Švedska policija ne preiskuje več posilstev, saj imajo preveč težav z drugimi kriminalnimi dejanji

Slika je simbolična (Foto: Istock)

Z velikim navalom migrantov na Švedsko policija nima več sredstev za reševanje ne samo tradicionalnih švedskih problemov, pač pa tudi težav, ki so se pojavile z novimi vrstami kriminalcev.

Na vprašanje enega izmed novinarjev, ki je želel vedeti, zakaj osumljenec posilstva dvanajstletnice še ni bil zaslišan, švedska policija odgovarja, da se ne morejo spopadati z vedno večjim številom primerov posilstev v državi, ker imajo več težav z drugimi kriminalnimi dejanji.

Policija mora preveriti svoje prednostne naloge
“Ni prav, da policija meni, da ni časa za preiskovanje zločinov posilstva. Preveriti morajo svoje prednostne naloge,” je dejal minister za pravosodje in notranje zadeve Morgan Johansson.

“Problem je, da švedska policija nima dovolj virov,” je povedal član nacionalistične švedske demokratske stranke Nima Gholam Ali Pour. “Nimajo ustreznih zakonov za opravljanje svojih nalog. In že dolgo časa jim manjka politična podpora, da bi opravljali svoje delo. Posilstvo je problem na Švedskem. Ampak, če ima policija prava sredstva, ki jih imajo druge policije v drugih državah, potem bi lahko opravljali svoje delo,” je nadaljeval. 

Kot rezultat pa številne kazenske zadeve ostajajo nerešene. Ali Pour meni, da so težave strukturne in se teh težav ne da rešiti samo z viri. Po njegovem mnenju se morajo spremeniti zakoni, treba pa je tudi podpreti policijo in jo usposobiti za novo vrsto prebivalstva, ki ni tako mirno kot švedsko ali kot je bila Švedska že tradicionalno. “Na Švedskem je namreč nova vrsta kriminalcev, ki so bistveno bolj nevarni in policija za njih ni dovolj usposobljena. Nimajo opreme ali sredstev za ustrezno delo,” je dejal.

D. Š.

 • garfi

  tako bo povsod, če se ne upremo protislovenskim leviĆarjem

  • Valter BraniSlav

   tudi jaz sem proti islamski migraciji… pa sem levi.

   • tramal

    Ti z svojimi bedarijami si lahko kvečjemu z marsa

    • garfi

     plačanci so vse samo da zmagajo naslednje volitve in naprej kradejo milijarde

   • garfi

    in……jaz ti vse verjamem

 • Olga

  Se morajo ljudje samoorganizirati in obdelati posiljevalce tako, da ne bodo imeli časa za kriminal, ker bojo lastne zobe v riti iskali!

  • Borut Stari

   Kastracija brez milosti.

  • slosin

   …jaz bi jim naredil stilsko preobrazbo, da še za fehtat nebi bili dobri…

   To, da policija nima časa za preiskovanje posilstev, je pa razumljivo.
   Oni se ukvarjajo s hujšimi delikti-sovražni govor…

  • janko

   Če bi kdo mene vprašal, npr. Merklova ali Juncker, imam rešitev: vsi imigranti obvezno delati vsak dan 8 ur minimalno, kakršno delo so pač zmožni. Da bo od njih korist oziroma da bodo vsaj pokrivali vse stroške EU, ki jih ima z njimi. Za vsak prekršek pa izgon, v njihovo očetnjavo. To je to! Nadalje, vsakega poslati nazaj v očetnjavo, čim se tam razmere normalizirajo. In pika! Pa to je ja ajnfoh, to bi pogruntal vsak osnovnošolc…

 • Franjo Trojner

  Švedi, Belgijci, Nizozemci in Nemci so gotofi, tem več ni pomoči! Italijani in Francozi so bili že prej bolj špricar, kot čisto vino zato so tudi oni gotofi. Zato sam podpiram EU dveh, treh hitrosti v eni naj bojo vsi zgornji gotofi v drugo pa gremo SLOVENCI, POLJAKI, ČEHI, SLOVAKI in MADŽARI v tretjo pa Bugari, Romuni in Hrvati.

  • Novakec1

   Tega slolandijskega gemišta noben ne mara, višegrajci sigurno ne.

