Prvorazredni islamisti: Borka Islamske države prejela 150.000 evrov davkoplačevalskega denarja

Foto: Youtube

Prebivalci Velike Britanije so ogorčeni nad zadnjim sodnim škandalom, ki kaže na prvorazrednost islamskih migrantov in skrajnežev ter na drugorazrednost vseh ostalih. Tareena Shakil je bila kot prva ženska v Britaniji obsojena sodelovanja z Islamsko državo. Za njeno obrambo je država namenila več kot 132.000 funtov (155.000 evrov)  davkoplačevalskega denarja.

Šestindvajsetletna muslimanka, ki je delala kot prodajalka v trgovini Morrisons je svojo štipendijo, ki je znašala okoli 600 evrov, porabila za to, da je iz Velike Britanije pobegnila v Sirijo. Tam se je pridružila zloglasni Islamski državi. S seboj je vzela tudi sina, ki je bil v času potovanja še dojenček.

Škandalozno visoki stroški obrambe
Ko se je vrnila iz Sirije, so jo organi pregona takoj aretirali. Na sodišču v Birminghamu je bila spoznana za krivo sodelovanja v Islamski državi in spodbujanja terorističnih dejanj. Do tu vse lepo in prav, če ne bi za njeno obrambo plačala kar država. Stroški odvetnikov so znašali za enega 72.875 funtov in za drugega 53.918 funtov. Poslanec konservativne stranke Andrew Griffiths je opozoril, da bodo ljudje ogorčeni nad ceno in načinom plačila obrambe.

Shakilova se je za pot v Sirijo odločila, ko ji je znanec  in simpatizer Islamske države Fabio Pocas prek Facebooka dejal, da bo šla v pekel, če ostane v Britaniji, deželi nevernikov. Ko je prispela v Sirijo je uporabljala socialna omrežja, da je svojim prijateljem sporočila, da je del njene vere pobijati nevernike in da želi umreti kot mučenka. Svojemu partnerju pa je sporočila, da njun odnos nima več prihodnosti, a da se bosta ponovno srečala v raju.

Na svojem Facebook profilu je objavljala fotografije na katerih pozira s pištolami in avtomatskimi puškami. Na eni fotografiji je celo postavila svojega sinčka ob zastavo Islamske države. Sodnik, ki je predsedoval senatu, je dejal, da Shakilova ni pokazala kančka obžalovanja za svoja dejanja.

“Na vašem Facebook profilu ste jasno izražali svojo podporo Islamski državi. Zavedali ste se nasilja in terorja, ki ga IS povzroča po svetu. Raziskovali ste in točno veste za kaj IS uporablja ženske. Ne za borke, ampak za reprodukcijo naslednje generacije borcev,” je še povedal sodnik.

Ne glede na to, da se je zgodba zgodila v Veliki Britaniji, je pomembna tudi za nas. Tudi pri nas, sicer še v zelo omejenem obsegu, gledamo, kako migranti in muslimani postajajo zaščitena skupina. Če imaš kaj proti desničarjem, belcem in kristjanom si borec za pravice, če si proti muslimanom in migrantom si fašist. Sedaj pa že nekaj mesecev vemo, da država migrantu nameni več denarja kot slovenskemu upokojencu s 40 leti delovne dobe. Živimo v narobe svetu in upamo lahko, da bo prehod nazaj v normalnost nenasilen. A žal nas zgodovina uči drugače.

A. R.

 • xtc

  Mi slim ;da tala ;ne zasluži neke posebne obrambe saj so dokazi dokaj jasni in neizposbitni;če pa že pa v čimcenejši verziji:
  Seveda pa je vprašanje eli za take primerke;nebi moralo obstojati posebno sodišče;tiste s tako neposrednimi dokazi pa poslati takoj na visloice;kajti ti se ne bodo spremenili nikoli;njihovo čuvanje v zaporih pa stane miljone;pa še stalna grožnja so:
  Nadalje;svet je precej iztiril;Slovenija še huje je pa jasno :da se svet že vso zgodovino giblje od ene do druge skreajnosti le v različnih variantah:
  To čemur smo priča danes je dospevanje v levo skrajnost oz: v podivjano anarhijo zgodovinsko pa delno v vzpon islama v zgodovini:
  Vse te anomalije kot pravilno ugotavlja avtor z analizo zgodovine ni možno brez sile in prisile in nedemokratičnih prijemov ter kupa mrtvih ;da se zadeve umirijo:

  • FRANC3

   Pri ”normalnem” sodnem sistemu bi bila obsojena v 10. minutah. Ker pa so Angleži umetniki sprenevedanja (tako kot naši ”neodvisni” sodniki), pa lahko stvar traja dlje-toliko kot si je sodnik zamislil. Zadeva s Patrijo je podobna.

