Pa imamo poroko treh žensk. Poglejte, kaj bo naredila ena izmed treh mladoporočenk.

Foto: iStock.

Medtem ko v Sloveniji potekajo priprave na referendum o zakonski zvezi, pa se v Braziliji dogaja prava lezbična telenovela. Ne samo da zakon tam dopušča zakonsko zvezo med dvema lezbijkama, očitno se lahko zdaj poročijo že kar tri. In to še ni vse – posvojijo lahko tudi otroka.

Poslovna ženska, zobozdravnica in vodja uprave so se po treh letih skupnega življenja odločile, da svojo bizarno skupnost potrdijo še na matičnem uradu. Tri ženske zase pravijo, da so družina in so na to ponosne. V Braziliji je to sicer že drugi primer tovrstne “pluralne” poroke, poroča El País.

Lezbični trio že planira prvega otroka
Potem ko so neveste sklenile zakonsko zvezo, zdaj načrtujejo tudi otroka – ena izmed njih ima namreč namen zanositi s pomočjo umetne oploditve. Otrok bo imel tri priimke, vsaka pa je napisala tudi svojo oporoko, saj se bo njihovo skupno premoženje delilo na tri dele.

Odvetnica za družinsko pravo: to je protiustavno in nesprejemljivo
Medtem ko se matičarki, ki je opravila poročni obred tria, zdi poroka med tremi osebami nekaj povsem sprejemljivega, pa odvetnica Regina Beatriz Tavares trdi drugače.

Prepričana je, da to v njihovi državi ni samo družbeno nesprejemljivo, ampak tudi protiustavno.

Nedavna poroka je pretresla tudi konzervativne zakonodajalce. Ti se namreč zavzemajo za zakone, ki bodo dovoljevali zakonsko zvezo zgolj med enim moškim in eno žensko.

N. K.

Naslovna fotografija je simbolična, tri ženske iz prispevka pa si lahko ogledate tukaj.

 • pokvarjeniSvet

  Evo vam Agender bolniki (brezspolniki oz menjavanje spola kak jim veter zapiha) so že zmagali na Švedskem: http://pandora.kreativisti.org/idiotizam-kao-religija-svedska-vlada-zagovara-pravnu-promjenu-spola-u-12-a-operaciju-u-15-godini-zivota-protiv-volje-roditelja/

  • dob

   Pri Microsoftu že delajo converter spolov, religijskih in ideoloških prepričanj. Tako si bodo tisti najbolj zagreti lahko premislili po petnajstkrat na dan.

 • Vera

  To počnejo tiste-ti , ki ne živijo od dela svojih rok , temveč na račun družbe ! Sramota !

 • dob

  Matervola, pa saj to ni poroka, to je koalicija!

 • xtc

  Mislim ,da tekele neumnosti leonavojnih le tem ne koristijo,vsaj dolgoročno ne,čeprav se trenutno dozdeva ,da dobivajo se lahko zadeva na pretiravanjih zalomi in zadeve se bodo zasuknile v drugo skrajnost.

 • Shalalabayzer

  Francozi so imeli to kar dobro urejeno… t.i. P.A.C.S.

  Mi bi lahko povzeli podobno stvar, ter bi jo predrugačili in omogočili (skoraj) popolno svobodo pogodbenima partnerjema ali pa — partnerjem/icam. Poroko pa bi ohranili tako kot je.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Civil_solidarity_pact
  Na žalost članek ni preveden v slovenščino

  • pokvarjeniSvet

   Saj namen liberalcev (podaljšana roka globalistov) ni da bi se dalo pravice do poroke in podedovanje med istospolnima partnerjema, ampak posvojitev in mentalno pohabljenje otrok.

 • pajot

  In kaj je naredila ena izmed mladoporočenk?

  • dob

   Ne vemo še. Počakaj, da se najprej reši spor na sodišču okrog garderobe.

 • dob

  Najprej vse tri posvojijo otroka. Potem se dve ločita in otrok ostane s ta tretjo. Potem si ta, ki je ostala sama z otrokom, dobi drugi dve partnerki. Nakar se dve, ena od teh je ta z otrokom, ločita od tretje! Ki zdaj ostane z otrokom, ki ga prej ni imela.
  Uni dve ga ne marata, saj bosta imeli svojega. Ta zdaj, je pa že obnucan.

  Garderoba od ta prve ostane pri drugih dveh in okrog tega se zdaj tožijo.

 • Aton

  To precej znižuje število bodočih migrantov

 • viktorh

  “Tri ženske zase pravijo, da so družina in so na to ponosne. V Braziliji je to sicer že drugi primer tovrstne “pluralne” poroke, poroča El País.”
  Res sem radoveden, če bi me slovenska skrajna levica podprla v mojih prizadevanjih za “mnogoženstvo”.
  Kaj morem, sem potenten, zdrav, premožen in ena žena mi je premalo.
  Moram poklicati te pob’če iz ZL za podporo.
  Juhu bo luštno. Lahko bomo štiričlanska družina in uživali. Otroke pa naj imajo drugi, ki se jim ljubi zanje skrbeti in jih preživljati.

 • Poštenje velja

  izrodki narave

 • Vipavec

  Rok trajanja ?
  Upam da bodo v zelo bližnji prihodnosti ponosno objavile tudi ko bo njihova “koalicija” razpadla. Zdržala itak da ne bo.

 • učko

  Zdej se bojo lahko poročali tudi masovno, zakaj pa ne! Zdej je že vse možno in mogoče !

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!