Prava norišnica v Beli hiši! Vse Obamovo mora v šestih urah ven, da se lahko vseli Trump

Foto: epa

Osebje Bele hiše se pripravlja na izselitev starega predsednika in vselitev novega, za kar bodo imeli le šest ur časa. Vodja osebja ocenjuje situacijo kot ‘organiziran kaos’.

Med inavguracijskim govorom novoizvoljenega predsednika Donalda Trumpa 20. januarja bo 100 članov osebja Bele hiše pripravljalo vse za vselitev nove predsedniške družine. Od 10.30 zjutraj bodo začeli s selitvijo Obamovih, nato pa bodo vselili Trumpove.

“Je kot organiziran kaos,” je priznal šef osebja Bele hiše Stephen Rochon. Tovornjaki za izselitev bodo pripravljeni na južnem vhodu, vselitveni pa bodo na severnem delu Bele hiše. Med vselitvijo bo del osebja pripravljal jedilnico, kuharji pa bodo skuhali večerjo, ki bo na urniku pred inavguracijskim plesom.

Novoizvoljeni predsednik z družino ima na voljo povsem proste roke glede sprememb dekoracije v zasebnih prostorih Bele hiše, v drugem in tretjem nadstropju. Številni so bili zaskrbljeni zaradi Trumpovega razkošnega okusa in blišča, s katerim je opremil svoja domovanja, vendar je ta sporočil in obljubil, da ne načrtuje nobenih dragih sprememb Bele hiše.

Obama renoviral kopalnico in otroški sobi
Medtem ko Trump obljublja, da se ne bo lotil prenove predsedniškega domovanja, pa so nekdanji predsedniki pustili številne sledi v predsedniški palači. Glavna želja predsednika Obame ob vselitvi je bila vgraditev posebne glave za tuširanje, medtem ko so za njuni hčerki Sasho in Malio opremili sobi v dekliškem slogu.

https://twitter.com/OnlineMagazin/status/796647671821955072

Obama pa ni bil edini predsednik, ki si je dal vgraditi posebno prho, tako si je dal tudi 36. predsednik ZDA, Lyndon Johnson, vgradil novo prho s posebnimi šobami, ki so vodo usmerjali v zelo drobnih curkih, pritisk vode pa je bil enak gasilni cevi. Kot piše Daily Mail so takratni projekt financirali iz tajnih fondov in je stal več deset tisoč dolarjev. Ko se je za njim vselil njegov naslednik Richard Nixon, je takoj ob vselitvi v Belo hišo odstranil celoten sistem.

Drugače in bolj zapleteno je, če želi predsednik spremeniti katerega od javnih prostorov v prvem nadstropju ali zgodovinske sobane, kot je Lincolnova spalnica. V tem primeru se morajo posvetovati s posebno komisijo za zaščito Bele hiše. 

Miha Pirih

 • Anton

  Komunisti in njihovi hlapčki so take zgodovinske hiše prenovili z ognjem. Njihov doprinos k zgodovini je viden še dandanašnji…..

  • Nata

   še prej pa so jih spraznili in odnesli domov !!

 • Antonius

  Glede na nepotrebni odpust ruskih diplomatov, ki ga je Obama zakuhal Trumpu tik pred inavguracijo, bi jaz ravnal povsem enako. Iz bele hiše je Trump Obamo dobesedno ven vrgel.
  Putin je ravnal pravilno, ker ni posegel po povračilu in odpustu ameriških diplomatov.
  S podporo Clintonovi v predvolilni kampanji je Obama pokazal iz kakšnega političnega testa je. Za njegovo preprostostjo se skriva veliko umazanije.

  • Nata

   Oh, Antonius – ste dobra dušica ? Se vidi, oz. se bere .
   ” Preprostost ” ?

  • FORT WORTH

   Prej,kot je Obama sprejel odlocitev za izgon ruskih diplomatov se je posvetoval z razlicnimi svetovalci…
   Ta poteza Americanom niti najmanj ne skoduje.
   Ne smemo pozabiti,da Ameriski politiki v prvi vrsti sledijo Ameriskim interesom sele nato se delijo na republikance in demokrate.
   Nagnati bi jih morali ze veliko prej. Rusi se vedejo v Ameriki,kot da je njihova in pocnejo marsikaj.