   • francelj3

    Zadeva ni čisto nič podobna Patriji: pri Patriji so bili protagonisti nedolžni in obsojeni protipravno, tale je pa enostavno kriva.

 • Slovenec 33

  Normalni svet ve, da je islam krvava, pedofilska in histerična religija.
  In če je nekdo, ki je polnoleten toliko topoumen, da nasede reklami mora pač posledice pripisati sebi, enako kot odgovarja šofer, ki povzroči nesrečo.
  Prav je, da ima davkoplačevalec, ki nima svojega premoženja deležen na sodišču obrambe, za katero poskrbi država, vendar mora biti ta obramba za davkoplačevalce zastonj.
  Račun za to obrambo je potrebno izterjati od islamske skupnosti iz področja, kamor spada tak islamist, ker so pristojni farji direktno odgovorni za islamistične zločine. Oni delajo reklamo in podihujejo islamski ekstremizem, namesto, da bi ga preprečevali.

 • garfi

  angleški multikulti nwo

 • albusa aquilae

  menda da se obetajo predčasne volitve pri nas…pa da vidimo..kaj bo…

  • Franc Šink

   Na žalost se ne bo nič spremenilo.Še večji razkol se nam obeta !

 • dež

  Drobiž v primerjavi z Nino Zidar Klemenčič in Factor banko.

 • Caetano

  Kar se dogaja v VB, kjer so tudi ze uradna seriatska sodisca, zaenkrat za civilne zadeve muslimanov nam mora biti vsem v svarilni zgled.

 • Nata

  Ja ? Upamo ? Samo to nam še ostane !!
  Britanija je že njihova . Imajo župane…….največ vrtcev………mošej ………..cela mesta , iz katerih so se domorodci odselili…………in seveda šeriatsko pravo !!
  Bravo Angleži ! Pa še Brexit ste se šli ??? Res ste osli na kubik.
  In kdo ima koristi od vsega tega ?
  Verjetno podobni tički , kot pri nas .

  • Winston Wolf

   In to ob tem, da je glede na vse prebivalstvo VB, muslimanov “samo” nekih 6%.
   Zdaj si pa predstavljajte kako bo čez 15 let, ko jih bo 15%.

   • mannuro

    15%??? ne bo jih 32%… ali pa nobenega, ker ta norišnica okrog privilegizirane drhali, ne bo trajala 15 let. Čas se počasi izteka. Denarja za njihovo preužitkarstvo je že zmanjkalo. Gnev ljudi, pa vsak dan večji. Ne bo se pričelo v Sloveniji. Pričelo se bo tam, kjer najmanj pričakujemo. Potem bo šlo kot požar po Evropi. Je pa res, da Evropa “čistke” ne bo preživela.

 • plamen100

  ce pomeni po destruktivn slovenski levofasisticni ideologiji da si fasist, ce si proti proti tej dzihadisticni golazni in proti migrantom ki prihajajo kot kobilice, potem sem ponosen fasist! in upam da bo tega pederaskega etiketiranja slovencev z zmago desnih strank konec, ker drugace bomo morali tudi mi etiketirati rdeco sodrgo v skladu s svetopisemski naceli zob za zob!

 • Antonius

  Samo nastavljanje lic po krščansko v človeku izniči obrambni refleks.
  Bemti politikantsko sodrgo s papežem vred.

 • Kapucinka

  Za take bi morali imeti toliko sočutja kot za esesovce v taboriščih. Te ženske in najstiške koze gredo še kako zavestno k sadistom, ki izvajajo genocid, lomijo kosti za hec, posiljujejo otroke in stradajo oblegano prebivalstvo. Take, ki se vrnejo, naj čim več izprašajo, potem pa jih pošljejo na sirsko mejo kot živi ščit.

  • Adolf Hitler

   ko ti o ss a sploh veš gdo so in kaj to sploh pomen mislm da ne!

   • Kapucinka

    Če nasprotuješ moji izjavi, hočeš reči, da so dobri ljudje? Vprašaj Rösenerja.

    • Adolf Hitler

     ti pa prašai eisenhaueria!!!

 • Adolf Hitler

  taki prasici bi utaknil mg43 tam ko sonce ne pride zraven potem pa sprožil rafal kurba muslimanska

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!