Po humanitarnem koridorju evakuacija iz Alepa

Foto: STA

Po navedbah Moskve in Damaska bodo iz vzhodnega dela sirskega mesta Alep evakuirali najmanj 4000 upornikov in članov njihovih družin. Podatki o številu upornikov in njihovih družinskih članih se razlikujejo.

Sirska državna televizija je poročala, da bo vzhod mesta zapustilo 4000 upornikov in članov njihovih družin, poveljstvo ruske vojske pa trdi, da jih bo 5000.

Za evakuacijo iz vzhodnega dela Alepa so vzpostavili 21 kilometrov dolg koridor.

Najprej naj bi evakuirali ranjene in bolne, nato aktiviste in medijske delavce, nazadnje pa teroriste, torej oborožene upornike, kot jih označujejo v Damasku. Nov dogovor, ki je pripeljal do evakuacije, naj bi bil plod dogovora med Rusijo in Turčijo, saj je včeraj propadel torkov dogovor o evakuaciji zaradi kršenja prekinitve ognja.

Načelnik generalštaba ruske vojske Valerij Gerasimov pa je sporočil, da se je “po odločitvi ruskega predsednika Vladimirja Putina začela evakuacija 5000 upornikov in članov njihovih družin”. V ta namen so vzpostavili 21 kilometrov dolg humanitarni koridor.

B. J., STA

 • samsara

  Koliko pisanja in besed o tem.
  Nas levičarji pripravljajo na nov kontingent invazivcev?
  Po EU že iščejo prispevke, pomoči…, pa so šli tudi kaj okrog njihovih bratov in bratrance po emiratih?

 • Olga

  S terroristi kar v Sibirijo!

 • Franc Novak 1979

  Ko so Sirci in Rusi odprli 8 humanitarnih konvojev za civiliste pred mesecem, so tile streljali po civilistih, ko so hoteli oditi iz vzhodnega dela v zahodni del Alepa. In sedaj jih bodo spustili, da se spet pod ameriško-saudskim vodstvom prerazporedijo, ponovno oborožijo in izšolajo za še bolj ubijalska orožja, za katere je Obama dal dovoljenje za prodajo v Siriji, samo, da bi kapital profitiral. A je kdo kdaj razmišljal, koliko streliva se porabi na dan v tako intenzivnih bojih, kot so v Siriji? Vsak od teh razbojnikov je postrelil na dan najmanj 10 saržerjev, to je 300 kom 5.56 za kalašnikov, Če to pomnožimo z 200.000 radikalnimi islamisti = 60 milijonov nabojev na dan x 1800 dni = 104 milijarde nabojev so porabili. Če je nabavna cena samo 30 centov je to 35 milijard evrov samo za pešadijsko strelivo. Imajo pa š tanke, topove, ročne raketne metalce, TOW, minomete, pa cele vagine eksploziva, torej je “kriminalna opozicija” od enega zapisa na zidu prešla dolgo pot do milijardnih zaslužkov za plačilo vojne. Oziroma je že zagotovila koncesije za naravna bogastva v prihodnosti, ko bo “kriminalna opozcija” prevzela oblast, Novinarji tipa Valenčič in Švegelj pa pisunijo o tem, kako bogi so tile opozicionistični lopovi.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!