Neokusno šokantna šala ministra Borisa: “Libija bi lahko postala novi Dubaj, samo znebiti bi se morala trupel!”

(Foto: epa)

Britanski zunanji minister, ki je znan po svojih pikrih izjavah, je znova postregel z eno, ki se bo po neprimernosti lahko zavihtela na sam vrh. Dejal je namreč, da bi Libija lahko postala novi Dubaj, samo znebiti bi se morala trupel.

Johnson je že večkrat užalil katerega izmed britanskih zaveznikov. Tokrat je to Libija. “Libija je neverjetna država. Ima neverjeten potencial in briljantno vizijo, da mesto Sirt, s pomočjo lokalnih oblasti, spremenijo v naslednji Dubaj. Edina stvar, ki jo morajo narediti je, da počistijo trupla in mi bomo prišli,” je Boris Johnson dejal na konferenci stranke. Sledil je kratek smeh, nato pa hitra sprememba teme, saj je predsedujoči dejal le: “Naslednje vprašanje,” piše BBC.

Minister spet razburil s svojo izjavo (foto: epa).

Takoj so sledili zgroženi odzivi na njegovo izjavo, tisti, ki so Johnsona zagovarjali, pa so dejali, da je želel le poudariti, kako potreben je optimizem v Libiji.

Libija je po smrti Moamerja Gadafija leta 2011 postala država kaosa. ISIS je osvojil Sirt v začetku leta 2015 in ga spremenil v svoje oporišče, tja pa so posledično prišli številni tuji borci. Kasneje so mesto sicer očistili vojske in vojakov.

B. O.

 • althar

  Kahlnovo prvo mesto na natečju za največjega klovna med zunanjimi ministri ni več tako samoumevno, Borči namreč postaja zelo resna konkurenca…

 • xtc

  Težava politikoje,,da najprej spregovori jezik ne pamet.

 • Aron

  Da ga ni sram, Johnson je izmeček prve klase.

 • sodnikisozločinci

  No ja, pri nas se pa še vedno govori, da bi bila Slovenija lahko druga Švica. Noben pa ne pravi, da bi se morala prej očistiti trupel, najnaprednejši levičarji vključno s pravosralci nam govorijo, ne prekopavajmo kosti, to je preteklost, glejmo v prihodnost. No, to so pa slovenski izmečki prve klase, pa Johnsonu ne dam prav, takšna cinična izjava ni primerna za zunanjega ministra.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!