   Putin je moral stopiti korak nazaj. Tu se je bila zivcna vojna,ki je Putin ni vzdrzal.

   • Antonius

    Za vas sem pa res prestar, da bi me mogli kaj novega naučiti o diplomatskem obnašanju v politiki.
    Rusi v Ameriki počnejo isto, kot Amerikanci v Rusiji. V zrcalo politike in diplomacije je včasih potrebno pogledati tudi z druge strani.

    • FORT WORTH

     Nikogar ne mislim uciti.
     Tvoja starost me res ne zanima,ker nima nobene veze z mnenjem.
     Moje mnenje je pac,da so rusi popolne zgube in njihovo obnasanje je popolnoma skregano z bontonom in profesionalnostjo…
     Upam pa,da mi dovolis napisati svoje mnenje ?!

     • Antonius

      Ni problema. Opazil sem vas, ker ste FORT WORTH-ovo razmišljane obesili na Antoniusove noge.
      Vaša razlaga je razlaga naivnim, zato sem se nagovorjen odzval.

     • FORT WORTH

      Naivnim ?! Niti slucajno !
      Vsak,ki je bil v teh dveh drzavah ve o cem pisem…

      Predlagam,da se TI-kava.
      Nekako se mi zdi blizje in bolj dostopno…

     • Antonius

      Naj vam zaupam, da se moji komentarji nanašajo izključno na vsebino prispevkov, pod katerimi komentiramo. Zelo se izogibam brezplodnim polemikam in nesmiselni čvekariji, ki se jo zelo namensko gredo razni Duhci in njej podobni.
      Tikam se izključno s poznanimi, dva sem pa sprejel v tikanje, ker sta na portalu sodelujoča mojih let. A se spominjate, je bilo vprašanje na temo povojnih časov, pa sem takoj vedel, da sva “najboljši” letnik.
      Sicer pa, a ni vikanje imenitno, ker nas v polemikah na distanco, zavezuje k spoštljivemu nagovarjanju in primernemu obnašanju.
      Preletite komentatorje z očmi pa boste odkrili, da se vsi tikajo in eden drugega zmerjajo.

     • FORT WORTH

      Tikanje ne pomeni nobenega zmerjanja. To ni pravilo.

      Nekateri si pac privoscijo zmerjanje potem se pa stejejo enkrat med intelektualce drugic med konjerejce,tretjic med vlagatelje in se in se…
      V resnici se sami ne vedo kaj sploh so.Ob vsem tem pa zahtevajo moderatorja,ki bi jih scitil.
      Eden je tak z ocali,drugi pa s crko h v priimku (:-)))))

     • Lokomotivführer

      Sem osebno doživel, ko mi je Francoz rekel, oz. nakazal, kaj meni o amerikancih, “češ da še vikati ne znajo!”.

 • Ryuk

  Hehe. Naslov bi moral biti: Trump vrgel črnsko družino z otroki ven iz hiše.

  • PIA PlA

   Pišuka ste škodoželni!

   Kako vrgel, če jim je pa najemna pogodba potekla?

 • kokobily

  Ekipa,prosim, vsaj malo zdravorazumske distance od Trumpove riti (končno, dovolite človeku, da vsaj lahko prdne, ne tiščite se mu noter, kot štopl)..
  Na tole mislim:
  ” Številni so bili zaskrbljeni zaradi Trumpovega razkošnega okusa in blišča, s katerim je opremil svoja domovanja..”
  Kič, ki ga lahko premore kakšen balkanski YUGO-Švaba, ki je s svojo mesarijo napraskal polno vrečko mark, ali srbski narko-diler z polkilsko zlato verižico okrog vratu…
  Z denarjem, ki ga baje ima, bi ta irski pav lahko plačal kakšnega svetovalca za notranjo opremo….

  • Nata

   no, ta bogataška stanovanja smo že velikokrat imeli priliko videti .Zanimivo, da imajo vsi isti ” okus ” ! Okus denarja.
   Pa vseeno upam, da bo Tumpu vsaj nekaj od napovedanega – uspelo .

