Sberbank zategnila zanko okoli Todorića in mu blokirala premoženje

Ivica Todorić (Foto: Twitter)

Večinski lastnik Agrokorja Ivica Todorić in člani njegove družine so pod vse večjim pritiskom zaradi blokad njihovega premoženja. Poleg hrvaških sodišč, ki so blokirala del premoženja Todorićevih na Hrvaškem, je največja upnica Agrokorja, ruska Sberbank, blokirala tudi račune družine v Veliki Britaniji.

Sberbank je uspela na sodišču v Londonu blokirati račune Ivice Todorića in njegovega sina Anteja Todorića v Veliki Britaniji, piše zagrebški časnik. Kot dodaja, je ruska banka blokado zahtevala zaradi zadnjega posojila Agrokorju v višini 100 milijonov evrov, pri katerem je Todorić zastavil tudi zasebno premoženje. Za ta dogovor je pristojno sodišče v Londonu.

Jutarnji list ocenjuje, da je o blokadah govoril tudi londonski sodnik, ko je pojasnil, zakaj je določil “samo” 100.000 funtov varščine, da bi se Todorić branil s prostosti. Ivica Todorić je na Hrvaškem prvoosumljeni za domnevne finančne malverzacije v Agrokorju, za katere je sicer osumljenih še 14 oseb.

Banka želi do premoženja na Hrvaškem
Sberbank je sprožila tudi postopek na hrvaških sodiščih, da bi blokirala še preostali del družinske vile Todorićevih, potem ko je zagrebško županijsko sodišče blokiralo četrtino posestva, ki je v lasti Ivice Todorića. Časnik navaja, da je Todorić tri četrtine Kulmerjevih dvorov prepisal na svoje otroke.

Kulmerjevi dvori (Foto: epa)

Zagrebško županijsko sodišče je blokiralo vrsto nepremičnin družine Todorić zaradi preiskave o vpletenosti članov družine v domnevne finančne malverzacije v Agrokorju. Poleg deleža Ivice Todorića v Kulmerjevih dvorih in 100-odstotnega deleža v zasebnem podjetju Agrokor projekti, d. o. o., so blokirali še osem računov članov družine v različnih bankah in dali izvršbe še na večje število kmetijskih zemljišč. Sodišče v Zagrebu je v preteklih desetih dneh blokiralo še 2733 delnic Agrokorja, vredne približno 1,4 milijona kun (187.000 evrov), ki jih je imel Ivica Todorić v hrvaški centralni klirinški depozitni družbi. Začasno so blokirali tudi Todorićev 100-odstotni delež v podjetju Agrokor Investment B. V., ki je registrirano v Amsterdamu, in njegov nizozemski bančni račun.

Časnik še izpostavlja, da je imelo Todorićevo nizozemsko podjetje nekaj več kot 20.000 evrov gotovine in 18,6 odstotka delnic Mercatorja, za katere ima zastavno pravico Sberbank. Obveznosti Agrokor Investmenta naj bi znašale tako najmanj 151 milijonov evrov, poroča STA.

C. Š.

 • valentin

  Interijer hiše najmlajšega Todorića, depandansa pri Kulmerovih dvorih.

  Objavil na svoji spletni strani angleški arhitekt, ki jo je opremljal.

  https://www.stephenryandesi

 • Franc Šink

  Se je hvalil mojemu znancu ki je bil povabljen na lov, da bo finančno pregazil Slovenijo vse do Celovca.

 • Morala

  Itak si je pa že skril velike vsote denarja v davčno oazo…reveži ne bodo, četudi jim vse nepremičnine in premičnine zarubijo…lopovi se vedno znajdejo…

 • Ana Job

  Kar naj zategnejo zanko okoli tega prasca, ki je oškodoval najboljšega soseda. Zategniti bi bilo potrebno zanko tudi okoli Tonija B., ki je uničevalec slovenskih podjetij. Tolk zategniti zanko, da bi bilo z njim konec! V tuje roke je spravil Ži*to, Fr*uktal, merk*ator…. Za take izmečke bi morala palica rastit ali zanka obstajat!!!

