Preveč Angele Merkel, premalo možatosti

Protest v podporo migrantom pred novim letom lani; Foto: epa

Po spolnih napadih v Kölnu za novo leto, ki so jih zagrešili muslimanski migranti proti nemškim ženskam, so dobili zaščitniki pravic žensk veter v jadra po celotni Evropi. Učenjaki in politiki zagotavljajo javnosti, da se bodo moški migranti iz severne Afrike in z Bližnjega vzhoda, ki trkajo na vrata Evrope, morali naučiti, da so ženske tu neodvisne in seksualno svobodne.

Seveda so take izjave popolnoma prešibke, da bi vplivale na moške predstavnike maskulinih kultur, meni kolumnistka Iben Thranholm. Za te posameznike so močne evropske ženske lahek plen, spoštujejo namreč samo močne moške, ti pa v Evropi niso ravno pogost pojav. Pomanjkanje možatosti v evropski kulturi jo dela nesposobno, da bi se odzvala na političen in kulturni kaos, ki se dogaja v zvezi z migranti.

Ekstremni feminizem ustvaril pogoje, v katerih lahko ženske postanejo žrtve agresivne moške kulture
Namesto da se ukvarjamo s tem, kako bomo migrantom razložili liberalne feministične ideje, bi morali razmisliti, ali ni ravno feministična vojna proti moškosti tista, ki je povzročila, da se šibka in pomehkužena evropska kultura ne more zoperstaviti kulturi migrantov, meni Thranholmova.

“Največja ironija pa je, da je ravno ekstremni feminizem ustvaril pogoje, v katerih lahko ženske postanejo žrtve agresivne moške kulture,” je do feminizma kritična Thranholmova.

Venkerjeva trdi, da se moški nimajo več želje poročati z ženskami, ki sploh niso več ženstvene
Nedavna raziskava, ki jo je izvedel Raziskovalni center Pew, je pokazala, da je število mladih moških, ki se želijo poročiti, samo v ZDA padlo na najnižjo raven v zgodovini. Ameriška avtorica Suzanne Venker trdi, da je za to kriv ravno kulturni vpliv feminizma. Venkerjeva trdi, da se moški nimajo več želje poročati z ženskami, ki sploh niso več ženstvene.

Trenutno spominja Evropa na žensko, ki dovoli, da jo moški pretepa in zlorablja. Kot mnoge pretepene ženske in žene skuša dejanja svojega moškega prikriti, zanj si izmišljuje zgodbice in se spet in znova vrača k njemu.

Feminizem je sprogramiral ženske, da vidijo moške kot sovražnike. Rezultat tega je, da so moški v postmoderni zahodni kulturi postali odveč. Ženske ne potrebujejo več moških, ki bi jih preživljali, varovali ali bili očetje njihovih otrok. Če ženska tako želi, je za otroka dovolj že sperma anonimnega darovalca, še piše Daily Mail.

Foto: epa

Foto: epa

Moderne matere vzgajajo svoje sinove kot ženske
Od šestdesetih let 20. stoletja so moderne matere vzgajale svoje sinove kot ženske. Potapljale so jih v feministične vrednote, kot je recimo odgovornost za domača opravila, kako biti ljubeč, razumevajoč in pozoren in kako se ukloniti vsaki želji žensk. Thranholmova meni, da je to prineslo celo generacijo mehkih, nesamozavestnih moških, ki niso več v stiku s svojo moško naravo, identiteto in močjo.

Feminizem prezira moške vrednote
Danes veliko fantov odraste brez očeta in nima tako nobenih moških vzornikov. Povprečen moderen zahodni moški je bil feminiziran, brez zavedanja ali navajenosti na moške vrednote, kot so pogum, odločnost, žrtvovanje, pravičnost, vzdržnost, samozavestnost, samodisciplina in čast – in sploh ne ve, kaj je to moškost. Feminizem namreč prezira in zavrača te vrednote, kar je imelo na pomehkuženo evropsko kulturo katastrofalen učinek.

