Napadalci na urad Komunistične stranke v Pekingu ubili varnostnika in uradnika

Fotografija je simbolična (foto: STA).

Trije ‘izgredniki’ so  z vozilom zapeljali v kompleks Komunistične stranke, z noži napadli tamkajšnje delavce in nekaj pred peto uro popoldne po lokalnem času sprožili eksplozivno sredstvo, poroča kitajska tiskovna agencija Xinhua, ki navaja podatke tamkajšnjega ministrstva.

Kitajska policija je ustrelila tri napadalce, ki so v okrožju Moyu v nemirni avtonomni pokrajini Xinjiang na severozahodu Kitajske v napadu na urad Komunistične stranke ubili  varnostnika in uradnika in ranili še tri osebe. Policija je pred tem sicer  poročala, da naj bi ubila štiri napadalce. V večinsko muslimanski pokrajini Xinjiang so glavna muslimanska manjšina Ujguri. Ti očitajo Pekingu zatiranje, Peking pa njim pripisuje terorizem in separatistične težnje.

Že tako poostreno varnost so v pokrajini Xinjiang še okrepili po avgustovskem imenovanju nekdanjega šefa tibetanske komunistične stranke Chena Quanguoja za regijskega voditelja stranke.

B. J., STA

 • Franc Šink

  Če niso že ustreljeni, jih pa to še čaka.

  • AlojzZ

   Pri čemer je njihovo število nepomembno, v zagnanosti utegnejo še kakšnega več ustreliti!

 • tramal

  Za butaste kitajce pa res ne vem ali imajo komunizem še naprej ,ali pa je kapitalizem samo za komuniste ki so pokradli svoje ljudi.Nekaj sličnega kot v sloveniji.

  • FRANC3

   Tam je enako kot v Slo. Komunisti so še naprej na oblasti in lahko samo oni kradejo, ker so pri koritu.

 • RATATA

  Za koga naj navijam?

  • cosmosjasnovidec

   Ja tukaj pa res ne moreš za nobene.
   Eni so zarukani komunisti drugi pa muslimanski ovčjeporivalci.

   • RATATA

    O hvala. Sem potolažen, saj sem mislil prav.
    Lp

 • FRANC3

  A se je tudi tam začel rušit mit o demokratičnem socializmu, ki nikoli to ni bil. Ja sedaj bodo naši Mesečniki lahko hodili samo še v S. Korejo in Venezuelo. Ampak tudi Venezuela je na poti iz socializma-so že lačni.

 • xtc

  Komunisti in muslimani_oboji rušilci z vsemi sredstvi kršansko judovske civilizacije;ko pa morajo pričeti sbivati drug z drugim pa se njuno partnerstvo v hipu razblini in bi se poklali med sabo:
  Tipična primera dveh naprednih ver:

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!