Nizka inteligenca, nasilje, terorizem – so to posledice porok v sorodstvu v islamskem svetu?

Foto: epa

Nizka inteligenca, nasilje in terorizem – so to posledice večstoletnega poročanja v bližnjem sorodstvu muslimanskega prebivalstva? Skoraj polovica muslimanskega prebivalstva je med seboj v bližnjem sorodstvu. Zastavlja pa se vprašanje, ali obstaja povezava med porokami med sorodniki in terorizmom in nasiljem, ki smo jima priča? 

Lise Egholm, dolgoletna vodja šole v prevladujoče muslimanskem območju Nørrebro v Kopenhagnu na Danskem, je nedavno opozorila, da se v javnosti premalo govori o težavi poročanja muslimanov v sorodstvu med seboj. “Študije kažejo, da se umrljivost otrok pri rojstvu podvoji skupaj s prirojenimi deformacijami. Moramo govoriti o tem problemu. Vsi starši si želijo zdravih otrok.” Izrazila je še presenečenje nad dejstvom, da se med bližnjimi sorodniki, bratranci in sestričnami ne prepove porok, poroča Jihad Watch. 

Medtem ko zdravstveni sistemi v manj razvitih državah muslimanskega sveta odkrito opozarjajo na nevarnost poročanja v bližnjem sorodstvu, pa je na Zahodu to razumljeno kot politično nekorektno.

Statistične raziskave v arabskih državah so pokazale, da je kar 34 odstotkov porok med Alžirci sklenjenih med bližnjimi sorodniki; 33 odstotkov v Egiptu (v Nubiji, južnem predelu Egipta, pa kar 80 odstotkov), 60 odstotkov v Iraku in 64 odstotkov v Jordaniji in Kuvajtu. Največje število tovrstnih porok pa so zaznali v Pakistanu, in sicer kar 70 odstotkov.

Število porok v sorodstvu se v arabskem svetu povečuje
Poroke v bližnjem sorodstvu so še vedno razširjena praksa v številnih svetovnih družbah, njihova razširjenost pa je odvisna od vere, kulture in geografske lege. Arabska populacija pozna dolgo tradicijo tovrstnih porok, predvsem zaradi socialno-kulturnih dejavnikov. Številne arabske države izkazujejo najvišjo stopnjo porok v sorodstvu na svetu, še posebej porok med bratranci in sestričnami v prvem kolenu. V državah, kot so Katar, Jemen in Združeni arabski emirati, pa se ta stopnja znotraj sedanje generacije celo povišuje. Raziskave med Arabci kažejo, da ima to posledice za nekatere razmnoževalne parametre, kot so smrt ob porodu in vrsta prirojenih deformacij. Glavna posledica porok v sorodstvu pa sta povišana stopnja homozigotnih posameznikov (posameznikov, nastalih z združitvijo spolnih celic z enakima genoma) in vpliv na avtosomne recesivne genetske bolezni. V svetovnem merilu so dominantne bolezni bolj pogoste kot recesivne, podatki za arabski svet pa kažejo na veliko število recesivnih bolezni, kar je očitno povezano s porokami v sorodstvu.

Foto: epa

U. V.

 • DOMOBRANEC & GAY

  Enak problem je z evropsko aristokracijo.

  • Anton

   in pa s komunisti

   sarkazem press

  • Anja Kovacic

   Ali si gay ali si Domobranec!

   • rrrrr

    Oboje ne gre skupaj, prva tvoja užitna.

   • DOMOBRANEC & GAY

    Oboje. A te moti?

  • sprehajalec

   Ne bo ravno držalo, gre za komunistično revolucionarni mit o degenerirani aristokraciji. Partnerje so kraljeve družine skrbno izbirale, sploh habsburžani so bili znani po tem. Tudi Italijanska kraljeva družina je naprimer izbrala črnogorsko princeso za svojega potomca, ravno zaradi sveže krvi in pa političnih koristi povezave dinastij. Čeprav je ponavadi pa ravno tako, da se žlahta najbolj sovraži. Naprimer v prvi vojni so bili vsi trije glavni monarhi bratranci. Nemški (po materi Anglež), Ruski in Angleški.

