Portugalsko zajel peklenski požar, v katerem je življenje izgubilo že 62 ljudi, število pa še kar narašča

Foto: epa

Na Portugalskem divja hud požar, v katerem je življenje izgubilo že 62 ljudi, 59 pa je ranjenih. Večina žrtev je umrla na območju Pedrogao Grande v avtomobilih, ko so poskušali pobegniti ognjenim zubljem. Med žrtvami so tudi štirje otroci.

Portugalski premier Antonio Costa je divjanje požara označil za največjo tragedijo v zadnjih letih, notranji minister Jorge Gomes pa je delil informacijo, da kar 30 ljudi izgubilo življenje v svojih avtomobilih, 17 pa v bližini njih na cesti, ki vodi do glavne avtoceste. “Skupno število žrtev lahko naraste,” je še dejal.

Foto: epa

Portugalski mediji poročajo, da se s požarom bori kar 600 gasilcev, med 59 ranjenci pa je tudi osemletna deklica, ki so jo našli tavajočo in v opeklinah na območju, kjer je divjal ogenj. Med huje ranjenimi je tudi šest gasilcev, dva pa sta pogrešana.

Foto: epa

Čez noč je Portugalsko zajelo kar 60 požarov, s katerimi se bori 1.700 gasilcev, pri gašenju pa jim pomaga tudi sosednja Španija, ki jim je v pomoč poslala dve letali za gašenje. Vzrok požara še ni znan, premier Costa pa je izjavil, da obstaja možnost, da ga je povzročila strela ob neurjih, poroča BBC.

C. Š.

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!