Ovadili 24-letnega Nemca zaradi članstva v Islamski državi in njegovega odhoda v Sirijo

Foto: iStock

Nemško zvezno tožilstvo je sporočilo, da so ovadili 24-letnega Nemca zaradi njegovega članstva v teroristični skupini Islamska država in odhoda v Sirijo z namenom bojevanja v imenu le-te.

V izjavi za javnost je tožilstvo zapisalo, da je aretirani Anil O. potoval v Sirijo avgusta 2015, kjer je začel delovati kot zdravnik pripadnikov Islamske države.

Islamska država ga je razočarala
Anil O., čigar ime v celoti ni razkrito zaradi nemške zakonodaje o zasebnosti, je kmalu spoznal krutost, ki jo soborci izvajajo tudi nad muslimani in je razočaran večkrat skušal pobegniti. Breitbart poroča, da je bil pri tem neuspešen, potem pa mu je naposled uspelo v januarju. Ko se je decembra lani vrnil v Nemčijo, so ga aretirali na letališču v Düsseldorfu.

Nemčija je v visoki pripravljenosti
Od terorističnih napadov v Nemčiji in drugod po Evropski uniji je Nemčija v visoki pripravljenosti. Tako je bilo 24. julija lani v samomorilskem bombnem napadu pri baru Ansbach ranjenih 15 oseb. Bombaša so identificirali kot 27-letnega sirskega migranta Mohammada Daleela, ki je prisegel zvestobo Islamski državi. Devet dni pred tem pa je pakistanski migrant Riaz Khan Ahmadzai s sekiro in nožem napadel potnike na vlaku v Wurzburgu in pri tem ranil pet ljudi.

Protiteroristične akcije po državi so se od napadov okrepile in vodile k aretacijam domnevnih operativcev Islamske države in ljudi, ki so spodbujeni z džihadistično ideologijo. Po vrsti smrtonosnih terorističnih napadov je Evropa še vedno na straži. Nadzor pa bo še posebej okrepljen v času praznikov.

N. Ž.

 • Caetano

  Ko bodo začeli soditi Merklovi bo pa red spet v Nemčiji.

 • Olga

  “Nemec”?? Anil O.? Porić, ga poznate?

  • goldhorn

   Očitno ga nasilje nad nemuslimani ni.

  • Steiermark

   Banditska satanistična klika, ki uničuje človeštvo, z dovažanjem in dajanjem pravic in celo državljanstev, tem podganam, ki so obvezno tudi teroristično nastrojeni in so se privlekli v EU, da uničijo evropsko krščansko civilizacijo ter za zavajanje nas, avtohtonih Evropejcev, tako Nemcev, kot ostalih, si z namenom zavajanja ljudi, dovoljuje te sovražnike evropsko krščanske civilizacije in avtohtonih ljudi, poimenovati kar z Nemci……tako kot tisti “Nemec”, ki je v Brežicah zaštihal našega policaja! Izgleda, da bo najprej potrebno obračunati z golaznijo, ki se je spravila nad nas, avtohtone evropejce!

 • Komisar Petrovc

  Jaz poznam vzhodno Nemčijo in vem da so tam že včasih trenirali islamske teroriste. Včasih sem urejal njihov transport čez Jugoslavijo do DDR. Ker poznam te stare povezave bi lahko koristil naši SOVI, če bi me Janša postavil na njeno čelo. Sem pripravljen jih speljati v past.

  • RATATA

   Že včeraj sem opazil tvojo “dobrosrčnost”.

   • Komisar Petrovc

    Take usluge se skupo plate tovariš to je normalno povsod po svetu.

    • RATATA

     Hočeš povedat, da “dobrovoljaca nema više”.

     • Komisar Petrovc

      Nikada jih nije ni bilo za takve stvari.

     • tigr

      pa tebe je sama dobrota, nje.

 • RATATA

  Nemci niso več tisto, kar so bli včas!
  Hans, Kurt, Adolf, Jozef-Joška….
  Banda komunajzerska jim je še imena zjebala!

 • sodnikisozločinci

  Je to spet primer ovce, ki se je rodila v hlevu in s tem postala krava?

  • Steiermark

   Ne to je zgodba prašiča, ki se je skotil v kravji štali (ali pa še to ne, morda je samo državljan) in je potem postal tele!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!