“Sarajevski Valter” je izmišljotina komunistične propagande

Partizanski "Valter", ki ga je v filmu upodobil Bata Živojinović, se je pred Nemci v resnici skrival. (Slika: Wikipedia)

“Čas 2. svetovne vojne. Valter je partizan, ki se bori proti nemški okupaciji Sarajeva,” je zapisano v napovedi filma Valter brani Sarajevo, ki se je te dni znašel na programu Kanala A. Valter je (bil) seveda izmišljotina komunistične propagande, kar so pred leti z dokumenti dokazali v srbskem Telegrafu.

Dokumenti (dnevniki nemških poveljnikov), ki jih je zbral in v več knjigah objavil Miloslav Samardžić, dokazujejo, da leta 1943 v bosanski prestolnici sploh ni bilo aktivnih komunistov. Člani komunistične partije so sicer bili, toda ti so bolj kot Nemce napadali “domače imperialiste”, pred Nemci pa so se skrivali. Nemcem so povzročali težave predvsem pripadniki kraljeve vojske.

Medtem ko so partizani in komunisti čakali, kaj so bo zgodilo, so četniki (sodeč po dokumentih) jeseni leta 1943 napadli Sarajevo. To je bila do takrat največja ofenziva na Nemce v drugi svetovni vojni v tem delu Evrope. Pravi junak Sarajeva je bil četniški podpolkovnik Žarko Todorović, piše Telegraf, nikakor pa ne Vladimir Perić, kot navaja socialistična propaganda. Iz dokumentov Gestapa je razvidno, da Nemci Periću sploh niso posvečali pozornosti, niso ga niti omenjali, toliko je bil nenevaren. Za razliko od Todorovića, proti kateremu je Gestapo izvedel do tedaj največjo operacijo na Balkanu. Ta dosje danes hrani Arhiv mesta Beograd, uradni zgodovinarji pa se mu izogibajo v širokem loku.

Pravi junak Sarajeva je bil četniški podpolkovnik Žarko Todorović. (Slika: kingdom-of-yugoslavia-in-ww2)

To je povsem nasprotno od tistega, kar trdijo v komunističnem propagandnem filmu in kar trdi prirejena zgodovina, so še zapisali v Telegrafu, ki je hkrati objavil nagradni razpis, da bodo v uredništvu bogato nagradili tistega, ki jim pošlje materialne dokaze, kdaj in kje so partizani sploh kadarkoli napadali Nemce.

demokracija.si

 • Caetano

  Italijani so takoj po padcu fašizma začeli tajne z zahodnimi zavezniki o kapitulaciji in prestopu v zavezniški tabor. Del ponudbe je bil tudi, da bi italijanske enote na Balkanu z orožjem podprle JvvD za boj proti Nemcem. Angleži so predlog dopolnili tako, da naj se orožje razdeli med četnike in partizane. Američani pa so imeli pripombo, da morajo s tem soglašati tudi Sovjeti. Ker seveda niso je orožje italijanske vojske množično prešlo v partizanske roke. Ironično saj so komunisti dali takrat izrecen ukaz, da morajo partizanske enote napasti zahodne zaveznike, če bi se ti izkrcali ob Jadranu.

 • Tone

  Zdaj bi bilo treba še ugotoviti, zakaj so Nemci uprizorili toliko ofenziv in hajk, streljanj talcev, aretacij odporniških aktivistov itd. In kako to, da so bili v ofenzivah na nemški strani tudi četniki.
  Uradne zgodovine ni, obstajajo pa znanstveni, šolani in ljubiteljski zgodovinarji.

  • KAPIBARA

   Kok pa je bilo vsega tega skupaj..
   Verjamam pa da so komunjare dregnile v osir, Švabi pa varnostni-povračilni ukrep..
   Tipično za komunjare: Drezaj in beži, “plačala” bo že raja..