Protest proti migrantom; Foto: epa

Protest proti migrantom. Foto: epa

Karakter migrantske politike je podoben materinemu objemu, ki izraža dobroto in odpušča vse
Ta množična feminizacija kulture je imela izjemen vpliv na politiko. Prevladujoča ideologija zahodne liberalne demokracije je sekularni humanizem, ki je v bistvu izjemno ženstven. Karakter migrantske politike je precej podoben materinemu objemu, ki izraža dobroto in odpušča vse. Kdo drug bi lahko to imenoval tudi naivnost, šibkost in vdanost v usodo.

“Ko je migrantska kriza izbruhnila, so se politični voditelji Evrope – na čelu z nemško kanclerko Angelo Merkel – odzvali kot prestrašene kokoši, ne pa kot močni moški, odgovorni za obrambo svojih držav pred invazijo,” je Thranholmova kritizirala evropsko politiko.

Feminizirane moške se proslavlja kot heroje
Na Danskem smo jasno videli, kako so se policisti z otroki migrantov igrali, namesto da bi opravljali svoje delo. Mediji so jih hvalili kot heroje. Delovali so kot ženske z mehkimi srci in ne kot moški, katerim je bila zaupana obramba svoje države in vladavine prava.

“Celotna elita danes, naj si bo v financah, politiki in tako dalje, ni služila vojaškega roka. Le nekaj je takih, ki imajo vojaške izkušnje. Danes v tem, da si bil v vojski, ni več nobenega prestiža. To je preprosto recept za katastrofo. Ti ljudje ne razmišljajo po vojaško. Obstaja neka iluzija, da so ljudje v glavnem dobri, prijazni. In če smo mi dobri do njih, bodo tudi oni dobri do nas. Ti voditelji nimajo nobenega zavedanja o zlu in kriminaliteti,” je za Daily Mail povedala Camille Pegilla, samoimenovana “feministična disidentka”.

Problem je torej v tem, da evropski voditelji – za razliko od voditeljev iz zgodovine, kot so Roosevelt, de Gaulle ali Churchill – nimajo nobenih vojaških izkušenj. Zato nimajo osnovnega razumevanja, kaj je potrebno za zaščito njihove države, kulture in vrednot. So razumljivi, prijazni, naivni in ljubeči do točke, ko je ta odnos nevaren za državljane, ki so jih dejansko dolžni varovati.

Protest proti spolnim zlorabam s strani migrantov; Foto: epa

Protest proti spolnim zlorabam s strani migrantov. Foto: epa

Pomanjkanje moškosti je osnovna težava problemov z migranti
Feministični pristop bo družbo pahnil v kaos in popoln razdor, ker se bo vladavina prava in izvrševanje pravnih predpisov podrejala skrbi, razumevanju in sprejemanju. Pomanjkanje moških vrednot prizadeva tako družbo kot politični sistem. Pomanjkanje moškosti je osnovna težava problemov z migranti.

Trenutni spopad med liberalno Evropo in islamsko moško kulturo razkriva objokovanja vredne pomankljivosti postmodernega feminizma, ki nima moči, da bi se zaščitil pred dominantno moško kulturo. Ogabna kršitev človekovih pravic na novoletni večer v Kölnu kaže srhljiv kontrast. Moška agresija je podivjala in feministične vrednote nam pri tem bore malo pomagajo.

Evropa za preživetje potrebuje moško revolucijo
Ob istem času pa so v globaliziranem svetu migracije neizogibne. Če želi Evropa v tem času množičnih preseljevanj preživeti, potrebuje moško revolucijo. Ta revolucija bo tako pomembna kot boj za pravice žensk v šestdesetih letih. Nujno je, da se zahodni moški začnejo zavedati pomena tega in začnejo graditi socialni, kulturni in politični kapital, zgrajen na moških vrednotah. Samo tako lahko zaščitimo vrednote, na katerih je zrasla Evropa, kot jo poznamo danes, zaključuje svoje misli Thranholmova.

A. R.