Panika na letalu Ryanaira: posredovali vojaški letali, zaprli letališče

Foto: epa.

Britanske varnostne službe so zaprle zračni prostor nad Londonom po tem, ko so prejeli klic, da obstaja varnostna grožnja na letalu letalske družbe Ryanair. Aktivirali so vojaški letali, ki sta letalo preusmerili in pospremili na letališče Stansted.

Kot so pojasnili v družbi Ryanair, je bilo letalo na poti iz Kaunasa (Litva) v London (letališče Luton). Pristalo je normalno, po tem ko so ga s pomočjo vojaških letal pospremili na letališče Stansted, ki je usposobljeno za primere, kot so ugrabitve letal ali teroristične grožnje.

Ukrep so izvedli zaradi varnostne grožnje, poroča BBC. Obstajala je namreč verjetnost, da se na letalu nahaja sumljivi paket.

Potnike so ob strogem varnostnem nadzoru pospremili iz letala. Nato so opravili preiskavo in pregledali prtljago. Ko so končali, so sporočili, da niso našli nič sumljivega.

Kot so povedale nekatere priče, so na letališče hitro prispeli reševalci in gasilci. Letališče je bilo začasno tudi zaprto.

B. O.

  • sprehajalec

    Varnostno sumljivega jaz najdem po enem sprehodu skozi letalo. Ne vem kaj je treba maltretirati ljudi, v imenu neke enakosti. Gesla francoske revolucije so bila pisana tudi samo za Francoze takrat. Ne za vse.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!