 • saj tudi ameriški Rambo je izmišljotina, pa ne delamo haloja iz tega

  • Fosa Stefan

   ja tudi med in mleko, ki teče v sloveniji v neomejenih količinah je v sloveniji izmišljotinam, pa hrabri partizani, BORCI-NORCI NE delajo cirkus iz tega

 • opazovalec

  in kaj pravi angleška wikipedija, https://en.wikipedia.org/wiki/%C5%BDarko_Todorovi%C4%87:

  #First arrest
  Within a month of commanding the Belgrade Chetnik headquarters, Germans managed to break the code Todorović used to communicate with Mihajlović’s headquarters, and were able to locate and arrest Todorović at the end of July 1941.[18][19] German officer Paul Bader boasted in the report he sent to his superior commander that the arrest of Todorović was a heavy loss for Mihajlović’s organization in Belgrade.[20]
  However, Todorović soon escaped. Against the order of the Supreme Command, he transferred command of the Belgrade headquarters to Major Radoslav Đurić, and went to Croatia.[21] Since the command was often target of Gestapo activities, its leadership frequently changed; after Đurić, command was given to Dušan Manojlović, then Saša Mihajlović, and then again back to Žarko
  Todorović, who had returned to Belgrade.[22]

  Second and third arrest

  In February 1943, the Belgrade Gestapo arrested Todorović after an illegal radio station was discovered. He was transported to Zagreb for further interrogation and again managed to escape from the prison due to the help of Ustaše intelligence officer Zvonko Katalinić and an officer in the Croatian Ministry of Internal Affairs.[23]
  After Todorović was released he was used by Hans Helm, a German attache with the Croatian Ministry of Internal Affairs, to trace other members of his intelligence network. They used their agent Radoslav Spitler to infiltrate the Chetniks, acting as Todorović’s courier. Spitler delivered to Helm copies of all Todorović’s correspondence with the headquarters in Belgrade. As soon as Helm collected the data regarding Todorović’s intelligence network, he arrested him again and sent him to
  the Mathausen concentration camp on September 9th, 1943.[24]#

  Zdaj mi ni pa čito nič jasno iz ene v drugo in tretjo nemško aretacijo, vse dokler ga 9.septembra 1943 ne pošljejo Nemci v Mathausen, istočasno pa napade Sarajevo…. še večja fikcija kot valter!

 • Osti jarej

  Perić Miloša Vladimir – Valter
  Rođen 1919. u Prijepolju, Srbija. Posle završene osnovne škole, upisao se u Trgovačku akademiju. Zbog lošeg materijalnog stanja, bio je prisiljen da se sam uzdržava i školuje. Posle završene Trgovačke akademije, odlazi u Beograd na Visoku ekonomsko-komercijalnu školu. U vrijeme kada je bio na službi u Hipotekarnoj banci u Sarajevo, od 1940. godine postao je član Mjesnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije za Sarajevo, Prije toga je aktivno učestvovao i radio u naprednom radničkom pokretu.

  Kada su fašistički zavojevači okupirali Jugoslaviju, Valter je nastavio ilegalno da radi u Sarajevu, da bi ubrzo stupio u Majevički partizanski odred, čiji je komandant postao krajem 1942. godine. Otišao je, zatim, u Zenički partizanski odred, koji se u početku pročuo po mnogim uspješnim akcijama. Valter je bio komandant udarnog bataljona.

  U 6. istočno-bosanskoj brigadi bio je komandant bataljona.

  Početkom 1943. godine, upućen je na ilegalni rad u Tuzlu. U ovom gradu, i pored izuzetno teških uslova rada, uspješno je izvršavao sve zadatke.

  U ljeto 1943. godine, rukovodstvo NOP u Bosni i Hercegovini je uputilo Valtera na ilegalni rad u Sarajevo. Tamo je postao sekretar Mjesnog komiteta Partije, Kao iskusan borac i dobar poznavalac prilika u ovom gradu, učinio je mnogo da oživi ilegalni pokret. Davao je značajnu pomoć partizanskim jedinicama koje su djelovale u okolini Sarajeva. Organizirao je mrežu partizanske obavještajne službe. U nekoliko navrata, Specijalna policija pokušavala je da otkrije i uništi i legalne punktove i sarajevsku organizaciju u cjelini. To joj, osim rijetkih slučajeva, nije polazilo za rukom. Valter je još za života postao legenda, kao jedan od najiskusnijih i najhrabrijih obavještajaca narodnooslobodilačkog rata. Hrabar, veoma inteligentan, pronicljiv i sposoban borac, svaki put je nadmudrivao neprijatelja. Nekoliko puta je po specijalnim zadacima odlazio na slobodnu teritoriju i u Vrhovni štab narodnooslobodilačke vojske i partizanskih odreda Jugoslavije.

