Petarde sprožile preplah v francoskem letovišču

Ko so slišali zvoke, podobne streljanju, so ljudje v enem od letovišč na francoski Azurni obali v nedeljo zvečer začeli bežati. Številni so se pri tem poškodovali. K sreči ni šlo za nov teroristični napad, ampak je nekdo iz avtomobila vrgel petarde.

Neljubi dogodek se je pripetil v nedeljo zvečer v mondenem Juan-les-Pinsu, ki je znan po živahnem nočnem življenju. Video posnetki kažejo ljudi, ki kriče bežijo ter pri tem prevračajo mize in stole v kavarnah in restavracijah ob obali. Po poročanju lokalnih medijev, ki jih povzema francoska tiskovna agencija AFP, se je pri tem lažje poškodovalo okoli 40 ljudi. Na pomoč so jim prišli reševalci, policija pa je zaprla ceste v središču mesta.

Francozi so bili v zadnjem času priča vrsti terorističnih napadov, za katere je odgovornost prevzela džihadistična Islamska država. Nazadnje je v Nici sredi julija napadalec s tovornjakom zapeljal v množico in ubil 84 ljudi.

STA, A. Ž.

 • Olga

  Ali bo Evropa zaradi zgrešene in odtujene politike živela v strahu?!! Si želimo takšne prihodnosti?! Bomo dovolili, da nam Islam vsili svoje divjaštvo in nazadnjaštvo?!!

 • janez.pokoncni

  To so rezultati multikulti politike. Uničili smo si tako imenovani zahodni stil življenja. V vse nas so nagnali strah, ki se ga ne bomo znebili desetletja tudi, če se ta trenutek nehajo razstreljevati z nami vred.

  • kuskus

   Vladajo nam trenutno najbolj nesposobni ljudje !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!