, sokrivi za razvoj nasilja v Evropi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!