   • DOMOBRANEC & GAY

    @sprehajalec
    Wow… ti pa ne veš veliko o genetiki, a ne? Po Habsburžanih se celo imenuje genetska deformacija čeljusti!! WOW, res… Izobrazi se malo, predvsem pa ne opletaj z “komunistično revolucionarni miti”. OK? Buen.

    • sprehajalec

     Praviš tipična čeljust je degenerirala Habsburžane in jih mentalno postavila na raven primatov. Saj ne veš kaj bluziš. nekaj pač bluziš, da pameten izpadeš. O degenerirani aristorkraciji sem se načital v komunističnih šolskih učbenikih, kjer ni bilo omembe aristokracije brez slabšalnega pridevnika. Tudi današnje raziskave že kažejo grofa Tahyja in Gubčeve upore v drugi luči, kot komunistična znanost. Knjigo v roke…

     • DOMOBRANEC & GAY

      sprehajalec

      Dajva analizirati prvi stavek tega tvojega “odgovora”.

      1. Nič ne »pravim«, o primatih pišeš ti in se trudiš v moj zapis dodati tvoje besede. Nekateri beremo, a ne?

      2. Ne, »tipična čeljust ni degenerirala Habsburžanov«. Čeljust ne more nikogar degenerira. Tako imenovana Habsburška čeljust se pojavi, ko se med seboj parijo bližnji sorodniki. Kot je bil primer pri Habsburžanih. A ne?!

      3. Kostne deformacije z inteligenco nimajo nobene zveze. Jasno!?

      4. Zelo dobro vem, kaj »bluzim«. Težava pa je, da ti pojma nimaš. Napisal si, da so Habsburžani tipičen primer, kjer so skrbeli za gensko različnost. V resnici pa SO ŠOLSKI PRIMER deformacij, ki jih povzroči premajhna genska diversificiranost.

      A ti je jasno, da premalo veš, da bi lahko blefiral?! Blefiraj ti doma ženi, ki je tako nerazgledana kot ti. OK? Zdaj pa utihni, beda usrana.

     • sprehajalec

      Primerjati tvoje znanje z mojim je kot bi primerjal inteligenco osla z človekom. S tem, da pod osla štejem tebe. habsburžani so veljali v celi Europi za vzoren genetski material in kot takšni fini za razplod in dinastične povezave. Zato so prišli na francoski, španski dvor in pa veljali za eno najmočnejših dinastij v Europi. 16 otrok Marije Terezije, ki je poleg tega speljala reforme cesarstva, pa bila 7 letno vojno, je velikanski dosežek in je daleč od neke degeneriranosti.

      Če te moti čeljust, si oglej najprej svojo.

    • dare326

     Degenerirani so bili tudi španski kralji, enako znani po deformaciji čeljusti.

  • Nata

   Si pa nekaj čudnih plusov dobil. So verjetno članek napačno brali. Saj Islam z evropsko aristokracijo sploh primenrjati ne moremo.

   • tarantela

    No, premalo mešanja krvi je pripeljalo do propada precej plemiških družin. N,pr. francoski slikar Henry Toulouse Lautrec je bil sin zakona med sestrično in bratrancem Njegovo življenje je bilo precej tragično, vedno polomljene noge zaradi krhkih kosti, ostal je pritlikav. Primerjava je kar primerna, gre za zakone sklenjene med sorodstvom.

    • Nata

     Prav gotovo tarantela. Vendar sem jaz mislila drugače. Da je neprimerna glede na število takih primerov.
     V svetu Islama se dogaja še danes………no, za aristokracijo pa ne vem ?

   • DOMOBRANEC & GAY

    Govorim o genetskih deformacijah zaradi sorodstva. Jasno!? Super.

    • Nata

     Jasno

 • tarantela

  Glede na način izražanja na portalu, se to dogaja tudi Slovencem. Bo treba pomešat rase.

  • Snorri Sturluson

   Saj to je posledica mešanja ,mi smo ja imeli bratstvo i jedinstvo

  • Franc Šink

   Rase se že mešajo .Kar pa v biološkega vidika ni nujno slabo.