   • Steiermark

    Nata, ta “bogataška” stanovanja, niso narejena in zgrajena z našim žulji, kot stanovanja in vile teh balkanskih opankarskih podgan, ki še vedno kradejo in ropajo Slovenski narod in nam tudi ukazujejo – nas zasužnjujejo! Saj ni važno ali ima njihov okus , okus denarja, ker je okus osebna stvar in se o njem ne diskutira. Vsak ma svojega, važno , da to počno s svojim denarjem in ne z denarjem ljudi….

    • Nata

     Joj, seveda se strinjam . Vendar sem mislila na stanovanja ruskih tajkunov. Ki smo jih imeli priliko videti v raznih Tv oddajah.
     In, moram primomniti, da zelo spominjajo na tisto, kar smo videli zadnjič .
     Seveda pa imaš prav. Ena so res narejena z denarjem, ki so prislužili.Bila je samo pripomba, ni bila diskusija.

   • Adolf Hitler

    ne nekai temveč vse!

  • Steiermark

   kokoška, “ta irski” ni irski ampak nemški potomec – njegov oče je bil Nemec, ki je z poštenim delom, v ZDA, ustvaril imperij in ga predal svojemu sinu, ki tudi zna in ga nadaljuje!

 • Za Slovenijo

  Srečno Trump!!!

 • Caetano

  Obama you are fired !!

 • tarantela

  Jaz sem pa mislila, da se prejšnjim predsednikom ni treba izselit iz Bele hiše…

  • rrrrr

   Amerika ni Slovenija.

  • Steiermark

   Ja, seveda si tako “mislila”, ko poznaš samo jugokomunajzarsko elito, ki se potem, ko je enkrat že zasedala protokolarno vilo v murglah, ni hotela več izseliti, celo več, podarili so jo tistemu, katerih najbolj intimna misel ni bil svobodna in samostojna Slovenija in s katero se še danes nemore spoprijazniti, za borih 20.000 DM – ob realni vrednosti 500.000 E!

 • tarantela

  Zgoraj na spletnih zanimivostih je slikca trebuha s popkom. Me zanima, kako izgleda popek na notranji strani, mislim pod kožo. Kam ji pritrjen?

  • Kat Wilson

   mislim da na maščobno tkivo…

 • mirodel

  V šestih urah, dajte no. Res je v Ameriki vse mogoče, ampak tole je pa čisto rumena novinarska raca.

 • Aron

  belski miljarder vrgel temnopolto družino iz hiše, tipično ameriško :)

  • radames

   A iz svoje hiše?

  • stajerc5

   Jutri zacnemo pri nas!

 • sončnica
 • Vera

  To enostavno ni res , ker je bilo sinoči pri TV dnevniku rečeno, da Trump ne bo v Beli hiši prav ničesar spreminjal . Prej bi verjela njemu, kot našim novinarjem iz kluba 571 .

 • antimur

  Trump bi moral še prej izseliti Obamove, saj bo potrebna nujna dezinfekcija pred vselitvijo civiliziranih ljudi.

  • Steiermark

   Samo dezinfekcija, nebo zadostovala. Potrebno bo opravljati eksorcizem, da se bo izgnalo zle duhove….. Tudi pri nas, predvsem v DZ bi bilo potrebno opraviti izganjanje zleh duhov, ki manipulirajo z jugolevaki, njihovimi hlapci!

   • Vera

    ” Jugo-levaki ” manipulirajo z nami Slovenci !

    • Steiermark

     Hvala Vera, nisem niti opazila, kako se mi je “zapisalo”. oz. bi tudi tako lahko bilo pravilno – ker pač zli duhovi – satan, obsede jugolevake in manipulira z njimi, ki postanejo satanovi hlapci in rovarijo in delujejo proti nam Slovencem! Samo za izgon tega satanističnega zla, iz DZ, mislim, da trenutno ni nobeden še živeči eksorcist, dovolj močen…..zato se moramo mi, vsi , družno boriti proti rdečemu satanističnemu zlu in zlem duhovom…..

