Policisti zasegli 185 kilogramov marihuane in 3,2 tone tobaka, med osumljenci tudi Slovenec

Fotografija je simbolična. (Foto: iStock)

Hrvaška policija je zaradi več kaznivih dejanj, med drugim trgovine z mamili, osumila 43-letnega slovenskega državljana ter tri hrvaške, stare 49, 58 in 45 let. Zasegli so jim tudi 185 kilogramov marihuane in 3,2 tone tobaka v listih. Enega hrvaškega osumljenca še iščejo, preostali so v priporu, je sporočila hrvaška policija.

Po večmesečni policijski preiskavi z imenom Syracusa so trojico pridržali, kazensko prijavo pa izročili javnemu tožilstvu, poroča hrvaška tiskovna agencija Hina. Osumljeni so nepooblaščene proizvodnje mamil in trgovine z mamili, ponarejanja dokumentov, zlorabe osebnih dokumentov in overovitve neresničnih podatkov med aprilom in septembrom lani.

Osumljeni 58-letni hrvaški državljan je v dogovoru z drugimi dal na voljo svoje skladišče v kraju Donja Bistra, kjer so hranili mamila in tobak za nezakonito trgovino, pri tem pa sklenili lažni dogovor o najemu prostora.

Slovenski osumljenec je s 45-letnim hrvaškim osumljencem že leta 2013 ustanovil navidezno trgovsko podjetje, preko katerega so dejansko tihotapili razredčeno gorivo iz Slovenije na Hrvaško, navaja Hina sporočilo policije. To gorivo so prav tako hranili v omenjenem skladišču.

D. Č.

 • xtc

  Jurček Hrvaška doo?

 • rubec

  To ima kordeš za cel teden.

  • pahorpohar

   skadiu kr neki pounds of dat bih skor vec k mariskdo v slo 24/7 wakebake 4am shit bitch ampak to ni vutra ti povem da so ga cukri pa smarnca sfukal poleg tega da ma mongoloidsko-venezuelske gene lolololl. vam ni več pomoči, na cesti pa tak noben ne bo reda naredil sej vidte siska k ga se sosedi hocjo v zaporu od strahu, k ne vedo kaj se okol njih dogaja. uzivite kar se imate. AJD ajd ADIJO, CIAO….

   • rubec

    Kje si se pa ti maorsko naučil. Si med njimi živel?

    • pahorpohar

     ko te jebe

 • Staybell geenius

  Medtem pa pravi profesionalci beli prahec dovažajo direktno na Trstenjakovo, v t.i. “Prijedorski navezi”.

 • Olga2345

  Bodo vsaj Hrvati naredili red! Slovenski policisti in sodstvo imajo preveč dela s Šiškom in s tihotapljenjem nezakonitih migrantov, ne morejo tihotapiti se mamil…

  • cosmosjasnovidec

   Zadetek v polno.
   ————————————————————————
   Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
   DR.Cosmosjasnovidec

 • valenavinic

  ︂Than︂k︂s ︂B︂r︂o︂o︂!︂! I︂’︂ve fo︂u︂nd t︂h︂e︂r︂e︂e︂ m︂y T︂e︂a︂c︂h︂er N︂a︂k︂︂e︂d ! H︂a︂h︂a︂a︂h︂

  • wbartick

   H︂︂a︂h︂a︂h︂h l︂u︂c︂ky d︂u︂de

 • cosmosjasnovidec

  Za mamila mi je jasno ni mi pa za zasego tobaka.
  Sicer je jasno,da je bil za prodajo ampak nikjer v zakonu ni določeno,da je prepovedan,da ga je prepovedano gojiti niti količina posedovanja ter,da ga je prepovedano prodajati.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!