   • Megatron Arrows

    Saj ne gre za mešanje različnih, ampak za mešanje s sorodniki. In da je dobro mešanje ras tudi ni dokazano, kar se vidi pri živalih, ko mešanci med isto vrsto živali niso zaželeni. Ampak če ti paše čokolada, potem je to zgolj tvoja odločitev in se drugih niti ne tiče.

    • Franc Šink

     UF si “pametem”

     • Megatron Arrows

      Pa še to, cene črne robe so zdaj nizke, ker jih je toliko prišlo. In ni boljšega kot glupa baba, ki ti naredi kar to hočeš, ne pa evropejske emancipiranke ki jih komaj kaj nagovoris.

  • rrrrr

   Leftardi ste pomešali resnično že vse kar je nenormalno, nečloveško in skrajno obskurno.
   Zato pa so vas polne čakalnice pri veterinarju.

   • tarantela

    Imaš prav!
    Zdaj smo že mešanci
    med cucki in mucki,
    se pravi:
    pol cucek, pol mucek.
    Pa prav lep pozdrav!
    Hov-hov-mi-jav!

 • Duhec

  Vprašanje, ki bi blo zanimivo za SDSovce…

 • Snorri Sturluson
 • antimur

  V kolikor to res drži, potem se kučanisti zagotovo fajfajo med sorodniki. Moški med moškimi, ženske med ženskami, to že tako počnejo, še več, dišijo jim tudi živali, zato se ne bi čudil, če so se vrgli tudi na sorodnike.

 • sprehajalec

  Ta stvar ni dovolj raziskana, kako to vpliva na civilizacijo. Če sta starša inteligentna (resnično, ne samo z našimi diplomami), bo tudi otrok inteligenten. Tudi Judje so se poročali med seboj in so civilizacijsko razvili visoke stopnje inteligence. (Veliki odstotki nobelovcev, znanstvenikov, največ na svetu)

  V Arabiji je pa ženska samo stroj za rojevanje, drugih praktičnih vrednosti v njej ne vidijo, zato inteligenca niti ni pomembna.

 • Olga

  V Evropi morajo veljati zahodno standardi na vseh področjih! Nobenega popuščanja!

  • tarantela

   Sieg heil !!!

   • rrrrr

    Sieg, fucking, heil! ..so vpile Klinonovke propadle Klintovke, ko je Klintovka odklintonirala na Garbage Dump of History…(.to je v nekakšna ameriška varianta Erjavčevih smetnjakov)

   • Olga

    Nadenite si že hidžab in bodite tiho!

 • Hun

  na današnji dan je vaš čovjek Breivik..strahopetno potolkel mlada živlenja..

  • dob

   Daj, nehaj klatiti neumnosti. Bereivik je psihopat, ti pa kar tako povprek obtožuješ vse, ki ti niso všeč, da je Breivik naš človek. Breivik ne bo nikoli moj človek. Imam ga za morilca in psihopata, enako kot milana kučana, ki pa je tvoj človek.

   Da te ni sram! Zagovarjaš eno vrsto umora in obsojaš drugi vrsto umora človeka, en umor zagovarjaš z drugim. Dej zgini, teslo jedno! Tebi človeško življenje nič ne pomeni.

   Gnusi se mi, ko se oglašajo komunisti, ki mirno zagovarjajo množične pomore nasprotnikov revolucije, potem pa obsojajo umore levičarjev, ki jih večinoma sami zagrešijo. Ostudno, pokvarjeno, manipulativno, maščevalno! Ta ideologija obstaja samo zato, da nadaljuje maščevanje. grozi in ohranja strah. Mater, a se boste zajebal!

   • Hun

    men takoj repliciras ko pa tvoji somišleniki opravičujejo Breivika si pa tiho ko pičketina

    • dob

     Vsak, ki bere na tem forumu ali moj blog ve, kaj mislim in čutim o človeškem življenju. Ti si en butl in nikdar nisi videl, da sem se večkrat kot z vami levaki padalci, ki tukaj izzivate, počil ravno s temi, ki so po tvojem mnenju iz mojega tabora!
     No, oni niso mojega tabora in nikoli ne bodo! Ljudje, ki zagovarjajo umor, niso moji. Meni je človeško življenje dragoceno in ga ne omenjam po nemarnem, niti ko gre za življenje živali. Kaj šele živega človeka.

