Osebje migracijskih centrov pod stalnimi grožnjami migrantov

Simbolična slika (Foto: sta)

V prvih devetih mesecih letos je švedska migracijska komisija prijavila 2875 primerov zaradi zaskrbljenosti za svoje osebje, vključno z grožnjami posilstva in grožnjami o povzročitvi požarov v pisarnah.

Posebno jih skrbi za žensko osebje migracijskega sveta, ki se ukvarjajo z vsemi zahtevki za azil v državi, saj je bilo mnogo primerov spolnega nadlegovanja, vključno z grožnjo, kjer je priseljenec rekel, da posiljuje delavke, poroča Breitbart.

Grožnje so pogosto prek elektronske pošte in telefonov
Maria Johanson
, strokovnjakinja za delovno okolje pri švedskem odboru za migracije, je dejala, da so incidenti “lahko karkoli, vključno z neprimernim komentarjem, povezanim s spolnim dejanjem. To ni pogosta težava, vendar je resna, ko se zgodi”. Dodala je, da so grožnje pogosto prek elektronske pošte in telefonov, pri čemer je ena izmed uslužbenk enkrat dobila klic, kjer je migrant zakričal: “Kaj počneš prekleta pi*ka?” in nato odložil telefon.

Več primerov nadlegovanja, ki lahko privedejo do brutalnih zločinov
Eden izmed mnogih primerov je, ko je delavka šla na svež zrak, sledil ji je migrant. Odločila se je, da ga bo ignorirala in pregledala svoj prenosni telefon, nakar jo je začel poljubljati po roki in jo nato skušal še poljubiti na ustnice, vendar ga je pravočasno odrinila. Spet drugi primer govori o agresivnem migrantu, ki se je pojavil v pisarni in s katerim so se morali soočiti varnostniki. Migrant je začel groziti, da jih bo ubil in se nato obrnil še k varnostnici ter ji zatrdil, da bo našel njen naslov in jo posilil.

Grožnje zoper zaposlene ali pa tudi prostovoljke, ki delajo z migranti, lahko včasih povzročijo brutalne zločine. V zadnjih letih je umrlo več žensk, ki delajo s prosilci za azil. Najbolj znan je primer 22 let stare delavke v migracijskem centru Alexandre Mezher, ki jo je ubil libanonski prosilec za azil.

D. Š.

 • Soave

  Ja, kako pa naj bo v takih centrih, kjer so nabrani možakarji v svojih najboljših letih ??Ali imajo kakšne zadolžitve ? ALI JIH SAMO STREŽEJO SPRED IN ZAD ? Naj si sami pospravljajo, perejo , kuhajo.
  Tako pa imajo časa na pretek in se takole zabavajo z belimi osli !

  • samsara

   Testosteronske bombe velike razdiralne moči. Z dobro in kalorično hrano, kakršne in kolikor je poprej nikoli niso bili deležni, čedalje večje.

   • Soave

    Res je !! Tem severnjakom se je pa zaradi njihovega življenja, polnega vseh mogočih devijacij, popolnoma odpeljalo !

 • samsara

  Še več jih (divjakov) uvozite, cepci. Tako boste rešili svet, boste videli da ga boste.
  Kot bi nikdo poskušal udomačevati odrasle divje živali. To je seveda le analogija iz živalskega sveta.
  No pravi namen aktualnega kaosa pa je iz dneva v dan bolj znan in tudi pravilne reakcije nekaterih vodilnih po nekaterih doslej ‘tolerantnih in gostoljubnih državah’ dajejo slutiti, da se vendar nekaj premika.

 • Olga

  Divjakom pokazati vrata! Prav tako levakom, ki jih uvažajo!

 • cosmosjasnovidec

  Pa,ko jebe zahojene švede.Naj v migracijske centre namestijo moške namesto žensk katere bodo kamelotrajbarski muslimanski buzeranti porivali ali si pa naj nabavijo orožje ter jih postrelijo.
  Kdo jim je pa kriv,da vlačijo to nesnago v neke centre.

 • Valter BraniSlav

  Nas najvecji marsal SFRJ, vrhovni poveljnik oborozenih sil, predsednik Zveze Komunistov, najvecji sin nasih narodov narodnosti, tvorec gibanja neurscenih, neutrudni borec za pravice delavskega razreda, zaprisezen marksist, heroj druge svetovne vojne, junak ki je premagal tako Hitlerja kot Stalina, najvecji prijatelj mladine, otrok, novorojenckov in ubogih starckov, rakastih bolnikov in nevrotikov, nas najvecji JOSIP BROZ TITO BI JIM ZE POKAZAL KDO JE PRI NAS GOSPODAR.
  VECNA MU SLAVA NA VEKE VEKOMAJ AMEN.

 • Valter BraniSlav

  VSEC MI JE SEVEDA TUDI ANDREJ SISKO:
  http://www.delo.si/novice/predsedniske-volitve/andrej-sisko-za-svetovljanstvo-niso-potrebni-migranti.html

  Da bi privolili v kvote pri razporeditvi beguncev, je torej po vašem mnenju nesprejemljivo?

  Zagotovo, predvsem zato, ker sploh ne gre za begunce, temveč za ekonomske migrante. Begunce smo sprejeli v času vojne v Bosni in Hercegovini, to so bili predvsem ženske, otroci in starejši, pri zadnjem valu migracij pa so prihajali zgolj fantje in možje, velika večina samo zaradi ekonomskih interesov.

  Vendar je Slovenija še vedno zelo zaprta, pretočnosti je malo, svetovljanskega duha ni čutiti, verjetno je tudi to vzrok naših večnih medsebojnih sporov?

  Za svetovljanstvo niso potrebni migranti, še zlasti ne iz držav, ki so povsem drugačne po svojem kulturnem, civilizacijskem in verskem značaju. Slovenija je dovolj odprta, prihajajo turisti, dvomilijonski narod pa se mora usmeriti predvsem v razvijanje lastne kulture ter spoznavanje in negovanje svojih korenin in tradicij.

 • lauraas

  Na zapadu ništa novo.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!