Okrutnež je pred 38 leti zvezal mlad par in ju živa vrgel v morje

Fotografija je simbolična (foto: epa)

Policija preiskuje umor mladega para iz Britanije, ki naj bi ga zagrešil 75 let star moški pred skoraj 40 leti na jadranju v Karibskem morju. 

Umora je obtožen Američan Silas Duane Boston, ki je leta 1978 na jadranju med karibskimi otoki pretepel, zvezal in živa vrgel v morje takrat 25-letna Christopherja Farmerja in njegovo dekle Petro Frampton.

Obtoženec iz Kalifornije naj bi par zvezal, obtežil z utežmi, jima na glavo poveznil prekrivalo in ju živa vrgel v morje med junijem in julijem 1978. Njuni trupli so nato našli 8. julija pred obalo Gvatemale.

Preiskava umora je nato zastarala, čeprav je bil Boston večkrat zaslišan zaradi izginotja mladega para. Ponovno pa  je bila preiskava odprta zaradi obnove postopka izginotja Bostonove nekdanje žene leta 1968, ki naj bi jo Boston prav tako ubil.

Obtoženca so aretirali prejšnji teden, na sodišču pa se je izrekel za nedolžnega.

Oba sinova sta očeta povezala z umorom
Žrtvi okrutnega umora, Framptonova in Farmer, sta bila še študenta, ki sta si vzela leto dni premora za potovanje po svetu. Cel čas sta ostala v stiku s svojimi starši preko pisem. V enem izmed pisem sta tudi omenila, da sta spoznala Bostona v Belizeju in najela njegovo barko za potovanje v Mehiko. Nato pa je Framptonova zapisala, da z njim in njunima sinovoma ni vedno lahko potovati, saj se je redno pritoževal in bil razrahljanih živcev.

Družini obeh žrtev sta postali zaskrbljeni, ko sta izgubili stik za več tednov, nato pa so podali prijavo, ki se je ujemala z najdbo trupel v Gvatemali, piše Daily Mail.

Oba Bostonova sinova sta svojega očeta povezala z umorom. Vince, ki je bil v tistem času star 13 let, je povedal preiskovalcem, da je videl svojega očeta pretepsti Farmerja s pendrekom, nato pa ga je skušal zabosti z nožem, ki se je pred tem zlomil.

Boston je prav tako nekdanjemu prijatelju nekoč omenil, da je nesrečni par zvezal, jima preko glave nadel vreče in ju odvrgel v morje.

M. P.

 • Olga

  Zvezati, obtežiti z utežmi in vreči v morje!

 • dr Janez Sveti

  Nova24Tv, za takšne objave so strani, kjer prodajajo penis elarge tablete!
  DR Janez SVeti genij

  • tarantela

   A španska muha ni dobra?

   • dr Janez Sveti

    Ej punca moja zlata, se vidi, da si že v letih. Zdaj je važno, da vrtiš rito, kot star pralni stoj med centrifugo, ko daj v njega cigl in da ima moški ponos do kolen. Tako v teoriji..na internetu.Tudi za hujšanje moraš skrbet. Ješ vse, samo potem neko tableto pogoltneš, ki je nastala iz posebne rastline, ki jo poje papiga in opica poje papigo, ko se podela iz tega naredijo tableto za hujšanje. Je pa tako draga , da sigurno shujšaš, ker nimaš za hrano.
    Dr Janez Sveti Svetovljan

 • Unikatna

  Svet je nor!

  Mnogo umorov nikoli ne rešijo!

 • tzt

  Pred 60 leti jih naši niso metali z roba jadrnic, ampak z roba brezn. Večino še živih. In to na tisoče. Hebeš jadrnice.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!