V ameriškem napadu v Afganistanu ubit eden od vodij Al Kaide

Slika je simbolna (foto: epa).

V ameriškem letalskem napadu v Afganistanu je bil ubit eden od voditeljev teroristične mreže Al Kaida, Kuari Jasin, je danes sporočilo ameriško obrambno ministrstvo. Jasin je organiziral več terorističnih napadov, predvsem v Pakistanu, ubit pa je bil 19. marca v pokrajini Paktika na jugovzhodu Afganistana.

Jasin je bil načrtovalec napada na hotel Marriott v Islamabadu leta 2008, v katerem je bilo ubitih 53 ljudi, in napada na šrilanško reprezentanco kriketa v Lahoreju leta 2009, v katerem je bilo ubitih osem ljudi, so po poročanju nemške tiskovne agencije dpa povedali v Pentagonu. Odgovoren je bil tudi za več napadov v Ravalpindiju. Bil je “visoka teroristična osebnost” iz pakistanskega Beločistana in je bil povezan s pakistanskimi talibani, so še pojasnili v Pentagonu.

Bil je deseti na seznamu najbolj iskanih ljudi v pakistanski pokrajini Pandžab, zanj pa je bila razpisana nagrada v višini dveh milijonov rupij, kar znaša okoli 19.000 dolarjev. “Njegova smrt je dokaz, da teroristi, ki žalijo islam in načrtno merijo na nedolžne ljudi, ne morejo uteči roki pravice,” je izjavil ameriški obrambni sekretar James Mattis.

J. F., STA

 • Olga

  Terorizem je treba izbrisati z obličja zemlje! Radikalni islam z džihadizmom je treba prepovedati in zapreti mošeje, saj so leglo terorizma!

 • xtc

  Ta ne bo prišel pred alaha ima namreč v ****** zapičeno raketo iz katere se kadi:

 • garfi

  vsi muslimani so bodoči teroristi
  torej še milijon let pa bo mir

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!