  Gotovo do kraja rata, do 6. aprila 1945. godine, stajao je na čelu svih akcija ilegalne organizacije u Sarajevu. Poginuo je u završnim borbama za oslobođenje grada.

  Hrabro, kakav je inače bio cijelog života, Valter je s grupom boraca čuvao električnu centralu koju su ustaše htjele da unište prilikom povlačenja. U ovim borbama, minobacačka granata prekinula je životni put Vladimira Perića. Ostala je legenda o neustrašivom i odvažnom obavještajcu Valteru.

  Narodnim herojem proglašen je 24. jula 1953. godine.

  • KAPIBARA

   Zelo priročna je uporaba minobacača, tudi v SLO.. kaj mi hodi neki Stane v tej povezavi..

 • Osti jarej
  • Anton

   glede Rožanc Jožefa Tine pa ti lahko povem iz prve roke, da je bil en od tistih ki je še posebno dobro obvladal “skrivalnice”. Sem iz tistega kraja, kjer je bil on doma.

   sarkazem press

  • KAPIBARA

   Heroj je bil vsak, k je bil s komunjari zlizan..

 • Anton

  pa saj to že vemo “od nekdaj” ,da so se “takozvani” narodni heroji skrivali po kozolcih (beri toplarjih-dvojni kozolec) in “štalah”, med drugim se je en od “narodnih herojev” skrival pred Nemci tudi v štali mojega dedka in babice, ko je bilo “krize” mimo, pa je pokukal ven in zabičal, če bosta komu povedala vama “ide glava” vsaj tako sta mi pripovedovala . itak pa bom neprimerljivo bolj verjel dedku in babici kot pa tem “peterokrakim šemam”.

  sarkazem press

 • Grenze

  BLEBETANJE IN MEKETANJE PRED HAJKAMI IN BITKAMI SO VSI HRABRO POBEGNILI SAJ JIH JE VEČ POCRKALO OD SPOLNIH BOLEZNI KER SO SE KURBALI KOT PA NA BOJIŠČU POBILI SO PA VEČ SVOJIH KOT SOVRAŽNIKOV TO JE BANDITIZEM NE PA OSVOBODILNA VOJSKA !!!!

  • KAPIBARA

   O taki borbi, mi je pa znala mami dost povedat, takrat stara 11 let, ko jim je hrano v menažki nosila..
   Pa še nadaljevanje teh patizanov, po vojni, tudi..

 • Kotar Mihael

  Pa še bi vi, govna, film kdaj videli do konca, bi natančno vedeli, kdo je Valter.

  • KAPIBARA

   Se ne zdrži do konca..
   Pa še tistat komunjara floskula..

 • luckyss

  Vi res nimate sto pik…cela stranka skupaj…
  Najprej napišete, da je lik izmišljen, potem pa, da se je skrival…
  Kako se bo skrival, če je izmišljen ?! Ovce bedaste….
  Tudi Sandokan, Winnetou, Superman, Esmeralda , ki je poleg Janeza tudi spregledala…vse to so izmišljeni liki…da ne boste pisali posebnih člankov ..idioti zahojeni..

  • Burek Burecki

   A ves vse kar pride iz hollywooda je cisto vse zares res. Terminator, Rambo, Doroteja, Mickey Mouse in klapa so cisto zares resnicne osebe…

   • pajot

    Miki miška je resnična oseba,saj mu je NLB nakazala denar na njen račun.

    • Striker

     A še vedno širiš laž o nakazilu Miki Miški? ne izključujem pa možnosti nakazila Mihi (Mihajlu) Mišiću, saj tak priimek je v Ljubljani oz. Sloveniji najbrž lahko najti. Lahko pa da se je kdo preimenoval v Miki Miško, tako kot trije v Janeza Janšo. Na tem linku http://www.profesorji.net/profesor/srednja-vzgojiteljska-sola-in-gimnazija-ljubljana/splosno/miki-miska pa je med profesorji vpisano to ime.

     • pajot

      Vpisani so tudi Donald Duck pa Tom in Jerry…da Pink Panterja in Winnie Pooha sploh ne omenjam.

