Policija preprečila smrt britanske premierke Therese May

Foto: epa

Teroristi postajajo vedno bolj ambiciozni, saj si zadajajo tarče visokega profila. Osumljenca, ki so ju prejšnji teden aretirali med racijo na domu v Londonu in Birminghamu, sta namreč po navedbah protiteroristične policije načrtovala bombni napad na Downing Streetu z namenom, da umorita premierko Thereso May. 

Iz Scotland Yarda so sporočili, da sta moška v priporu, kjer čakata na sojenje. “Naaimurja Zakariyaha Rahmana iz severnega Londona in Mohammeda Aqiba Imrana iz jugovzhodnega Birminghama je protiteroristična enota metropolitanske policije 28. novembra pridržala po raciji na domu.”

Foto: epa

Eksplozivno telo sta nameravala skriti v torbo
Dvajsetletni Rahman je obtožen načrtovanja terorističnega napada in pomoči Imranu pri načrtovanju terorističnega napada, 21-letni Imran pa je obtožen priprave terorističnega napada. Aretirana moška sta nameravala eksplozivno telo, skrito v torbi, odložiti pred varnostna vrata na Downing Streetu. Gre za območje, kjer je večje število policistov in turistov, zato bi lahko ob napadu prišlo do večjega števila smrtnih žrtev.

Policija zatrjuje, da je Imran poskušal pridobiti lažni potni list, da bi lahko odpotoval v Libijo. Mirror poroča, da so 28. novembra popoldne v Londonu najprej aretirali Rahmana, nato pa še Imrana v Birminghamu, zaradi svojih dejanj pa se bosta znašla pred sodnikom.

N. Ž.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!