     • fmg9

      V vašem koncu je eksorcist z dovolj znanja (Žiče). Ampak to ni stvar moči eksorcista (ta prihaja od Boga), in bi enako povedal kot ti: “se moramo mi, vsi , družno boriti proti rdečemu satanističnemu zlu in zlem duhovom”

 • tarantela
 • garfi

  odlična novica
  slaba pa, da ga kurćan inštruira za strica iz ozadja
  do 20. januarja bodo čistili smrad in nesnago za osamovimi

 • PIA PlA

  To bi mi morali storiti najkasneje leta 1991 z milekom, pa bi danes imeli mir pred rdečo zalego.

  Čakam na naslov:

  Vse hišnikovo mora najkasneje v šestih urah ven iz državnih služb in javne uprave, da se lahko vseli poštenje in normalno življenje.

  • FORT WORTH

   Danes bi imeli normalno drzavo. Cetrt stoletja nam ze vladajo tile levaki proti slovensko nastrojeni politiki. Samostojne drzave nikakor niso hoteli in ni jim bila intimna opcija. Ukradli so nam drzavo in iz leta v leto je imamo manj.

   • PIA PlA

    Ali pa jo imajo več oni, in še bolj intimno zraven!

  • Olga

   ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

  • Lokomotivführer

   Sama sebe oz. prvi stavek zanikaš z drugim; vsako čakanje je po prvi trditvi narobe in še več: karkoli se bo kdaj zgodilo, je bo (že) prepozno!

 • Krtača17

  Tisto plastično vrečko ki jo je Obama s sabo prinesel v belo hišo….a za to rabijo 6 ur?

  • Steiermark

   Krtača, tudi tisto “plastično vrečko” s katero je polovica balkana priromala v Slovenijo ter jo napolnila z našim denarjem, ko jim vrečka ni več zadostovala, so pa polnili račune v fiskalnih oazah, vedno z našim, slovenskim, kot opankar, njegov kratkonogi stric in ostala svojat, ki se je obogatila in se še bogati, na naš račun, tudi z jemanjem kreditov, ki končajo, “neznano kje” odplačevali pa jih bodo naši potomci! Komunistična miselnost – kar je tvoje je moje, kar je pa moje pa nikogar nič ne briga – narod pa crkuje v pomanjkanju…..

   • MEFISTO

    Hvala Bogu za Balkan!

    Kdo bi nas sicer siromašil in primitiviziral?

 • samsara

  Organiziran kaos?
  Se to dogaja prvič in ne morejo tega ‘podviga’ izpeljati nekoliko bolj organizirano in umirjeno?

 • Adolf Hitler

  upam da ga bo Trumpf dal še u vetrino za vse čase tega prokletgav negeria kafferia in ostale gnoie z njim Heil Trumpf

 • garfi

  Prava norišnica v Belem svetu! Vse Osamovo mora v šestih urah ven, da se lahko vseli Trump

  • Adolf Hitler

   to bi ga moru v pol ure vun šutirat

 • HANS

  Trump je vajen luksuza samo z svojim denarjem. Ostali, posebej Obama, pa azradi neizživetosti vpeljujejo spremembe v Whitehausu na stroške državljanov USA.

 • Kat Wilson

  Obamo in Michela bi ziher izselili direkt v zapor, kamor spadata.

  • Kat Wilson

   Pa še marsikoga drugega zraven,da nebo pomote. Zločinci

   • cosmosjasnovidec

    Tvoj ciganski oče je že prišel iz zapora zaradi kraj kokoši po celi vasi?
    Če ni bi se mu ta dva lahko pridružila z tabo vred saj bi si ti kot ciganska moška prostitutka tam še zaslužil kakšen euro,da ti ne bi bilo potrebno beračiti na Slovenskih ulicah.

    • Kat Wilson

     Brez skrbi, meni ni treba beračiti. :) Socialko, otroške dodatke in vse ostalo kar mi pripada mi plačuješ ti in tebi podobni sproženi bedaki.

    • Adolf Hitler

     Donald Trump Tells President Obama ‘You’re Fired

     https://www.youtube.com/watch?v=RPfxyFMUd1k

 • pokvarjeniSvet

  Zdaj se bo prvič zgodilo, da bo belec vrgel črnce iz bele hiše.

 • Adolf Hitler

  Das Weiße Haus – Trump schneller umziehen”

  https://www.youtube.com/watch?v=CB4DhylQR14

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!