  • cosmosjasnovidec

   Romuni in hrvati ne pridejo v poštev,ker so enake sorte kot muslimanski buziči.

 • pater jošt

  hrabri vikingi so pokleknili pred majhnimi arabci. očitno bo padel še en mit o hrabrih severnjakih.

  • Valter BraniSlav

   Vikingi niso imeli vojne in so se pomehkuzili v ovcice ki cakajo na zakol. Resi jih lahko some nekdo ala Josip Broz ali Orban.

   • cosmosjasnovidec

    Pozabil si na prismuknjenca tovariša “pahorja in kurčanoviča”.
    Ta dva sta sposobna rešiti švede za vedno,ko bi jih tako kot sta Slovenijo izdala musličem.

 • Jefferson Vendski

  “Švedska policija ne preiskuje več posilstev, saj imajo preveč težav z drugimi kriminalnimi dejanji” – razumljivo, v porastu je namreč pojav objav na spletnih družbenih omrežjih, ki kažejo znake sovražnega govora. Vsak normalen ve, da je preiskovanje potencialno ksenofobičnih izjav absolutno pomembnejša prioriteta kot ukrepanje proti posilstvom, umorom in drugim tretjerazrednim dogodkom.

 • Waltter

  Takšne bolane bolodnje in izjave lahko da smo eno povprečno budalo. Pri švedski policiji je bilo že prej znano da nikoli in nikdar ni imela neke posebno dobre organizacije, funkcionirala je predvsem zato ker je bil folk sam toliko solidaren z njimi. To da nimajo sredstev in politične podpore je opravičevanje tistega kar niso naredili v preteklosti in jih tepe v sedanjosti.
  In resnično so se pač vživeli v vlogo tega da bodo udarjali po lastnem narodu ostale pa prepustili da jim vladajo ozr. imeli dvojne vatle pri kaznovanju. In ne krivde ne smejo prevzeti samo vodilni ampak po celotni verigi navzdol in to je tisti najnižji člen to je policaj. In oni so resnočno krivi za to kar se dogaja sedaj. Če bi uporabljali logiko bi jim bilo laže ker je niso bi morali uporabiti silo in to znatno, ker pa so že skozi desetletja delovali kot pohabljanci si ne znajo sploh predstavljati kaj naj naredijo.
  Torej po blesavem prepričanju policije je en avtoradijo vreden precej več kakor njihova posiljena ženska? Seveda dokler se to ne zgodi komu od policajev (recimo njegovi ženi, sestri, materi…) takrat bo pela druga pesem in takrat bi pa z neko veliko vnemo rad reševal to vprašanje.

  Posilstvo je najhujša oblika nasilja in se ne more primerjati z nekim streljanjem in považanjem ljudi in to mora imeti prioriteto v vsaki državi. Iz nekega čudnega prepričanja izhaja ozr. so si ga celo navlekli da si je ženska celo sama kriva za posilstvo in to so si tako močno vcepli ti cepci v glavo da mislijo enačiti en sex z dogovorom dveh in posilstvo, saj ni nič hudega …. pozabljajo pa na psihološke posledice.

  Država ki z ene strani dekriminalizira dejanja ene etične skupine in se spravlja na avtohtono prebivalstvo in ga v svojem obupu kaznuje za dvakratnik – za isto kaznivo dejanje je na poti razsula. In vse te države bodo imele v prvi vrsti zlom socialnega sistema, nato pade zdravstvo in to na račun upokojencev in delovnega ljudstva..

  Bedaki ki se iz samih sebe delajo norce..

  • Valter BraniSlav

   Se strinjam. Svedi potrebujejo novega Tita ali Orbana.

   • cosmosjasnovidec

    Namesto “tita” pojdi ti sam tja,ker se Orban poserje na vaju oba.

 • Antonius

  5,56 je ravno pravi kaliber za v damsko rokco. Pa tudi skoraj nobenega prostora že v žepu ženskih kavbojk ne zavzame.
  Ker policaji ne morejo službeno obravnavati že posiljevalcev, kako bi se pa potem lahko ukvarjali še z ženskami, ki znajo nastreliti posiljevalca.
  Prosto, kot pasulj. A nimajo Švedi kakšnega Srba gor, da jim pokaže kako se tovrstnemu “pasulju” streže.