     • Hun

      prvo pred svojim pragom pomedi…
      če me že obtožuješ z levakom, kar me ne gane desničarsko pristransko označevanje…mi pa ni vseeno, da govoriš v tri krasne, da zagovarjam bilo katero fizično nasilje nad živimi bitji…označuj sebe, bližnje in tiste, ki jih piznaš pa še za te nimaš pravice…pa najd si koga druzga danes za prepir

     • dob

      Mater si se pa razpisal. Več kot en stavek?
      A te možgani bolijo, to je velik napor.

     • rrrrr

      Nad njegovim dosežkom tudi jaz odpiram šampanjec.

     • Hun

      kaj ti postajaš modern levičarsko usmerjen starec da ne rečm moški in pišeš obsežne bloge kot kaka frklja

     • samotoje

      Svoje frustracije in mnoge minuse boš moral pa kje drugje zdraviti. Komentatorji, kot so dob, rubec, rrrrr, itd. so zate, siromaka, prevelik zalogaj.

     • Hun

      to se teb zdi k še rasteš

     • traktor

      S temle,kar si napisal si se izdal,da si ti najbrž tudi potomec onih iz bližine Škofje loke.

     • Hun

      vpras mamico po men…ti bo jasno zakaj si tak butnglavc izpadu

     • traktor

      A, ja. Ti nis ratu od jahanja z žlahto. Tebe so preveč fujtral s kravjim mlekom, zato s pa zdej tak tele.

     • Hun

      kmetavzar as kupu nov traktor z subvencijo na racun davkoplacevalcev

     • traktor

      Na račun tebe ziher ne. Ti si težko davkoplačevalec. Bolj od davkov ven jemalec.

     • Hun

      sm te najdu kmečonar

     • dob

      Ja

    • sprehajalec

     Ko so mohamedanci orali s kamioni po Nici pa berlinu,pa parizu si bil tiho Hun. Tudi mu nisi rekel.

     • Hun

      zakaj bom rekel mu…jst ne gledam na to, da imajo muslimani terorizm zapisan v DNK..to lahko izjavlate desničarji, ker vm tako vasi mediji perejo mozgane…zame so teror. napadi posledica
      to pa se zdalec ne pomen da jih odobravam…
      dokler bodo vzroki služenje denarja orožarskih mogotcev, politiki jemal provizije tako levi kot desni, more nek drek bogatašov prplavat na površje..žal je ta nesnaga bogatašev…teroristični napad raje…muslimanske al kake druge veroizpovedi

  • šmentanamuha

   Vaš človek? Tudi ti si umsko prizadet, kot kaže.

   • Hun

    zate sm extremno nadpovprečno intelegentn

 • Hun

  V Sloveniji je bilo do 19.stoletja stalna praksa da so se med sabo kresal…gorenski gozdovi so bili neprehodni ..okol Škofje loke je največ mongoloidov…na to temo so bile študijske raziskovalne naloge napisane

  • sprehajalec

   Daj kakšen link o tem. Kolikor vem je bilo vedno tako, da si za poroko z bratrancem ali sestrično v drugem kolenu moral dobiti dovoljenje župnika. Ti očitno več veš o tem…

   • Hun

    bral sm pred 15leti diplomsko nalogo v knjižnici..mas na netu tud napisano…ve pa to vsak gorenc…na Jezerskem se je tud dogajal se pozno v 20stoletje

 • sale

  točno tudi med katolibanskimi domobranci je bila takšna praksa zato panso klali in izdajali slovenski narod zelo značilno za njih pa je nizka inteligenca

  • sprehajalec

   Sale, opet prcaš? Aj lepo u kučicu pa spavaj. Aport sale, aport.

 • Nizke duše se rojevajo zaradi islama in ničesar drugega. V nasilju, jezi, sovraštvu spočete duše ne morejo biti prav visoke in tudi tako razvito telo ne more biti v smislu uma prav visoko. In nasilje nima nobene povezave z inteligenco, pač pa z stanjem duše. Sicer pa tako pametni kot neumni so lahko nasilni, le pametni imajo uvid v posledice jeze, neumnim pa to ni dano.

