Policija preprečila smrt britanske premierke Therese May

Theresa May (Foto: epa)

Teroristi postajajo vedno bolj ambiciozni, saj si zadajajo tarče visokega profila. Osumljenca, ki so ju prejšnji teden aretirali med racijo na domu v Londonu in Birminghamu, sta namreč po navedbah protiteroristične policije načrtovala bombni napad na Downing Streetu z namenom, da umorita premierko Thereso May. 

Iz Scotland Yarda so sporočili, da sta moška v priporu, kjer čakata na sojenje. “Naaimurja Zakariyaha Rahmana iz severnega Londona in Mohammeda Aqiba Imrana iz jugovzhodnega Birminghama je protiteroristična enota metropolitanske policije 28. novembra pridržala po raciji na domu.”

Foto: epa

Eksplozivno telo sta nameravala skriti v torbo
Dvajsetletni Rahman je obtožen načrtovanja terorističnega napada in pomoči Imranu pri načrtovanju terorističnega napada, 21-letni Imran pa je obtožen priprave terorističnega napada. Aretirana moška sta nameravala eksplozivno telo, skrito v torbi, odložiti pred varnostna vrata na Downing Streetu. Gre za območje, kjer je večje število policistov in turistov, zato bi lahko ob napadu prišlo do večjega števila smrtnih žrtev.

Policija zatrjuje, da je Imran poskušal pridobiti lažni potni list, da bi lahko odpotoval v Libijo. Mirror poroča, da so 28. novembra popoldne v Londonu najprej aretirali Rahmana, nato pa še Imrana v Birminghamu, zaradi svojih dejanj pa se bosta znašla pred sodnikom.

N. Ž.

 • TOML

  S tem se strinjam.
  Naslednja naj bo Meklova in Juncker.
  Ata in mama drhali, ki sta jih navlekla v EU.

  • Tone

   Torej se strinjate, da je politične probleme najpametneje reševati s terorističnimi akcijami?

   • Interkom

    Ja, samo pametno je to treba izvesti. Zdaj prisluškujejo vsem komunikacijam, imajo računalnike ki prepoznavajo vsako izrečeno besedo, če gre za kaznivo dejanje, zato je treba uporabljati besedilo o športnih dogodkih. Recimo: Vpr.: Kdaj gremo na tekmo? Odg.: 0b 14:30 pa zastavo vzemi ti s seboj. Vpr.: a se lahko prinese zastavo na drogu na tekmo, ali moram vsako stvar primnesti posebej? Odg. Najbolje da posebej, pa če bo treba pustiš drog pred vrati, jo bomo na tribuno privezali. Ima karte v pri vrsti, vse zrihtano.

   • TOML

    To ni več politični problem, to je že problem obstoja nekega naroda.
    Ta sistem političnega reševanja pelje direkt v vojno.

    • Tone

     In vi bi ta problem reševali s terorističnim pobijanjem

     • TOML

      Da ne boš preveč politično korekten.
      Socialisti nimate moralne avtoritete pridigat
      o sovražnem govoru ali delati definicijo sovražnega govora,
      kajti to vam jemlje speljanakomunistična revolucija in genocid nad slovenskim narodom.
      No, samo da razumeš.

     • Tone

      Od kod ti ideja, da sem socialist? Nisem omenjal sovražnega govora, ampak stališča, kako reševati politične probleme.

 • samsara

  To samo potrjuje dejstvo, da so tile musliji po EU v funkciji uporabnih idiotov, ki ne ločijo levo/desno, zgoraj/spodaj, črno/belo…
  Naj se zamislijo ‘visoki’ podporniki in zaščitniki teh fanatičnih sfantaziranih divjakov. Oni le ločijo, samo sekajo, posiljujejo, streljajo, se zaletavajo, požigajo…

  Kaj našim najvišjim levičarjem dragega in priljubljenega Ahmada so že spustili s psihiatrične bolnišnice?

 • rubec

  Zvit in zelo pretkan načrt. Popoln umor tako popoln kot je musliman popoln idiot .

 • Asterix in Obelix

  Alžirija, Libija, Nigerija, Venezuela, Ekvador, iran, Irak, Kuvajt, Katar, Združeni arabski emirati so članice OPEC. Ali mislite, da je med temi državami vsaj ena, ki si ne želi propada krščanstva? Meni delujejo bolj kot podporniki komunizma in islama.

  • DJURO SUMAR

   Saj prav zaradi tega jih kristjani tudi neprestano napadajo.

 • totex39

  To je bilo pričakovati, ko pa imajo te golazni toliko na kupu.

 • DJURO SUMAR

  Zadnji čas, da svojo vojsko iz tujine vrnejo na svoj otok in pustijo druge pri miru.

  • xtc

   Mislim ,da morajo akcije le še okrepiti in bit malce bolj temeljiti pri opravilih.

   • DJURO SUMAR

    Treba je pobiti čim več ljudi, predvsem otrok, ti so najnevarnejši.

 • Asterix in Obelix

  Zanima me še to, zakaj ta dva hočeta ubiti Tereso May? Ali nočeta, da gre VB iz EU? Če nočeta, da gre me še zanima, zakaj nočeta, da gre VB iz EU?

 • Anton

  Rahmana vZdruženo levico!

 • Morala

  Na FB sem prebrala, da sta Angleža…haha…..

 • Vince Blake

  Pa še ne teden nazaj se je ta avša usajala na Trumpa, ko je retvital videje muslimanskega nasija. Pa ji je lepo odgovoril, naj se raje pobriga za muslimanske teroriste, ki jih ima na svojem teritoriju. Njim (američanom) gre pa baje čisto v redu. https://twitter.com/realDonaldTrump/status/936037588372283392

  Ha, ha, ha, dobro ji je zavezal gofljo.

 • Caetano

  Zdaj ko se govori o morebitnem vračanju migrantov je treba reči dve stvari. Prvič res je kalifat IS na BV propadel. V osvobajanju zadnjega oporišča jihadistov okoli Evfrata sta dobro sodelovala Putin in Trump preko svojih posrednikov. Na zahodnem bregu Evfrata so delovali Rusi in Asadove sile na vzhodnem pa Kurdi in Američani. Ti so pred par urami osvobodili še mesto Hajin.

  Drugič pa kar je POSEBEJ POMEMBNO za Evropo. Ko govorimo o morebitnem vračanju migrantov je treba vedeti, da se bodo morda res vrnili kaki nenevarni ali manj nevarni, nikakor pa ne najbolj nevarni, ker bi jih v Siriji ali Iraku takoj prijeli.

 • dob

  >>Policija preprečila smrt….<<

  To ni nič, kučan je nam prepovedal življenje!

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!