Nekdanji najvišji ameriški obveščevalec Petraeus izrazil podporo Donaldu Trumpu pri odstopu od iranskega sporazuma

Foto: epa

Nekdanji direktor Centralne obveščevalne agencije CIA in upokojeni general David Petraeus je izrazil podporo odločitvi ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da odstopi od sporazuma z Iranom.  

Nekdanji najvišji ameriški obveščevalec je o tem spregovoril na dogodku v Izraelu in dejal, da bo poteza prispevala k povečanju pritiska na Iran, in to ne samo na področju jedrskega sporazuma, ampak tudi na področju izvajanja aktivnosti na Bližnjem Vzhodu, navaja Jerusalem Post.

Opozoril na obstoj pomanjkljivosti
“Svetovni dogovor o omejevanju jedrskih ambicij vsebuje elemente, ki so zelo zaskrbljujoči,” je Petraeus opozoril decembra 2016. Na varnostnem forumu v Bahrajnu pa je poudaril, da obstaja nekaj pomembnih pomanjkljivosti, ki bi nam morale predstavljati veliko skrb. Ob tem pa izpostavil, da veljavnost pakta za obdobje od 10 do 15 let Iranu daje na razpolago več deset milijard dolarjev v predhodno zamrznjenih sredstvih.

Trump je 8. maja podpisal predsedniški memorandum o umiku od sporazuma iz leta 2015 in napovedal načrte za ponovno uvedbo sankcij za iranski režim. Ob tem pa je poudaril, da ZDA ne bodo ujetnice jedrskega izsiljevanje in da ne bodo dovolile, da ima režim, ki napoveduje smrt ZDA, dostop do jedrskega orožja. “To je bil grozljiv enostranski dogovor, do katerega nikoli ne bi smelo priti,” je dejal in dodal, da ta ni prinesel miru in ga tudi nikoli ne bo.

N. Ž.

 • Like a smart person

  Me zanima, kako bodo Trumpovi ritolizniki obrnili to novico v nekaj pozitivnega.

  Glede na to, kako so bentili čez t.i. globoko državo, ki bojda hoče Trumpa uničiti, nakar sam Trump na mesto zunanjega ministra postavi kar direktorja CIA-e.

  Iranski sporazum je za Trumpa kot zdravstvo: svojim ovčicam gladko obljublja nekaj boljšega in cenejšega, na koncu pa se izkaže, da je uničil še tistih nekaj dobrih točk zakona/sporazuma.

  In njegovi mu še kar ploskajo in se mu klanjajo. Zakaj? Ker je razjezil “levake” in to je vse, kar jim je pomembno.

 • Like a smart person

  Odlično. Torej lahko Iran ponovno plemeniti Uran do stopnje jedrske bombe, ZDA dobijo izgovor za napad, vojni dobičkarji so srečni, trumpovi ritolizniki pa še naprej za vse krivijo Obamo.

 • Like a smart person

  Medtem pa se Eric Prince, ustanovitej paravojaške grupe Blackwater, brat šolske ministrice Betsy Devoss in dolgotrajni donator Donalda Trumpa, pogaja s predsednikom o privatni vojski, ki bi delovala mimo kongresa, ter bi bila zadolžena za “uravnavanje libijskih migracij”.
  Tako da prosim, povejte mi še kaj več o tem, kako Trump izkoreninja korupcijo in “deep state”….

 • Like a smart person

  In tale David Petraeus je tudi perla – svoji ljubici / biografinji je izdajal zaupne informacije, kar je 23.4.2015 tudi uradno priznal na zveznem sodišču v Charlotte-u.

 • xtc

  To teiokratsko islamistčno gneztoje treba razsut in prizemljit.

  • Like a smart person

   Hahaha ja.
   In se istočasno klanjati drugim islamofašističnim šeriatskim gnezdom, kot so Savdijci. Vse, da so ovčice še naprej jezne na “taprave” islamiste, medtem ko tiste, ki nam prodajajo poceni nafto, ignorirajo. In se nato čudijo, zakaj jih nihče normalen več ne jemlje resno in zakaj imajo vsi Novo24 za živalski vrt.

 • Jani Steiner

  Saj je prav, kaj pa drugega kot odstop. Saj muslije se dogovarjajo s figo v žepu in mečem za hrbtom. Tako bo kot ponavadi, Amerika vedno reši svet.

 • xtc

  Kdaj bodo ZDA in Izrael stobili v akcijo in nabili tele islamistične teokratske pedrčke z plenicami na glavi?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!