     • Tone

      Model je res nakazoval denar na račune, ki so bili odprti pod gesli v Švici in drugih mafijskih državah. Med gesli so bili tudi tile, ki jih navaja pajot patak.

  • KAPIBARA

   Kaj pa Bili the D Kit..

 • Mojca pokraculja

  To je samo film, čist tko kot kavbojka ! Zato so pa morali šolarji iti obvezno v kino gledat ” Ruggles of red gap under the Sutjeska”.

  • KAPIBARA

   Se spomnim obveznega ogleda Sutjeske kar športni dan in ajd marš u kino..

 • Osti jarej

  Žarko Todorović

  Nadimak Valter
  Datum rođenja 29. septembar 1907.
  Mesto rođenja Kremna kod Užica
   Kraljevina Srbija
  Datum smrti 2000. (92/93 god.)
  Mesto smrti Pariz
   Francuska
  Škola Vojna akademija u Beogradu
  Vojska Kraljevina Jugoslavija
  Godine službe 1926—1945.
  Čin Major
  Žarko P. Todorović (Kremna kod Užica, 29. septembar 1907 — Pariz, 2000) bio je generalštabni major Vojske Kraljevine Jugoslavije.

  Biografija
  Rođen je u Beogradu 1907. godine, gde je završio 51. klasu niže škole Vojne akademije, a potom i višu školu Vojne akademije.[1] Kao jedan od najboljih oficira poslat je na specijalizaciju u Francusku, gde završava čuvenu Ratnu školu, u kojoj mu je jedan od profesora bio De Gol. Nakon povratka sa školovanja radi kao generalštabni oficir.

  Period 1941—1945
  Aprilski rat 1941. zatiče ga u činu đeneralštabnog potpukovnika. Izbegava zarobljavanje i već tokom leta 1941. godine osniva jaku mrežu beogradskih ilegalaca. Održavao je kontakt Draže Mihailovića sa saveznicima i generalom Simovićem .[2] U formaciji Jugoslovenske vojske – četnika – postaje prvi komandant Beograda (17.maj 1941), a potom i komandant Severnih pokrajina Brojno stanje ilegalne Komande Beograda posle bilo je 5.119 ilegalaca, od kojih je 3.500 imalo skriveno oružje. Beogradski ilegalci su raspolagali i sa 80 vozila i četiri radio-stanice. Komanda Beograda je smatrala da su tih 3.500 ljudi sigurni za akciju u prva 24 sata.[3]

  Do polovine 1942. godine protiv beogradskih ilegalaca bila je angažovana Nedićeva Specijalna policija, ali je ona postizala slabe rezultate protiv prave vojne organizacije. Zato je borbu protiv četničkih ilegalaca preuzeo Gestapo i formirao „Anti DM (Draža Mihailović)“ odsek, pod komandom SS kapetana Branta. Prvobitni sastav od 700 gestapovaca pojačan je sa još 400 agenata, odabranih iz folksdojčerske 7. SS divizije „Princ Eugen.[3] Najveća akcija Gestapoa na Balkanu tokom Drugog svetskog rata zvala se Operacija Valter, prema jednom od Todorovićevih pseudonima. I jedan od najvećih dosijea Gestapoa je Dosije “Valter“, koji se danas čuva u Arhivu Grada Beograda, Fond BDS (Gestapo).

  Operacija “Valter“ izvedena je početkom 1943. U Beogradu je 17. marta uhapšen potpukovnik Todorović sa grupom ilegalaca, a u Zagrebu još osam njegovih ilegalaca, mahom Hrvata, profesora univerziteta.

  Todorović je uspeo da pobegne agentima Gestapoa, u Zagrebu, gde su ga vodili da otkrije tamošnje veze. Ostao je u Zagrebu, kao komandant četničkih ilegalaca u Hrvatskoj, ali je ponovo uhapšen 9. septembra 1943. i odveden u Mauthauzen. Podvrgnut je najvećim mukama, ali pošto je preživeo šest meseci – što nikome do tada nije uspelo – Nemci su ga iz najtežeg prebacili u najlakši deo logora. Tu je čak uspeo da napravi jednu malu baštu sa povrćem, koje je nesebično delio sapatnicima.[4]

  Posleratni period
  Posle rata Žarko Todorović stupa u francusku Legiju stranaca, u kojoj provodi deset godina. Ratovao je u Indokini, uključujući i prvi rat u Vijetnamu. Stekao je francusko državljanstvo i primljen je na službu u Generalštab francuske armije, gde je i penzionisan, u čini generalštabnog pukovnika. Preminuo je u Parizu oko 2000. godine.