  • xtc

   Tvoj komentar je zmeden,zakaj?
   Preprosto zato,ker je Mercator uničila kučanova druščina,ki je njegovo prodajo na vse načine ovirala in odganjala resne ponudnike,vse do “fire sale”ja kot to počne sedaj z NLB-kdaj bste razumeli.
   Podjetja so v tujih rokah pristala zaradi Kučana in Mencingerja in nacionalnega interesa,sicer bi tako ali tako,vendar za znatno višje cene,te opice pa so firme izčrpavali in čakali kako jih boso olastninili poceni ali vzdržvali iz proračuna in kradli iz njih EU je ter lumparije zaštopala in podjetja so se znašla na “fire sale” ju-za vsak denar.

   • Ana Job

    To, kar praviš ni relevantno, na to, kar sem napisala o slovenskem voluharju Toniju B. uničevalcu podjetij, ki se seli iz slovenskega podjetja v podjetje, dokler ga ne uniči. Seveda je omenjeni tudi član klana o katerem govoriš. Take bi moral streljat.

   • Ana Job

    Itak, da imaš prav v tem, ko poveš, da je to maslo kiićana in prasca mencača, ko sta te firme skušala zadržati in ne prodati, pa so jih preveč oglodali in jih privedli v katastrofalno stanje nevrednosti.
    Pri merc*atorju je celo tone roparski zrihtal denar todoričevemu agro*korju iz E*BRD, ki je totalna ži*dovska banka za prevlado nad vsem, saj želi spraviti vse v njeno odvisnost (kot pač vse druge banke usa, gb … dojče … ), seveda je pa rop začel to igro eLDeSovskih podgan z nastavitvijo jankovićarja, kar je zabeležila kamera v parlamentu.

  • montyamp

   Ana , vzemi si urco .
   Poglej do konca , vmes je mogoče tudi nekaj manj zanimivega , v osnovi je pa bomba :
   https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg

 • xtc

  Dejstvo je ,da je Sberrank,pri Agrokorju hudo spušila in je mislila kako se bo nezakonito polastila vseh delnic Mercatoja vendar je zadeva padla v vodo,saj bodo verjetno delnice,del celotne mase Agrokorja in kot kaže bo šel Agrokor v prisilko,kar jerjetnon pomeni 70% odpias terjatev in ostalo v 5 letih Mercatorjeve delnice in Mercator pa v portfelj Agrokorja oz.ostanka tako ,da bi bil možen nakup le preostale celote.
  Sberrje hudo izpostavljen in Mercatorjevih delnic se želi polastiti zaradi tekoćih slin Slo levakov po njemu saj bi ga močno drago prodal levakom nazaj in pokril znaten del izgube vendar je zadeva padla v vodo tako Rusom kot Slo levakom saj so mislili odkup sfinancirati zopet preko NLB,ki pa očitno odhaja na prodajo,nov lastnik pa se preplačevalskih igric ne bo šel.

 • montyamp

  UDBOPARTIJSKO ORGANIZIRAN MURGLOSRBSKI KRIMINAL
  TRANZICIJSKA PREVARA POLITIČNIH ELIT
  LJUBLJANA —– ZAGREB —– BEOGRAD
  MERCATOR —– NAJVEČJA PRALNICA DENARJA
  https://www.youtube.com/watch?v=TSFfq2J7xVg
  Hahaha , ruska SBERBANK .
  Ka te vi mislite zakaj hodi žvepleni k Putinu ???
  100 miljard slovenskega denarja rabi samo mafijo za čuvanje , potem lahko UDBA naredi banko sama in s krediti strelja po butastih Slovencih .
  Iz švicarske perspektive se to zelo dobro vidi .

 • montyamp

  Slovenija rabi finančno policijo s pooblastili OZNA – UDBA – KOS ultraidiotizma .
  Če kakšen komunist preživi , sem ju3 pecikl .