  • ,

   misliš, da židi nimajo incesta???? Kako misliš, da se je prenašalo njihovo premoženje kateremu vladajo ravno oni

 • Najplemenitejši

  Nizka inteligenca? Vsaj nekaj imajo skupnega člani SDS in islamski verniki!

  • šmentanamuha

   Sebe sipa pozabil prišteti? Aja, maš prenizko inteligenco, sej razumem.

   • Najplemenitejši

    Končno! Po celih treh urah!

 • Osti jarej

  ..a si morete misliti,kako izrojene so kraljevske familije?!?

 • Bastian

  Načrtno rojevajo retardirace. Kavsanje med žlahto-sto odstotni uspeh.Ker le ti so dojemljivi za terorizem. Zato ima vsak terorist ki ga zajamejo izgovor da ima psihične težave.

 • šmentanamuha

  Kaj šele bo, ko se bodo parili z našimi levičarji!

  • Hun

   taki kot ti so v mojem okrožju z blentavo vzgojo pluval po bosancih…nakonc dobijo bosamko za ženo, ki jih takoj naredijo za poslusne zajcke…najraj gredo na dopust v Banja Luko…

   • .

    Banja Luka je srbska krščanska. Srbi niso muslimani.

 • krščanska Evropa zbudi se

  Tudi pri Judih ( Židih ), je incest znano dejstvo!!! Židovska vera ni krščanska. Oni Jezusa sovražijio, v židovski knjiigi Talmud pišejo, da je Jezus pankrt, sveta Marija pa cipa!!!!!!!!! http://jewcy.com/featured/brilliant_resistant_to_hiv_and_more

 • krščanska Evropa zbudi se

  Tudi pri Judih ( Židih ), je incest znano dejstvo!!! Židovska vera ni
  krščanska. Oni Jezusa sovražijio, v židovski knjiigi Talmud pišejo, da
  je Jezus pankrt, sveta Marija pa cipa!!!!!!!! http://jewcy.com/featured/brilliant_resistant_to_hiv_and_more

 • !!!
 • !!!
 • —–

  Poroke v bližnjem sorodstvu so še vedno razširjena praksa v številnih
  svetovnih družbah, njihova razširjenost pa je odvisna od vere, kulture
  in geografske lege. Arabska populacija pozna dolgo tradicijo tovrstnih
  porok, predvsem zaradi socialno-kulturnih dejavnikov. Številne arabske
  države izkazujejo najvišjo stopnjo porok v sorodstvu na svetu, še
  posebej porok med bratranci in sestričnami v prvem kolenu. V državah,
  kot so Katar, Jemen in Združeni arabski emirati, pa se ta stopnja
  znotraj sedanje generacije celo povišuje. Raziskave med Arabci kažejo,
  da ima to posledice za nekatere razmnoževalne parametre, kot so smrt ob
  porodu in vrsta prirojenih deformacij. Glavna posledica porok v
  sorodstvu pa sta povišana stopnja homozigotnih posameznikov (posameznikov, nastalih z združitvijo spolnih celic z enakima genoma)
  in vpliv na avtosomne recesivne genetske bolezni. V svetovnem merilu so
  dominantne bolezni bolj pogoste kot recesivne, podatki za arabski svet
  pa kažejo na veliko število recesivnih bolezni, kar je očitno povezano s
  porokami v sorodstvu.

  to drži ampak ne velja samo za njih.

 • Olga

  Levaki spet branijo svoje zaveznike v inteligenci!

 • dare326

  Tako je živel njihov prerok in tako živijo oni. Poroke v bližnjem sorodstvu so z bratranci in sestričnami. Posledice so kot naštete, poleg tega slabše učenje oziroma pomnenje in slabši nočni vid, vzkipljivost, nesposobnost razumevanja kompleksnih stvari, itd. Zato je neumnost pričakovati integracijo. Razen, če želijo ustvariti novega človeka, sužnja.

 • lauraas

  Ma pustite jih naj so defektni, če tako hočejo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!