  Komunisti su od Francuske tražili njegovo izručenje, da mu sude kao “narodnom neprijatelju“, što je odbijeno kao neozbiljno. Kao i druge četničke oficire koji su preživeli rat, pa i sve one koji su preživeli Mauthauzen, komunisti su i Žarka Todorovića pod lažnim optužbama proglasili za ratnog zločinca. Njegovo ime nalazi se u knjizi “ratnih zločinaca“ koju je 2000. godine o državnom trošku objavio SUBNOR – a . Do danas nije sudski rehabilitovan.[

  • KAPIBARA

   In kje tu valter brani sarajevo.. ??
   Pedasntni Nemci, ga nimajo zabeleženega..

 • Burek Burecki

  As ti tud u lukno padu al pa kekec je tudi cista izmisljotina kaj ne? Jao ste zabiti normalno da je izmisljotina saj je vendarle film… LOL

  • Goran Hvala

   Dopovej ti jansevikom da je govora o filmu…:’)…

 • Zgornji

  A to je bil foter od Walterja Wolfa , heh ? ;-)

 • xtc

  Cela Titova Yugo komunistična zgodovina z NOB vred je FAKE in navadna LAŽ,bovhljivci,ušivci,tifusarji in raztrganci brez orožja se niso mogli privoščiti nič,kaj šele kake velike akcije.
  Seveda pa komunisti skrivajo resnico zakaj je Wermacht ukazal takojšno likvidacijo gošarjev brez stika,predvsem zaradi tifusa in nalezljivih bolezni,ki jih je gošarska banda z stenicami vrs+ed imela-to je bil razlog,saj so se bali ,da se bo okužila še nemška vojsk.Boleče nar ne?

  • pajot

   Ha,ha,ha….

   • xtc

    Veš zadeva ni smešna pač pa žal kruto resnična.

  • Goran Hvala

   Ne bolece..predvsem smesno kak se eni napenjate kaj in kako je blo…as tud ti med unki ki borcevske pokojnine fura..ni cudno da ti prebija…leta naredijo svoje…:-)

   • xtc

    Nič ni smešno,butl gola resnica,zaradi bolezni,ki so jih gošarji in zajedavcev ,so jih Nemci velikokrat likvidirali ravno zaradi strahu pred okužbami.
    Če misliš Stanovnika ,”borca skrivača” kot ostali heroji,res ni mogel dobiti bolezni,saj je bil poredko v goši.
    Btw vprašaj kako,so Angleži na Koroškem z DDT jem reševali raztrgance bolh ,uši in stenic,kar s cisterno šlaukom in posebnimi pištolami,ki so jim jih zatlačili pod cote in našpricali ,da so jih rešili bolh,uši in stenic.
    Ja žalostna zgodba s temi “heroji NOB” Resnice bilijo,saj vem.

    • Goran Hvala

     ej mene drgac nc ne boli… kaksen je kdo bil je njegov problem.. se bos mogu glih mal bolj potrudit da bo mene kej zabolelo.. :-)… drgac pa vas jansevike kar vse zelo boli… glede na vase napenjanje.. :-)… al je spet za vas neki druzga.. :-)

    • Goran Hvala

     drgac pa dober da so se svabi tolk bal usi kot pravis… a v bordelih kjer so staknil 1001 spolno bolezen pa niso hotl nobenga likvidirat… matr so cudni te svabi.. skrbi ga en zuzek medtem ko mu kurac gnije…:-)

 • tramal

  Vse partizanske pravljice se sesuvajo v prah.Bili so sami skrivači in nikoli se niso borili,samo bežali.

  • Tone

   To je samo v tvojih očeh. Ti samo uživaj.

  • KAPIBARA

   Pravili so jim tudi gošarji..
   goša- gozd zarasli gozd, ker so s samo po grmovju vlačil..
   Vprašanje za druge:
   Koliko- katere bitke so pa bile na ozemlju SLO..
   Pa ne mi z potvorjenimi Dražgošami vun hodt..
   P.S
   Šele potem prebral, da so že omenjeni gošarji..