 • Ana Job

  Moj dragi prijatelj manurro pa predlaga tole:

  Kaj bi sklenil, če bi bil PM v Sloveniji?

  -Nazaj bi uvedel SDK,

  Hrvatarjem bi brezkompromisno uvedel Schengensko mejo. Mene boli kurc če se na meji čaka 7 ur. Ampak gledal bi ful natančno.

  – Obdavčil vse Slovence, ki imajo premoženje v Hrvatiji.

  -Zaprl bi povezavo na Šentilju z staro-lokalno cesto in ukinil stari mejni prehod. Na cestninski postaji v Pesnici bi preverjal, kdo ima vinjeto.

  – Nacionaliziral vse Hrvaško premoženje v SLO. za katerega bi se dokazalo, da se ne drži slovenske zakonodaje.

  – Na novo stisnil za jajca Hrvate zaradi Atomske elektrarne v Krškem.

  – dal jim dvomesečni rok, da se izjasnijo o arbitraži, potem bi pričel z enostranskio prekinitvijo Hrvaške pogodbe pristopa k EU iz razloga, ker se ne držijo obljub.

  – seveda, bi na hrvaško blago potem veljala carina :)

  No to bi bilo samo glede Hrvaške! Za začetek! Hitro bi hrčke srečala pamet ☺ PA vodil bi SUPER odnose z Madžari, da se jih odreže od EU

  – obdavčil bi s trošarono, vse hrvaške pjevače v Sloveniji!

  • RATATA

   Dobre ukrepe predlaga tvoj dragi prijatelj!
   Sem pa odločno proti dvomesečnemu roku! Do Miklavža se jim da cajt.

 • RATATA

  V vojski so nas učili, da je treba najprej opozoriti!
  Prvič:
  1. STOJ ! KDO GRE?
  Če se ne ustavi in ne pove kdo gre…. drugič:
  2. STOJ! STRELJAL BOM!
  Če se še vedno ne ustavi še tretjič:
  3. STOJ! STRELJAM! RATATA!!!!! Hahahaha
  No do Miklavža naj imajo čas! POL PA (???)

  • cosmosjasnovidec

   V današnjem času je najbolj pravilno najprej streljati in potem vprašaš KDO JE MRTEV.

   • RATATA

    To pa zagotovo, če bomo kaj spraševali in izdajali svoje položaje bomo ustreljeni.
    Le dobre namerilne naprave in budno oko ter hiter prst zagotavljajo preživetje.

  • Meho

   O kateri vojski ti govoriš? Se spomnim enga srbijanca, ki je v Splitu v Ratni mornarici najprej pucal, potem pa vpil “STOJ! PUCAĆU”. Je bil sicer bolj kratke pameti. Pa se je potem znašel v pritvoru. Na mrtvi straži so pa itak takoj streljali, brez nekih glupih vprašanj “KDO GRE?”. Da ne govorimo o graničarjih, ki so postrelili kar nekaj migrantov na jugo-slovenski meji. In nikome ništa. Potem pa še vidiš neke človekoljubce tipa Miha Kordiš, ki se tepejo za nekega Ahmada, hkrati se jim pa toži po stari Jugi.
   .

   • RATATA

    Oni graničarji so ustrelili tistega, ki je hotel ven.

 • RATATA

  Bejž bejž bataljon.

 • cosmosjasnovidec

  Mi ni jasno zakaj taki postopki proti njemu.
  Saj je pa prav tako popolnoma nedolžen kot pri nas čefutarska copatarska lopovska gnida “janković”.

 • Meho

  Ampak tale Todorić je pa res budala. Lahko bi se zatekel v župankovićev pašaluk, pa bi bil na varnem. Ko mi sad šta može?

Naročite se na novice Nova24tv.si!

Vpišite vaš email naslov in se naročite na novice Nova24TV.si!

Uspešno ste se prijavili na novice Nova24tv.si!