 • Valter BraniSlav

  Svedi rabijo nekoga kot Orban ali Tito.
  Sicer bodo pomuslimanjeni v 2 generacijah…
  Vikingi niso imeli vojne ze 70 let in so se prelevili v ovcice ki ne verjamejo vec v volka.

  • tramal

   Bedak ,vtakni si tega morilca tita v rit.Če bi bil še ta zločinc živ bi pomoril še polovico nekdanje juge.

   • garfi

    izdal se je s titekom

   • Valter BraniSlav

    Ce bi bil Tito se ziv si Merkla ne bi niti slucajno uplala nam komandirat in posiljat muslimane. Merkla bi Josipu Brozu lizala noge…

    • cosmosjasnovidec

     Ne nakladaj,ker bi jih tale komunajzarski zahojenec napolnil v celo bivšo yugo saj je bil kolega od arabskih muslimanskih voditeljev.

     • Valter BraniSlav

      Ni res.

  • garfi

   LeviĆar, slabo igraš levega

  • slosin

   drži, samo brez Tita…

  • cosmosjasnovidec

   Jebo te tvoj “tito” saj bi jih veliko posilil on sam ter njegovi izprijeni komunajzerji čeprav je “tito”bil pedofil.
   Z Jovanko je bil seveda poročen za krinko oziroma zaradi izgleda tako kot vsi levuharski buziči.

   • Valter BraniSlav

    A je Tito posilil tebe v rito?
    Mene ni, ti pa že veš

 • garfi

  druga kriminalna dejanja so normalnosti

 • cosmosjasnovidec

  V prosti prodaji obstaja na milijone pripomočkov za žensko obrambo.Miniaturni elektrošokerji v obliki šminke kateri imajo vgrajen še laser za trenutno oslepitev napadalca,GPS kateri se ob sprožitvi poveže z policijo ali drugo varnostno agencijo.V njem je tudi majhno bodalo,zelo glasen alarm na pisk itd.
  To je je samo ena taka igračka izmed milijonov podobnih.Če so pa švedinje ter ostale ženske raje posiljene kot da si kupijo neko zadevo za cirka od 20 do 60 eurov pa je njihova stvar.
  Z omenjenim pripomočkom kot sem ga omenil lahko kamelotrajbarskemu muslimanskemu posiljevalcu predre jajca ali še bolje zareže vrat in odide stran pa sploh nihče ne bo vedel kdo ga je fental.

 • Wizeman

  Ali je možno, da kdo kolikortolikor normalen verjame takšnim vestem?

 • Adolf Hitler Lebt

  Zehn kleine Negerlein
  die krochen mal auf die Scheun´
  da ist das eine runtergefall´n,
  Da waren´s nur noch neun
  Neun kleine Negerlein,
  Die gingen auf die Jagd,
  Das eine wurde totgeschossen,
  Da waren’s nur noch acht
  Acht kleine Negerlein,
  Die gingen in die Rüb’n,
  da ist das eine steckengeblieben
  Da waren’s nur noch sieb’n.
  Sieben kleine Negerlein,
  Die gingen mal zu ‘ner Hex’,
  das eine wurde aufgefressen
  Da waren’s nur noch sechs.
  Sechs kleine Negerlein,
  die liefen mal ohne Strümpf
  das eine hat sich totgefror’n
  Da waren’s nur noch fünf.
  Fünf kleine Negerlein,
  Die gingen mal zum Bier,
  Das eine hat zu viel getrunken,
  Da waren’s nur noch vier.
  Vier kleine Negerlein,
  Die kochten heißen Brei,
  Das eine hat zu heiß gegessen,
  Da waren’s nur noch drei.
  Drei kleine Negerlein,
  Die aßen ein hartes Ei
  Das eine hat zuviel gegessen,
  Da waren’s nur noch zwei.
  Zwei kleine Negerlein,
  Die fingen an zu weinen,
  Der eine hat sich totgeweint,
  Da gab es nur noch einen.
  Ein kleines Negerlein,
  Das fuhr mal in der Kutsch,
  Da ist es unten durchgerutscht,
  Da war´n sie alle futsch.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!