 • Janez

  Itak da si četniki napadali Nemce, čez dve leti pa so skupaj z njimi bežali v Avstrijo.
  Kakšne vi kvasite.

  • sprehajalec

   Seveda so. Leta 1944 sta se obe vojski združili, sporazum Tito Šubašić.

   Takrat so rekli zvezda na kapi kokarda u džepu….

   osnovnošolska zgodovina janez? nisi nič napredoval skozi življenje?

   • Tone

    Bežali so bosanski in hrvaški četniki, ki so takrat po Bosni počeli enako kot med zadnjo vojno.

    V Srbiji je bila situacija drugačna. Tam vojne skoraj ni bilo, ker so se partizani umaknili v Bosno.
    Sporazum Tito Šubašić je bil neke vrste amnestija – nekateri navadni četniki so se pridružili partizanom, nekateri so bili mobilizirani, Draža z oficirji pa se je skrival, dokler jih po vojni niso polovili.

    • sprehajalec

     Sporazum je predvidel združitev obeh vojsk. In Tita za obrambnega ministra v vladi in Kralja za Vrhovnega poveljnika. Zato je potekalo združevanje v Srbiji gladko. Kralj je ostal vrhovni poveljnik.Začasno so spravili kokarde v žepe, pa zvezde na glavo, saj so jih tudi bratski Rusi nosili ko so prišli v Beograd.

     • Tone

      Saj jaz ničesar drugega ne trdim, samo bolj realen sem.
      Ni znano, da bi kralj izdal kako povelje.

     • sprehajalec

      nekatere funkcije so v življenju formalne Tone, simbolične. Če je četnik slišal, da je krlaj poveljnik, je bil pač zadovoljne.

      potem jih je tito seveda popucal, poslal jih je na sremsko fronto v frontalne napade na utrjeno nemško vojsko. Hotel je številko in status vojaške sile. 30.000 jih je pravijo tam obležalo.

  • Tone

   Ali še nisi slišal, da zajci in lisice bežijo drug ob drugem iz gozda, ki gori.

 • cosmosjasnovidec

  Sem že nekaj premišljeval,če morebiti niso bili fašisti nemci oblečeni v partizane.
  Torej bi potemtakem bili partizani oblečeni v nemce ustaši in četniki pa kar v oboje naenkrat.
  ————————————————————————
  Vsakemu levaku,komunajzerju,čefutarju ter seveda musliču se poščijem v usta in na glavo.
  DR.Cosmosjasnovidec

 • janez.pokoncni

  Saj v SLO je podobno. Dejansko so se začeli “boriti” po 8.5.1945 in to proti svojemu narodu.

  • Konrad Ciglaric

   kaj pa ti veš,si bil tam

 • lado

  JA !!!! DOKAZ DA SO INSO ŠE “partizanosi” bili ZAHRBTNI IN MORILCI SO DRAŽGOŠE-LAŽGOŠE !!!! KO BO TAM proslava, pridemo te MORILCE IN NJIHOVE POTOMCE pozdravit z “ŠTRUDELNOM IN OSTALIMI SLADICAMI !!!! DAJMO ,SLOVENCI !! STOPIMO SKUPAJ !!!! GRE ZAREEEEEES !!! VOLITE DESNICO , DA SE BALASTI LOSAMO ENKRAT ZA VSELEJ !!!!!!!!!!! ZA ZANAMCE IN NAŠ OBSTOJ GREEEEEEEEEEE !!!!

 • lauraas

  Izredno slab film! Vidijo se stolpnice iz poznejših časov; dva partizana z lahkoto v nezavest spravita 4 nemce;…, film za otroke in še meni, kot otroku ni bilo za verjeti ! Napake na napaki !

 • joza joza13

  “objavil nagradni razpis, da bodo v uredništvu bogato nagradili tistega, ki jim pošlje materialne dokaze, kdaj in kje so partizani sploh kadarkoli napadali Nemce.”
  Že dolgo čakajo…
  Še vedno čakajo…
  hahahahaha….-;)

 • Maja

  veliko junakov izhaja iz domišljije človeka v stiski…tako kot Kristus in kralj Artur …

 • KAPIBARA

  Ko jagenčki obmolknejo, je pa na- z veliko resnice posnet..

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!